ШТА ЈЕ ЛАЗАНСКИ ХТЕО ДА КАЖЕ: Руски МИ-35 стиже до Приштине за 45 минута!

ŠTA JE LAZANSKI HTEO DA KAŽE: Ruski MI-35 stiže do Prištine za 45 minuta!

3 marta 2020

U intervjuu za ruske medije, ambasador Srbije u Rusiji, Miroslav Lazanski, govorio je o različitim aspektima kosovskog pitanja, pitanjima rusko-srpskih odnosa kao i najsavremenijem ruskom naoružanju, čuvenom ruskom raketnom sistemu S-400.

Istakao je da je podrška Rusije Srbiji u svim međunarodnim telima od ključnog značaja, a naročito po pitanjima sprečavanja da Kosovo postane član INTERPOL-a, UNESKO-a i drugih međunarodnih organizacija. Po njegovom mišljenju, podrška Rusije u Savetu bezbednosti je od ključnog značaja, kao i stav Rusije da Srbija i srpski narod ne budu označeni kao genocidni. Izneo je i stav da su odnosi Rusije i Srbije u ovom trenutku praktično na vrhuncu.Po pitanju Kosova, izrazio je mišljenje da se problem Kosova ne može rešiti u skorijoj budućnosti jer, kako Lazanski kaže to nije pitanje samo državne granice već i imovine, a po njegovom mišljenju, odredbe Briselskog sporazuma su prekršene, kao i odredbe svih potpisanih međunarodnih dokumenata.

Navodi i to da postoji predlog da Srbija kupi ruski raketni sistem S-400 po nižoj ceni, ali ispoljava sumnju kako bi na to reagovao Zapad i da li bi zbog toga Srbija bila suočena sa sankcijama od strane zapadnih sila. Naveo je i da su Vladimir Putin i Aleksandar Vučić u Sočiju razgovarali o vojnoj saradnji kao i poboljšavanju spremnosti srpskih specijalnih jedinica.

Kao naročito značajno, izjavio je i to da je ruski PVO sistem, Pancir-S1 od nedavno naoružan hipersoničnim raketama koje imaju ogromno razorno dejstvo na mete, te da nije slučajno što je Putin savetovao srpskog predsednika da kupi baš ovaj raketni sistem. U svom intervjuu, naveo je i to da ruski MI-35 od Beograda do Prištine stiže za 45 minuta, kao i to da je brzina ovog helikoptera veća od 300km/č.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Stize, ali nece stici. Zabole Ruse za Kosovo, oni brane brata Asada.

  • Ivke says:

   Brata Asad ih je zvao i postuje ih a mi ne

 2. Rale says:

  Lazanski je loš komedijaš, komunjara i trećerazredni politikant.

 3. Predrag says:

  sve bre neki kokošari niko nema svoje ja. A posebne gnjide su novinari koji bi trebalo istinu da šire. Pa još postaviti takvog čoveka za ambasadora i to u moskvu.

 4. Baki says:

  Lazo, juče ti tvoj voljeni AV rekao kod američana da je Pancir dobio na POKLON, što znači nije ga kupio, te nam ta kinta koju je verovatno mislio da mazne, ostaje da kupimo još ozbiljnog naoružanja ! Da znaš, ne ide da kao ambasador pričaš nešto netačno ! A i ovo, a koliko treba MIGu do Prištine !? Što ne urade neki krug iznad nje, nek se poradujemo svi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *