Шта је Трамп рекао Јулији Тимошенко у лице?

Šta je Tramp rekao Juliji Timošenko u lice?

4 februara 2017

635793_2017-02-03t163337z-1237343932-rc13ae213c30-rtrmadp-3-usa-trump-ceos_f

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko tvrdi da joj je predsednik SAD Donald Tramp tokom privatnog sastanka na marginama Molitvenog doručka održanog u četvrtak u Vašingtonu, obećao da SAD neće ukinuti sankcije Rusiji, dok se Moskva ne povuče iz Ukrajine.

Sajt Politico.eu, pozivajući se na navode ljudi koji su slušali obraćanja Timošenkove na skupovima „Heritidž fondacije“ i „Hadson instituta“ održanim posle Molitvenog doručka, prenosi da je Timošenkova održala kratke sastanke sa Trampom i podpredsednikom SAD Majkom Pensom.

Neimenovana osoba koja je razgovarala sa bivšom ukrajinskom premijerkom nakon njenog sastanka sa Trampom navodi da je Timošenkova „definitivno došla sa malog sastanka oči u oči sa Trampom donekle mirnija u vezi sa celom situacijom“.

Prema tvrdnji Timošenkove, za koju Politico.eu navodi da je sada poslanica koja se protivi predsedniku Petru Porošenku, Tramp ju je uverio da „neće napustiti“ Ukrajinu.

Iako je Tramp u toku predizborne kampanje naveo da bi razmislio o ublažavanju sankcija Rusiji, Timošenkova je rekla da ju je šef Bele kuće uverio da neće učiniti takav potez, sve dok se Rusija ne povuče iz Ukrajine.

Navodi se da je nejasno je da li je Tramp mislio na povlačenje ruskih snaga sa Krima.

Timošenkova nije iznela više detalja na dva pomenuta skupa u Vašingtonu, kojima se moglo prisustvovati isključivo uz pozivnicu, bez prisustva novinara.

Bela kuća negirala izjavu Timošenkove

Administracija američkog predsednika demantovala je informaciju da je Donald Tramp dao garancije Juliji Timošenko da će podržati Ukrajinu, prenosi „Vašington post“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Ko laže, videćemo uskoro.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *