Шта је Запад поручио Вучићу?

Šta je Zapad poručio Vučiću?

13 jula 2015

Vladimir-Djukanovic  65Piše: Vladimir Đukanović

Sve što se događalo u Potočarima nije imalo nikakve veze sa komemorativnim skupom, jer takav skup tamo nikog nije ni zanimao osim organizatora Majke Srebrenice i muslimana rodbine žrtava iz tog gradića. Čitav skup nije bio ni verski obred, jer i to je malo koga zanimalo. Čak i medijski scenario, koji se svake godine pravi na lažima, nije bio u prvom planu. Suština skupa ove godine bila je poruka Aleksandru Vučiću šta će mu se dogoditi ukoliko ne bude poslušan po merilima zapadnih sila.

Tamošnja rulja, koja je bila spremna da ga linčuje, bila je obična pešadija. Njihov mozak nije bio u Sarajevu, mada su tamo naredbu svakako primili od muslimanskog političkog rukovodstva. No o potezima tog rukovodstva neko drugi misli, a onda rukovodioci Bakira Izetbegovića, pa i on sam, tako formirano mišljenje podele direktnim izvršiocima nedela. Da li su to vehabije, ratni veterani ili mladi fudbalski huligani, sasvim je nebitno. Mozak svih operacija je u Londonu, Vašingtonu i sve više u Ankari.

HTELO SE DA VUČIĆ NE DOĐE U SREBRENICU

Taj mozak je osmislio sumanutu rezoluciju u Savetu bezbednosti UN i prvobitni scenario je bio da Vučić dođe u Potočare etiketiran kao predsednik Vlade države u kojoj živi većinski genocidan narod. Naravno, to bi dodatno bila odlična prilika da se ukaže i na potrebu gašenja Republike Srpske jer je nastala na genocidu.

Ipak, pošto rezolucija nije prošla, onda je bilo potrebno odvratiti Vučića od dolaska u Potočare. Da bi to učinili, Bakir Izetbegović je angažovao sve svoje partijske drugove da svakodnevno izjavljuju kako Vučić neće biti lepo dočekan. Cilj je bio da Vučić ne dođe i da se Srbija optuži kako ne poštuje nevine žrtve. Danima bi se na sva zvona zvonilo kako Srbija ne želi suživot, jer ne poštuje žrtve i kako sa Srbijom ne može doći do pomirenja.

Pošto se Vučić nije dao upecati na tu udicu i pošto je, uprkos svemu, ipak otišao u Potočare i time sigurno revoltirao najpre mnoge Srbe – koji sav taj cirkus oko Srebrenice pre svega doživljavaju kao veliku nepravdu prema našim žrtvama – Vučić je ipak daleko više iritirao muslimanske lidere i njihove nalogodavce.

Vučićevim odlaskom u Potočare plan satanizacije Srbije nije uspeo. Bačene su tolike pare na medijske kampanje, aktivnost nevladinog sektora, lobiranje za rezoluciju, ali na kraju nije dobijeno ništa. Zato je bilo potrebno primeniti nasilje, koje je više došlo kao plod očaja jer im nije uspela satanizacija srpskog naroda.

ZAŠTO JE TVRDI DA JE VUČIĆ KRIV ZA HAOS

Taj atak je klasičan primer pokušaja ubistva, jer, ako vas neko pogodi kamenom u lice, jasno je šta mu je bila namera. Međutim, više od toga, taj atak je bila poruka zapadnih obaveštajnih struktura Aleksandu Vučiću šta mu se sprema u doglednom periodu ukoliko nastavi sa samostalnom politikom. Možda se Majdan iz Kijeva preseli u Beograd.

Bilo bi lepo kad nas razni mešetari iz zapadnih zemalja ne bi pravili idiotima pričama kako je ovo bio izolovan incident ili nešto tome slično. Ovo je bio izrežiran i dobro organizovan napad jer je nemoguće da se na prostoru na kome je sve vrvelo od svih obaveštajnih službi ovog sveta slučajno dogodi napad na premijera jedne države. Naslovi britanskog BBC o tome kako je Vučić „oteran“ iz Potočara, relativizovanje događaja na američkoj televiziji N1, sramne izjave predstavnika NVO, inače pod uticajem britanske ambasade u Beogradu, skandalozne izjava reisa Kavazovića i šefa službi Vilića sve to je imalo jasno zacrtan cilj – okriviti Vučića za haos. Uostalom, to je indirektno poručio i Bil Klinton, rekavši da se incident (nije rekao napad) ne bi ni dogodio da je Vučić malo zakasnio. Iz svega toga se izvlači zaključak da bi Vučić bio kriv da je, recimo, izgubio glavu jer je došao na vreme ili je poranio. Ne zaboravite: to je izjavio suprug verovatno buduće predsednice SAD.

Nije bilo režirano, zar ne?

(Standard.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Milan says:

    Naravno da je bilo režirano, kao uostalom i svaki tvoj istup ili nastup, sve više prostorra koji dobijaš po televizijama koje su zatvorene za pošten svet. Režiran je i izbor tvog šefa na mesto na kome se nalazi a režiseri za engleske špijune zna se gde su. I pošto i izgledom podsećaš na potkovanog kolumnistu-analitičara onda sigurno znaš sled događaja koji je režiran u svim komadima za kvislinge, jedino se nadaš i ti i tvoj šef da to neće skoro ali videćemo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *