ШТА НАМ СПРЕМАЈУ: Челници НАТО војски у Тирани расправљају о Балкану и доносе одлуку о Косову

ŠTA NAM SPREMAJU: Čelnici NATO vojski u Tirani raspravljaju o Balkanu i donose odluku o Kosovu

12 septembra 2017

Vojni odbor NATO-a razgovaraće o sigurnosnoj situaciji na zapadnom Balkanu prestojećeg vikenda. Tokom zasedanja doneće preporuke u vezi misija u Avganistanu i na Kosovu.

Vojni odbor Severnoatlantskog saveza sastaće u formatu šefova obrambenih snaga u Tirani od 15. do 17. septembra. Tada će, između ostalog, razgovarati i o situaciji na zapadnom Balkanu, saopšteno je iz NATO-a.

Domaćin će biti albanski načelnik Generalštaba, brigadni general Bardhil Kolčaku.

Učesnici zasedanja će razgovarati o sprovođenju koncepta „Projektovanje stabilnosti“, sigurnosnoj situaciji na zapadnom Balkanu i doneće preporuke u vezi s misijama u Avganistanu i Kosovu.

Biće izabran i novi predsednik ovog odbora, a na otvaranju zasedanja prisutnima će se obratiti albanski premijer Edi Rama.

Očekuje se da će šefovi NATO u prvom delu zasedanja razmotriti angažman Alijanse u borbi protiv terorizma u pogledu izgradnje kapaciteta za odbranu, misiju u Iraku, a poseban fokus će biti na zapadom Balkanu.

Vojni odbor u ovom formatu se sastaje dva puta godišnje, i to uglavnom u sedištu u Briselu.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Batina says:

  Sastaju se zlikovci.

 2. goran says:

  Kad budu ginula srpska deca, Lazansdki ce sa Mirom Markovic i Putinom piti sampanjac u Moskvi. Pod hitno kineske vojne baze na teritoriji Srbije. Rusi ne mogu da se protive jer su saradnik Kine.

 3. Bane says:

  Kini, Rusiji i Severnoj Koreji ustupiti po 2 kvadratna metra naše teritorije za vojne baze. Pitate se možda zašto tako malo? Ili zbog čega vojne baze? A možda zašto baš tim zemljama? Možda zašto uopšte nekome ustupati teritoriju? Pa, odgovor je prost: ustupanjem tako malo teritorije prijateljskim zemljama koje se bore protiv hegemonije NATO i Amerike, a koje imaju razvijenu nanotehnologiju , nećemo proći kao Gadafi, Sadam i sl. Primer severne Koreje nam pokazuje da nije za opstanak države korisno samo ono što je razumno.

 4. Banebanane says:

  Svi su tu, svi sem Srba, a razgovaraće i dogovarati se o delu Srbije, a to se obično zove račun bez krčmara. Što je još sramnije, predsedava im Albanac! Mnogo su se razbaškarili na našoj zemlji. Pljusnuće krv, osećam, i to mnogo njihove krvi!!!

 5. goran says:

  Kosovari dozivaju krvoproliće. Daće Bog, paganski, onaj osvetnički, a ne ovaj šonja, hrišćanski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *