ŠTA JE LOŠE U TOME ŠTO SOVJETI NISU ŽELELI RAT? – Putin brani sporazum Molotov-Ribentrop

ŠTA JE LOŠE U TOME ŠTO SOVJETI NISU ŽELELI RAT? – Putin brani sporazum Molotov-Ribentrop

8 novembra 2014

molotov-ribentrop-staljin-pakt-1939-godine.pngRuski predsednik Vladimir Putin je izjavio da pakt nacističkog nemačkog režima i sovjetskih komunističkih vlasti iz avgusta 1939. nije bio toliko loš, prenosi „Njujork tajms”. Taj pakt su potpisali tadašnji šefovi diplomatija dve zemlje – Vjačeslav Molotov i Joakim fon Ribentrop.

„Sovjetski Savez je potpisao ugovor o nenapadanju sa Nemačkom”, rekao je Putin za vreme susreta sa istoričarima, navodi njujorški dnevnik pozivajući se na transkript razgovora koji je objavio Kremlj.

„Ljudi kažu: ’Ah, to je loše’. Ali šta je loše u tome ako Sovjetski Savez nije želeo da ratuje? Šta je tu toliko loše?”

Pakt Molotov–Ribentrop Putin je pre pet godina ocenio kao „nemoralan”, a u maju je potpisao zakon kojim se sa pet godina zatvora kažnjava svako ko bude osuđen za pokušaje rehabilitovanja nacizma.

(Politika)

KOMENTARI2 komentara

  1. Mare says:

    Svi su gledali da se izvuku iz rata... Cemberlen je prodao sudetsku oblast da ne bi ratovali i sta sad oni kenjaju nesto..

  2. batu khan says:

    Potpisati ugovor, a kasnije ga prekrsiti. isto kao Bidimpestansko sporazum. Prvo ga potpisem a onda ga prekrsim, pojela maca. Nema u tome nista lose ali ima u onome sto je 6000 (sest hiljada) poljskih oficira (koji isto tako nisu zeljeli rat) DOBILO METAK U ZATILJAK. Pojela maca. E moj Putine, dobro je napisala Ksenija Sobcak, Ruska novinarka, koja je Rusiju usporedila sa Titanikom. Kad je Titanik udario o ledenik, orkestar je nastavio da svira, kao da se nista nije dogodilo. Ta aneksija Krima (sudar sa ledenikom) ruski narod skandira(Krim je nas-orkestar svira) uprkos sto mu brod tone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *