Шта најчешће питамо „Гугл“

Šta najčešće pitamo „Gugl“

21 septembra 2017

KAKO se vezuje kravata – najčešće je pitanje koje korisnici postavljaju svemoćnom „Guglu“. Kako se ljubi i kako da zatrudnim – pitanja su koja osvajaju srebrnu i bronzanu medalju.

Na top 10 listi pitanja koja počinju sa „kako da“ su i sledeća: kako da smršam, crtam, zaradim novac, napravim palačinke, napišem motivaciono pismo, napravim francuski tost, izgubim salo na stomaku. Prema istraživačima, pitanja „kako da“ su u porastu za 140 odsto od 2004. godine, i to širom sveta.

Korisnici interneta u Severnoj Americi i istočnoj Aziji često postavljaju pitanja o popravci toaleta, stanovnici bivših sovjetskih zemalja imaju problema sa veš-mašinama, dok žitelje tropskih predela najviše zanimaju frižideri. U gotovo svakoj zemlji vrlo popularna pitanja su ona u vezi sa prozorima, zidovima i vratima.

Naučnici kažu da su nam mozgovi toliko zatrpani informacijama da smo zaboravili kako se rade neke osnovne stvari. Pa tako, među 100 najčešće postavljenih pitanja su i ona kako se kuvaju jaje, pirinač, pravi torta.

Među najpopularnijim ljubavnim pitanjima, izdvajaju se: kako impresionirati devojku, kako znati da li se sviđaš momku, kako naći devojku, kako je pozvati na sastanak.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *