ŠTA JE RAZLOG POSETE? – Vučić i Dačić danas bili na sastanku kod Putina

ŠTA JE RAZLOG POSETE? – Vučić i Dačić danas bili na sastanku kod Putina

20 марта 2014

ivica-dacic-i-aleksandar-vucic-1378154115-360537Aleskandar Vučić nalazi se u Moskvi zajedno sa Ivicom Dačićem. To je saopštio u Banjaluci predsednik RS Milorad Dodik, najavljujući svoj susret sa budućim premijerom u subotu Beogradu nakon Vučićeve posete Rusiji.

Zvanično iz Vlade Srbije nije najavljena ova poseta.

U Vladi Srbije takođe nema zvaničnih informacija o tome gde se nalazi premijer, ali nam je ministar bez portfelja i potpredsednik SPS-a Branko Ružić potvrdio da je Dačić van zemlje, ali da ne zna gde je.

Spoljnopolitički komentator Boško Jakšić tim povodom za RSE kaže:

„Mogli bismo u ovom trenutku da nadjemo nekoliko razloga, sa jedne strane intenziviranje ukrajinske krize i moguć pritisak ruske strane na Beograd da se izjasni, ili barem da ne prihvati sankcije Brisela protiv Moskve. Ali, mislim da je bliže pameti da je to u vezi sa formiranjem nove vlade. Moguća koalicija sa Socijalistima ne izgleda mnogo verovatna, ali je potreba za spasavanjem Socijalista verovatno velika u Moskvi zbog procene da bi na udaru mogli da se nađu neki od važnijih zastupnika ruskih interesa u Beogradu. Onda bi to imalo svoju logiku. Ali je paradoksalno da bi se tu na sličnim pozicijama u spasavanju lika i dela Ivice Dačića našla i Rusija i Zapad, za koga se takođe govori da želi da sačuva Dačića, pre svega zbog njegove kosovske misije. Dakle, možemo sada da govorimo samo o pretpostavkama, ali ako je tačno da se u ovom trenutku i Vučić i Dačić nalaze u Moskvi, onda je to izraz važnosti nove koalicije, jer je Moskvi očigledno stalo da neke svoje ljude sačuva i da sačuva kanale ostvarivanja svojih interesa.“

(Slobodna Evropa)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. velimir says:

    TAMO TREBA DA IDETE KOD BRAĆE PRAVOSLAVACA NA RAZGOVORE I DOGOVORE, A NE KOD AMERIČKO-NACISTIČKE-UNIJE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u