ШТА ЈЕ МОСКВА ПОРУЧИЛА СРБИМА?! Објављени детаљи разговора Вучића и Медведева

ŠTA JE MOSKVA PORUČILA SRBIMA?! Objavljeni detalji razgovora Vučića i Medvedeva

21 oktobra 2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarali su danas putem video-linka i potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Srbija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića.Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma „SOS+“ na temu „Privreda za ljude“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Crveni Fenjer says:

    Šta nam je Kremlj poručio direktno iz Moskve preko druga Medvedeva? "Ne dižite više suknjicu u Beloj Kući, i dupe uza zid, inače vas ni mi nećemo moći da spasemo od silovanja." Jasno i glasno. To je tolika sramota bila da nam se čak i Putin izvinio jer nije to mogao više da gleda. Najbolje bi bilo da se vulin stavi pod komandom Šojgu, a Vučiću zabraniti da izlazi iz kancelarije jer smo sve više goli i bosi.

  2. Halo Bing, Kako Brat? says:

    Da, to je bila između ostalog i prezentacija za kupovinu ruske vakcine. Cenok? Sve za sto kopejki, a jedno kilo za sto rublji. Šteta što i mi nemamo šta da prodamo onolikoj Rusiji, možda samo priču o bratstvu i jedinstvu naša dva napaćena naroda? Ili ako im treba neka baza u Srbiji? Cena? Sitnica.

  3. Dragi says:

    Mog'o je i predsednik Putin da dođe u posetu Srbiji, za proslavu oslobođenje Beograda, putem video linka, kako bi se ispostavilo da ambasador Bocan-Harčenko govori istinu i da poseta Putina Srbiji nije otkazana. Ovako je ruski ambasador džaba demantovao pisanje lista Danas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *