Шта је један од најважнијих приоритета Путина? ОТКРИО ЈЕ ПЕСКОВ…

Šta je jedan od najvažnijih prioriteta Putina? OTKRIO JE PESKOV…

7 jula 2020

Jedan od glavnih prioriteta ruskog predsednika Vladimira Putina i vlade Rusije je smanjenje broja siromašnih, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Borba za smanjenje broja onih koji su ispod nivoa siromaštva – jedan je od glavnih prioriteta za predsednika Putina i našu vladu“, rekao je on novinarima.On je dodao da postoji čitav niz programa u Rusiji koji su usmereni na smanjenje siromaštva.

„Ponekad, nažalost, svetska realnost, kao što je globalna kriza iz 2008. godine, kao kriza bez presedana povezana sa pandemijom 2020. godine, negativno utiču na realizaciju tih vladinih planova, ali, to ipak ne znači da neko namerava da sedi skrštenih ruku“, istakao je portparol Kremlja, prenosi Sputnjik.

On je dodao da se nacionalni projekti u vreme dok traje borba protiv virusa korona mogu korigovati, ali da oni funkcionišu.

Podsetimo, u Rusiji otkriveno 6.611 novih slučajeva korone, a od početka epidemije registrovano je ukupno 687.862. Do sada od posledica koronavirusa preminulo 10.296 osoba, a ozdravilo 454.329 osoba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *