ШТА ЈЕ ТО ПУКЛО међу Албанцима?

ŠTA JE TO PUKLO među Albancima?

2 maja 2019

Premijer Albanije Edi Rama rekao je, kako prenosi prištinski list Koha, da premijer lažne države Kosovo laže „kako bi ispao dobar čovek pred svojim narodom“.

Haradinaj je za RTK pre dva dana rekao da je na berlinskom samitu bilo određenih pritisaka od svih učesnika da Priština ukine sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije.Prema Haradinajevim rečima, „ozbiljnu situaciju su stvorili kancelarka Merkel, Makron, premijer Rama, predsednik Tači…svi oni su smatrali da je dobro da takse budu suspendovane na neko vreme kako bi se dala prilika za dijalog“, prenela je RTK.

Međutim, Koha piše da je Rama rekao da niko nije zatražio od Haradinaja u Berlinu da suspenduje takse i da je, kako je dodao, on učinio suprotno.

Rama je, navodi prištinski list, optužio Haradinaja da „još uvek nije shvatio osnovna pravila ljudske komunikacije“, koja su, kako dodaje, „pravila koja, takođe, važe i za lidere – da kada nešto razgovaraju između sebe, to ne komentarišu u javnosti“.

– U pitanju je „laganje da bi neko ispao ‘dobar čovek’ pred svojim narodom – smatra Rama, prenosi Koha.

Albanski premijer tvrdi da je samo „predložio u dva navrata Haradinaju“ da prihvati zahtev Merkelove i Makrona da se takse suspenduju na šest ili četiri meseca, da bi se dijalog nastavio, navodi prištinski list.

Pošto je Haradinaj, kaže dalje Rama, javno rekao da je on izvršio veći pritisak da se ukinu takse i od Vučića, njemu onda, kako dodaje, ostaje „da se uteši činjenicom da je posle samita, Vučić bio jednako nezadovoljan kao i Ramuš“, prenela je Koha.

 

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    JEDINI razlog njihovog eventualnog nesporazuma su %%%% od belog praha! Ko je dobio najmanje buni se,naravno!

  2. petrovgrad says:

    Najobičniji Šabani, nema od njih ništa. Neće Francuska da izgubi poziciju među Srbima zbog pola miliona Šiptara. Oni će to uraditi zbog njih a ne zbog nas ili Šipatara.

  3. Ivke says:

    Kerovi se polako ali sigurno ujedaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *