ШТА ЈЕ ТО ВУЧИЋ поручио у вези КОСОВА

ŠTA JE TO VUČIĆ poručio u vezi KOSOVA

5 decembra 2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne postoji nikakva šansa da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, osim dogovora sa Srbijom.

On je rekao da Kosovo ne može do mesta u UN u “ovakvim uslovima političke polarizacije i postojanja multipolarnog sveta“.

Vučić je istakao i da u dogovoru “Srbija mora da ima nešto, a ne da nema ništa i da bude ponižena“.

Na pitanje Sonje Biserko u emisiji TV Hepi šta je to „nešto“, Vučić je rekao da ne želi o tome da govori sada, već će to učiniti u martu ili aprilu.

„A što se tiče onih koji misle da je dovoljno da pritisnete Srbiju i da kažete – vi morate da prihvatite sve, zato što je interes južnog krila NATO, ja vam kažem da me baš briga čiji je to interes. To nije interes Srbije“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da bi Srbija mogla da dospe do punopravnog članstva u EU već 2023, ali i da ne bi isključio mogućnost da to bude i 2022. godine, “ukoliko rešimo odnose sa Prištinom, a to za Evropsku uniju bude „uslov svih uslova“ za naše napredovanje ka EU”.

„Da li sam veliki optimista po pitanju rešenja kosovskog čvora?“, zapitao je predsednik Vučić gostujući na Hepi televiziji i odgovorio da “nije preterani optimista”.

“Pre svega u Prištini ne postoji nikakva volja za kompromisom, ali isto tako ni u velikom delu srpske javnosti. Mi više volimo da imamo mitske projekcije prošlosti i ne volimo racionalan odnos prema Srbiji“, rekao je Vučić.

On je, međutim, poručio da će dati sve od sebe da “mi racionalno sagledamo šta najviše mozemo da dobijemo, a najmanje da izgubimo…”

„Daću sve od sebe, iako ću znati da bi mi to bio kraj političke karijere“, poručio je.

Kako je dodao, svoj stav i kako on vidi rešenje kosovskog pitanja izneće, kaže, nakon što saslusa sve druge koji učestvuju u dijalogu o tom pitanju, te napomenuvši da očekuje još da se izjasne i SANU i civilni sektor…

Odgovarajući na pitanja o spoljnopolitičkom položaju Srbije rekao je počinje da se nazire da Balkan postaje ključni poligon za velike sile, te da je manevarski prostor za delovanje veoma sužen i da nikada nije bio manji.

KOMENTARI16 komentara

 1. Milovan says:

  Tako se zbori "državnički", mešetarski,a sve upakovano u izdajničku fpliju.ČEDICA II.pa to ti je!

 2. Velika Metla says:

  "Srbi nemaju racionalan odnos"???? Ovaj nije uopšte dobro,ne,ne! Kud će racionalnije razmišljanje od toga da ne damo da nam otmu 15% teritorije?

 3. Sasulja says:

  Ovaj je resio da prizna Kosovo po svaku cenu,nebi mu bio u kozi.

  • Velika Metla says:

   Sasulja,a zašto mu ne bi bio u koži? Da ga možda narod neće odvratiti od toga? Ne zanosi se drugar,ne zanosi se,jer pored ovakvih današnjih "Srba"može da radi šta mu volja! Nije valjda da si zaboravio šta je sve uradio i izdao nacionalne interese Srbije,a narod ni slova da se tome usprotivi?

 4. Trifun says:

  Vladari Srbije traze od na u RS da ne 'cijepamo BiH' kao da ona nije pocijepana vec ratom koji su nasi neprijatleji isprovocirali u nadi da ce nas sve protjerati uz pomoc zapadnih genocidnih hijena, a oni cijepaju svoju drzavu Srbiju!! Pitanje KiM se NE MOZE rijesavati bez postavljanja pitanja RS u isto vrijeme. Ne mozemo mi da se brinemo o nacionalnom pitanju Albanaca na stetu svog nacionalnog pitanja na Balkanu! To je put u gradanski rat 100%.Nema nazad.

 5. SRBIN says:

  Aleksandar Vučić je najveća nesreća srpskog naroda u ISTORIJI. Konkurencije nema.

 6. SRBIN says:

  Spreman sam da preuzmem odgovornost za Kosovo, hoću da nađemo rešenje i okončamo ovaj zamrznuti konflikt! – kaže danas velizdajnik Vučić.Isto je govorio i pre 20 godina, kad je junački obećavao da će oružjem odbranitisvetu srpsku zemlju. Kao div-junak, isprsio se pored svojih tadašnjih partijskih vođa Šešelja i Nikolića, i pretio da će s dve četničke divizije preko Prokletija proterati sve Albance s Kosova.Nije se plašio ni NATO-nacista, kako je nazivao svoje današnje sponzore, verovao je da će kompjuteri u američkim bombarderima prestati da rade kad nadlete mileševskog Belog anđela, a tvrdio je da jedva čeka da Nemci pošalju svoje avione, oboriće makar jednog, onda može mirno da umre.

 7. SRBIN says:

  A možda mu je jedna od skrivenih želja da se i on, kao Vili Brant svojevremeno, okiti i Nobelovom nagradom za presedan u izdaji otadžbine i prodaji KOSMETA balistima...

 8. SRBIN says:

  Predsednik Srbije ume da se često javno hvali citatima Vebera, Čerčila, Kenedija…. (da bi nam pokazao šta sve on čita), pa se nadamo da je dva minuta svog dragocenog vremena odvojio za pažnju i na jedan Ciceronov citat koji glasi:„Nacija može da preživi svoje budale, pa čak i ambiciozne. Ali nacija ne može da preživi izdaju iznutra. Neprijatelj pred vratima je manje strašan, jer je poznat i nosi svoju zastavu otvoreno, dok se izdajnik kreće slobodno unutar gradskih kapija; njegov lukavi šapat širi se svim ulicama i čuje se … u kuloarima vlade. Takav izdajnik nam se ne pojavljuje kao izdajnik, on priča glasom koji je žrtvama blizak i prijatan; njegovo lice i način odevanja sličan je njihovom i on oživljava onu pokvarenost koja leži duboko u srcu svakog čoveka. Izdajnik razara dušu nacije, podriva temelje grada, širi zarazu u telu politike, sve dok ona ne podlegne njegovoj bolesti. Manje se treba plašiti ubica – izdajnik je kuga

 9. SRBIN says:

  „Ne menja se samo magarac", pametno kaže Aleksandar Vučić. U pravu je, on se nije promenio. Odrekao se radikalskog velikosrpskog nacionalizma i prihvatio evroatlantski antisrpski fanatizam, okružio se mračnim tipovima koje je doskora optuživao za pljačke, ubistva i ostali najteži kriminal, našao je novu ženu, postao je najbogatiji diktator u Evropi, ali suština mu je ostala ista, i dalje je mali, iskompleksirani i pohlepni nesrećnik s metastaziranim mentalnim poremećajima.

 10. SRBIN says:

  Šta je osnovna greška u pokušaju da se "zaviri" u Vučićevu glavu? Greška je što većina misli da se radi o velikom igraču i taktičaru, patrioti. Nije tako. On je pozer, autokrata i to je sve. On nije nalik šahisti koji kontroliše sve figure i misli "pet poteza unapred". Nije ni nalik velikom strategu koji razmišlja 10 godina unapred. On razmišlja od danas do sutra, eventualno do prekosutra i lažima pokušava da "nešto/nekog kontroliše" i sebi da na značaju. Dakle, da bi ste ga razumeli, nemojte se izdizati na prste. Čučnite ili sedite na zemlju. Kod njega je sve prosto, providno i smišljeno na kratke staze.

 11. SRBIN says:

  Zapad i njihov sluga VUCIC sprovodi paket mera nad čitavim srpskim narodom paralelno sa vođenjem Briselskog dijaloga a u cilju promene svesti i prihvatanja gubitka Kosova i Metohije kakav bi bio nemoguć da nije onih koji će u njegovo ime staviti potpis na to.

 12. SRBIN says:

  Amerika i Evropska unija, radi na integraciji SRBA U REPUBLIKU KOSOVA tvorevinu koja nije legalna, niti može to da bude, a takođe je pokazala da njenu "pravnu stabilnost" i opstanak obezbeđuje pre svega nestanak Srba ali sada strogo kontrolisanim procesom kako bi se zadržao privid regularnosti

 13. Mladenovac says:

  Izdajnik ce za uzvrat dobiti datum za otvaranje nekih poglavlja i veliki aplauz kao i do sada. Kompromisno, nema sta.

 14. MS says:

  Dobice napokon zivotnu funkciju- Mesto gradonacelnika Bg (ako ga Antic opet ne prevari) hahaha

 15. Dule says:

  pa sama cinjenica da je seo u studio sa tom ustaskom kurvetinom, govori mnogo o njemu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *