ШТА ЈЕ ТО ВУЧИЋ ДАНАС РЕКАО? Да ли то значи да Србију свако може да нападне?

ŠTA JE TO VUČIĆ DANAS REKAO? Da li to znači da Srbiju svako može da napadne?

1 avgusta 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori danas o svim izazovima u rešavanju kosovskog pitanja, situaciji u regionu, ekonomiji kao i brojnim drugim aktuelnim temama.

Predsednik je rekao da ne želi nikakav sukob sa Albancima, ni sa bilo kime.„Mi imamo protivnike i u mnogim zapadnim zemljama, videli ste šta smo imali sa Britancima poslednjih dana. Mi se borimo da u teškim, gotovo nemogućim uslovima, izvučemo najbolje za svoj narod. Mi smo od 99 godine ratovali za KiM protiv 19 zemalja sveta ne zato što smo mi želeli“, rekao je Vučić.

Predsednik se osvrnuo na dešavanjima nakon bombardovanja 1999. godine napomenuvši da se nije reagovalo na vreme.

Vučić je napomenuo da Milošević nije kriv za agresiju, već da je za agresiju kriv onaj ko je sprovodi, nakon toga je došao Kumanovski sporazum i rezolucija 1244.

Predsednik je rekao da su ga mnogi nazivali sotonom, ali da ne zna zbog čega, jer se trudi da uradi šta je najbolje za Srbe na KiM.

„Pokušavam da iznesem nešto dobro za srpski narod, jer ako se ovaj trend nastavi mi nećemo imati narod na KiM. Pokušavamo da sačuvamo svetinje na Kosovu. Borimo se da očuvamo mir za našu decu jer znam koliko sam truda uložio da sačuvam mir u regionu“, napoomenuo je predsednik.

Vučić je rekao da on nema nameru da napusti Srbiju.

„Oni koji su učestvovali u pljačkama Srbije, da nam oni drže pridike, to ne mogu da prihvatim“, napomenuo je on.

Predsednik je rekao da je velika nervoza u pojedinim zemljana na Zapadu, na Kosovu.

Govoreći o opoziciji Vučić je rekao da šta god da ih pitate oni nisu ni za šta, ali jesu protiv svega.

„Ne brinem se ja zbog njih, više me brine situacija sa međunarodnom zajednicom i pritiscima iz pojedinih zemalja sa zapada“, dodao je Vučić.

Predsednik je ponovio da Srbija vodi politiku mira i stabilnosti koja je važna za srpski narod.

„Neću nikoga da molim za budućnost Srbije. Izaći ću sa planom ako je uopšte moguće i to ću preneti javnosti. Neću da radim protiv svog naroda niti da ga varam“, rekao je Vučić.

Predsednik je ponovio da nikada nije imao tajne susrete i da se sa Albancima sastajao samo u prisustvu zvaničnika iz međunarodnih zajednica.

Vučić se osvrnuo i na napade Srba na KiM rekavši da napasti nisu učestali, nisu ni prestajali, kao i da su manji nego ranije, ali da o tome međunarodne institucije i dalje ćute.

„Čini mi se da Amerikanci prvi put pokazuju želju za rešenjem, za razliku od nekih drugih za koje ne verujem da to žele“, dodao je predsednik.

„Bez sveta mi taj problem oko Kosova ne možemo da rešimo“, istakao je Vučić.

Osvrnuvši se na srpsku ekonomiju, predsednik je rekao da se očekuje povećanje plata i penzija.

„Jun/jul smo završili sa 49,1 milion suficita, a bio je planiran gori rezultat. Rast je 4,5, što je značajno više od prognoziranog. Ovaj rast biće najbolji u prvih pet evropskih zemalja“, dodao je on.

Predsednik se osvrnuo i na Mundijal i zašto nije navijao za Hrvatsku.

„Neće mi niko braniti, a neću ni ja braniti građanima za koga da navijaju. Vi od mene tražite da navijam za tim koji se raduje uz Tompsonove pesme. Zato im i smetam, jer na mene ne mogu da utiči svojim tvitovima novinara i političara, oni znaju da sam 50 puta hrabriji od njih„, rekao je on.

Sa Hrvatskom želi, kaže, najbolje odnose, ali Kitarović Tompsona naziva narodnom muzikom u kojoj ima „divnog, nacionalnog“. Kitarović je, kaže, najmanje loš partner u Hrvatskoj što govori koliko nam je teško.

Predsednik se zahvalio još jednom predsedniku Izraela koji je nedavno bio u poseti Beogradu, na govoru u Jasenovcu.

Govoreći o proslavi „Oluje“ u Hrvatskoj predsednik je rekao da će u Srbiji na dostojanstven način pokazati tugu povodom ovog događaja, dodavši da je nevažno kako će je obeležiti u Hrvatskoj.

Ističe da u svakom slučaju moramo da omogućimo Hrvatima u Srbiji najbolje uslove, kao, doduše svakoj nacionalnoj manjini.

Vučić poručuje da raseljenima tokom Oluje nismo rekli ni „dobrodošli“ kako dolikuje, iako zaslužuju ogromnu zahvalnost i ljubav.

„Oni i njihova deca se uvek sa setom i gorčinom sećaju šta su prošli, iako Srbija nije bila uz njih. A poručujem im da je Srbija danas uz njih, kao što je tu za svoj narod gde god da je“, kaže predsednik.

On se zahvalio srpskom narodu na poverenju dodavši da će nastaviti da se bori kako bi ljudi bolje živeli.

KOMENTARI7 komentara

 1. DonDon says:

  Ma ko je to nas napadao pa je on isposlovao mir? Gubi se vucibatino da ye ne gledamo. Ostavi Srbiju i Kosovo na miru.

 2. Vujadin says:

  Česte promjene vremena, kiša, sunce, kiša, negativno utiču na bolesnike, a ovaj je hronični psihopata.

 3. rajko says:

  Za odgovor na ovakvo izlaganje bilo bi potrebno stotinjak stranica obrazloženja i ilustracija, naravno kad bismo odlučili da njemu i njegovom autoru posvetimol bilo kakvu pažnju, kad bismo ih uzimali za ozbiljno, što malo ko u Srbiji više čini. Ovaj metod zatrpavanja nepreglednom gomilom laži, besmislica i pogrešnih interpretacija dogadjaja je jedna od novina koju nam je ova spodoba donela odnekud, recimo iz Vatikana ili V.B. Ništa dobro, ništa korisno po narod i državu, ništa vredno pažnje, ništa moralno... On donosi samo budalaštine od kojih smo svaki put sve zgadjeniji. To je valjda cilj: da nas parališe zgadjenošću.

 4. Barakuda says:

  Budi ljubazan i ne pokušavaj više ništa, jer nisi za ništa ! Proglasi KiM okupiranu srpsku teritoriju i vrijeme će donijeti svoje ! Rodili su se već i rodiće se mnogo hrabriji Srbi, koji će znati vratiti KiM bez šiptara !

 5. Miraš says:

  Vučić: Moje reči nisu šala, nikada više neću dozvoliti da se Srbima ponove "Oluja" i "Bljesak"- 27.03.2018.godine povodom sitaucije na KIM. Naravno da im se neće dogoditi Oluja jer posle svega što je država Srbija povukla sa KIM povlačiće se svaki dan sami u manjim grupama. Tako je zgodno i Albancima jer neće biti primetnog velikog progona sličnog "Oluji" zbog čega bi se aktivirala Rezolucija 1244.

 6. Kulak says:

  U kakvom okruženju živimo, oružja treba što više. A treba i jakih saveznika.

 7. Dr-mator says:

  Ovaj se skroz pogubio, pozovite doktora!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *