ШТА НАМ СПРЕМАЈУ: Челници НАТО војски у Тирани расправљају о Балкану и доносе одлуку о Косову

ШТА НАМ СПРЕМАЈУ: Челници НАТО војски у Тирани расправљају о Балкану и доносе одлуку о Косову

12 септембра 2017

Војни одбор НАТО-а разговараће о сигурносној ситуацији на западном Балкану престојећег викенда. Током заседања донеће препоруке у вези мисија у Авганистану и на Косову.

Војни одбор Северноатлантског савеза састаће у формату шефова обрамбених снага у Тирани од 15. до 17. септембра. Тада ће, између осталог, разговарати и о ситуацији на западном Балкану, саопштено је из НАТО-а.

Домаћин ће бити албански начелник Генералштаба, бригадни генерал Бардхил Колчаку.

Учесници заседања ће разговарати о спровођењу концепта „Пројектовање стабилности“, сигурносној ситуацији на западном Балкану и донеће препоруке у вези с мисијама у Авганистану и Косову.

Биће изабран и нови председник овог одбора, а на отварању заседања присутнима ће се обратити албански премијер Еди Рама.

Очекује се да ће шефови НАТО у првом делу заседања размотрити ангажман Алијансе у борби против тероризма у погледу изградње капацитета за одбрану, мисију у Ираку, а посебан фокус ће бити на западом Балкану.

Војни одбор у овом формату се састаје два пута годишње, и то углавном у седишту у Бриселу.

(Телеграф.рс)

KOMENTARI5 коментара

 1. goran says:

  Kad budu ginula srpska deca, Lazansdki ce sa Mirom Markovic i Putinom piti sampanjac u Moskvi. Pod hitno kineske vojne baze na teritoriji Srbije. Rusi ne mogu da se protive jer su saradnik Kine.

 2. Bane says:

  Kini, Rusiji i Severnoj Koreji ustupiti po 2 kvadratna metra naše teritorije za vojne baze. Pitate se možda zašto tako malo? Ili zbog čega vojne baze? A možda zašto baš tim zemljama? Možda zašto uopšte nekome ustupati teritoriju? Pa, odgovor je prost: ustupanjem tako malo teritorije prijateljskim zemljama koje se bore protiv hegemonije NATO i Amerike, a koje imaju razvijenu nanotehnologiju , nećemo proći kao Gadafi, Sadam i sl. Primer severne Koreje nam pokazuje da nije za opstanak države korisno samo ono što je razumno.

 3. Banebanane says:

  Svi su tu, svi sem Srba, a razgovaraće i dogovarati se o delu Srbije, a to se obično zove račun bez krčmara. Što je još sramnije, predsedava im Albanac! Mnogo su se razbaškarili na našoj zemlji. Pljusnuće krv, osećam, i to mnogo njihove krvi!!!

 4. goran says:

  Косовари дозивају крвопролиће. Даће Бог, пагански, онај осветнички, а не овај шоња, хришћански.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u