Šta izaziva rak, koja je to „Super hrana“ i kako sa njom da se zaštitite od raka i mnogih drugih bolesti

Šta izaziva rak, koja je to „Super hrana“ i kako sa njom da se zaštitite od raka i mnogih drugih bolesti

27 decembra 2013

Super-Food-FruitsPreterana kiselost, koja može postati opasno stanje koje slabi sve telesne funkcije, je danas veoma česta. Ona čini organizam pogodnim za bolesti, dok pH ravnoteža omogućava telu funkcije neophodne da se odupre bolestima.

Zdravo telo održava uravnotežen nivo pH koje mu obezbeđuju da zadovolji hitne potrebe. Kada mora da se neutrališe višak kiseline, naše alkalne rezerve su osiromašene i napuštaju telo u oslabljenom stanju. PH izbalansirana ishrana, prema mišljenju mnogih stručnjaka, je vitalni ključ za održavanje zdravlja.

Prvo i najvažnije, učite o pH ravnoteži u telu. Čućete ovo iznova i iznova na koji god sajt da odete. Poznato je da zdrava i alkalna ishrana smanjuju svrab izazvan Morgelonsovom bolešću. Zdravo telo je ono u kome je pH vrednost 7.35-7.5. 7 se smatra neutralnim (voda), a nešto ispod 7 označava kiselu sredinu. Plivanje bi moglo da podigne pH iznad 7, jer bakterije napreduju u bazenu. Telo sledi isti princip. Bolest ne može da preživi u alkalnim okolnostima.

Mi postižemo stanje ravnomerne alkalnosti kroz ishranu. Svaka odluka koju donesete o tome šta ćete da stavite u usta će uticati na vaš odnos kiselina / alkalnost, pa će svest o vašem izboru hrane odrediti da li ćete usporiti bolest ili joj pomoći da nastavi da divlja u vašem telu.

Testiranje mokraće u kiseloj i alkalnoj sredini dovelo je do zaključka da postojanje alkalne sredine usporava rast vlakana. Mnogi dele mišljenje da, ako se zdravo hranite, simptomi kao što su svrab, ujedanje, peckanje i osećaj gmizanja mogu se znatno smanjiti, ako ne i potpuno eliminisati.

Biće vam drago da saznate da dobijanje dovoljno vitamina D i balansiranje pH utiče na vaše zdravlje na način na koji nikada niste zamišljali, kao što je minimiziranje artritisa, smanjenje rizika od dijabetesa, srčanih oboljenja i raka.

Testiranje PH je jednostavno, potrebne su vam samo trake za pljuvačku i urin koje se mogu kupiti u bolje snabdevenim apotekama. Pomoću njih se lako može utvrditi PH vrednost.

U početku ćete želeti da ovo uradite 4-5 puta dnevno da biste znali uticaj hrane na telo. Iako je glavni cilj alkalno telo, to ne znači da treba da jedete samo alkalne namirnice. Za zdrav život je potrebna i kisela i bazna hrana. Previše alkalnosti je podjednako loše kao i previše kiseline. Potrebna je njihova ravnoteža.

Neki ljudi imaju problem da zadrže odgovarajuću pH samo pomoću ishrane. Brz način da se postigne alkalnost je ceđenje. Uključite visoke alkalne namirnice kao što su limun, jabuke, kelj, lubenice, zajedno sa drugim alkalnim voćem i povrćem.

Još jedan način da se postigne alkalnost je „biofilm Buster“.

1/4 šolje organskog jabukovog sirćeta (budite sigurni da su jabuke oslobođene od pesticida)

1 kašičica sode bikarbone ( dostupna u većini prodavnica zdrave hrane)

U šoljicu, dodajte sirće, a zatim sodu bikarbonu. To će početi da raste – nemojte mešati, u suprotnom će reagovati kao šampanjac u uzdrmanoj boci, počeće da peni iz čaše! Kada se smesa smiri, dodati vode do vrha. Ako je potrebno, mogu se koristiti pH puferi.

Koju hranu jesti?

Jedite hranu u prirodnom neobrađenom stanju jer je najzdravija. Mnoga prerađena hrana sadrži genetski modifikovane (GMO) sastojke. A vi bi trebalo da eliminišete svoju izloženost ovim GMO jer su opasni za vaše zdravlje.

Pročitajte „Seeds of Deception“ od Džefri Smita ili pogledajte njegov dokumentarac “Genetic Roulette–The movie.“ On pruža informacije o genetski modifikovanoj hrani koja je slabo testirana i povezana sa svim vrstama zdravstvenih problema.

Ako imate kandidu ili druge gljivične bolesti možda bi trebalo da pratite koliko voća konzumirate. Namirnice kao što su belo brašno, beli šećer, sladoled i pivo su vrlo kisele. Potražite druge. Da bi se ​​oporavili od bolesti preporučuje se da 80% od vaše ishrane bude povrće, voće i 20% proteini.

U zdravom stanju možete pomeriti ravnotežu do 70% voća i povrća, a 30% proteina.

Jedite organsku hranu ako možete. Mnogi pate od Morgelonsove bolesti usled stresa i zarobljenih toksina u telu kojih ne mogu da se otarase. Nema potrebe da unosite više pesticida u sebe.

Orasi

Mnogi od nas imaju problem kontrole oko oraha. Iako su dobri za vas, ako niste alergični, previše će dovesti vaše telo u stanje kiselosti. Pokušajte pojesti samo 10 oraha i vidite šta rade sa vašom pH. Takođe, neke vrste oraha, kao što su kikiriki, treba naročito da izbegavaju  oni koji pate od Morgelonsove bolesti jer se zna da imaju kvasac i gljivice.

Meso

Ako jedete meso životinjskog porekla, organsko, bez hormona za brži tov, od životinja hranjenih biljkama, onda je to u redu. Ako kupujete unapred upakovanu organsku govedinu, uverite se da uključuje biljnu ishranu do kraja, jer životinja se možda u početku hranila biljno, ali tov se pre odlaska na tržište završio sa GMO kukuruzom. Najbolji način da se kupi meso je otići na farmu ili tržište lokalnog poljoprivrednika gde obično postoje oni poljoprivrednici koji imaju organsku govedinu.

Super hrana

Super hrana su hranljive materije koje mogu da pomognu u stvaranju alkalnog tela.

Kokosovo ulje:

Bogato vlaknima, vitaminima i mineralima, je jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Pored toga, deluje kao anti-virusni, anti-gljivični, anti-bakterijski i anti-parazitski lek, olakšavajući patnje prouzrokovane Morgelonsovom bolešću.

Za razliku od drugih ulja toleriše višu temperaturu bez izazivanja oksidacije i slobodnih radikala (koji izazivaju rak). Dodatna korist je što se kokosovo ulje odmah pretvara u energiju i ne čuva se kao masti drugih ulja.

To znači da neće završiti na kukovima kao dodatna težina. Kokosovo ulje nema holesterol i odličan je izvor srednjih lanaca masnih kiselina koje pomažu tako što smanjuju rizik od ateroskleroze i bolesti srca, a jedno istraživanje je pokazalo da pomaže u lečenju  demencije.

Da biste saznali više o ovom divnom ulju idite na  Coconut Research Center. Postoje dve vrste kokosovog ulja, nerafinisano koje ima prirodan ukus kokosa i rafinisano koje je imalo ukus koji je uklonjen.

Spirulina

Ova plavo-zelena alga je neverovatna riznica hranljivih materija u vidu vitamina i minerala, uključujući vitamin E, B-kompleks, bakar, kalcijum, magnezijum i gvožđe i odličan izvor proteina. Takođe sadrži antioksidanse beta karotena i esencijalne masne kiseline – gama linoleninska kiselina (GLA), koja se nalazi uglavnom u biljnom ulju.

Omega-6 masne kiseline igraju ključnu ulogu u moždanim funkcijama, kao i za normalan rast i razvoj. Ima visok nivo hlorofila za koji se veruje da ublažava upale i normalizuje varenje aminokiselina.

Spirulina postoji u dva oblika, u prahu i tabletama. Lično, pilule su mnogo lakše, mogu biti hrskave i ukusne, puckajuće kao pez.

Morska trava i alge

Alge su dobar izvor proteina, sadrže kalijum, gvožđe, B6 i dijetalna vlakana. Imaju veliku količinu minerala i joda koji pomaže u pravilnom funkcionisanju štitne žlezde.

Alge apsorbuju otpad iz telesnih tečnosti, povezan sa otrovom, i nose ga napolje. One takođe vuku teške metale iz tela. Nedavno je Dr Mercola istakao da alge, kao i ribe, možda sadrže teške metale.

Najbolje je ako možete da pronađete proizvod koji je testiran na teške metale. (Zbog radioaktivnog otpada koji se uliva u naše okeane (Fukušima) možda ćemo morati da preispitamo konzumiranje ove vitalne supstance. Proverite etiketu da se uverite da izvor NIJE Japan). Alge počnite da uvodite polako, jer je moguće da se osetite loše kad otpočnu detoksizaciju.

goji_berries-500x500Goji bobice

Goji bobice se odavno koriste kao „dugovečno voće.“ One imaju moćne antioksidanse koji se bore protiv štetnih slobodnih radikala. Koriste se za povećanje izdržljivosti i snage, i takođe je čistač krvi. Sadrže 18 aminokiselina, 8 esencijalnih aminokiselina, esencijalne masne kiseline, a bogate su i vitaminom C i beta-karotenom.

(Vestinet.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *