ШТА ЈЕ МОСКВА ПОРУЧИЛА СРБИМА?! Објављени детаљи разговора Вучића и Медведева

ШТА ЈЕ МОСКВА ПОРУЧИЛА СРБИМА?! Објављени детаљи разговора Вучића и Медведева

21 октобра 2020

Председник Србије Александар Вучић и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев разговарали су данас путем видео-линка и потврдили веома добре односе Србија и Русија имају на свим пољима сарадње.

Вучић и Медведев, који је и председник Сверуске политичке странке Јединствена Србија, су у дугом и пријатељском разговору говорили и о кризи изазваној појавом корона вируса, али и начинима како да две земље сарађују по том питању, саопштио је кабинет председника Вучића.Председник Србије је захвалио на подршци Руске Федерације нашој земљи почетком велике здравствене кризе и додао да једино право решење за спас народа може да буде масовна употреба вакцине против КОВИД-19.

Истовремено, председник Вучић и Медведев истакли су добру сарадњу у свим међународним институцијама.

Вучић је посебно захвалио на подршци Русије у очувању територијалног интегритета наше земље.

Медведев је рекао да поздравља политику Србије која се понаша као независна и самостална земља и има пријатељски однос према Русији.

Двојица саговорника су се договорили да се, одмах по заједничкој победи над корона вирусом, сретну уживо и размене мишљења о свим важним политичким и економским питањима.

Догађај је одржан уочи Међународног међупартијског форума „СОС+“ на тему „Привреда за људе“.

KOMENTARI3 коментара

  1. Crveni Fenjer says:

    Šta nam je Kremlj poručio direktno iz Moskve preko druga Medvedeva? "Ne dižite više suknjicu u Beloj Kući, i dupe uza zid, inače vas ni mi nećemo moći da spasemo od silovanja." Jasno i glasno. To je tolika sramota bila da nam se čak i Putin izvinio jer nije to mogao više da gleda. Najbolje bi bilo da se vulin stavi pod komandom Šojgu, a Vučiću zabraniti da izlazi iz kancelarije jer smo sve više goli i bosi.

  2. Halo Bing, Kako Brat? says:

    Da, to je bila između ostalog i prezentacija za kupovinu ruske vakcine. Cenok? Sve za sto kopejki, a jedno kilo za sto rublji. Šteta što i mi nemamo šta da prodamo onolikoj Rusiji, možda samo priču o bratstvu i jedinstvu naša dva napaćena naroda? Ili ako im treba neka baza u Srbiji? Cena? Sitnica.

  3. Dragi says:

    Mog'o je i predsednik Putin da dođe u posetu Srbiji, za proslavu oslobođenje Beograda, putem video linka, kako bi se ispostavilo da ambasador Bocan-Harčenko govori istinu i da poseta Putina Srbiji nije otkazana. Ovako je ruski ambasador džaba demantovao pisanje lista Danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u