ШТА НАС ЧЕКА ПОСЛЕ КОРОНЕ? Трећи светски рат, атентат на Путина, болест Трампа и смрт енглеске краљице…?!

ŠTA NAS ČEKA POSLE KORONE? Treći svetski rat, atentat na Putina, bolest Trampa i smrt engleske kraljice…?!

15 maja 2020

Nesumnjivo je da je Mišel Nostradamus najpoznatiji prorok zapadnog sveta koji je predvideo početak i kraj Prvog svetskog rata, dolazak Hitlera na vlast i tačan datum i mesto početka Drugog svetskog rata, kao i pojavu aviona, podmornica, tenkova i početak svemirske epohe, i još mnogo toga. S obzirom da je započela 2020, red je da se osvrnemo na tumačenja Nostradamusovih stihova za ovu godinu.

Čekaju nas, kažu, ekonomska kriza, kolaps berze, dramatična degradacija ljudskog delovanja i svesti. Potreba da se „očisti“ i ponovo uravnoteži planeta dovešće do uragana, poplava, zemljotresa i vulkanskih erupcija.Nostradamus je smatrao da će 2020. godine početi nova era, i to je, na neki način, sveti trenutak, istovremeno povoljan i opasan za istoriju čovečanstva, a koji će doneti i katastrofe i – otkrovenja. Kritična 2020. godina ne znači nužno kraj, već temeljnu transformaciju sveta u kojem živimo, ponovno rođenje čovečanstva na novom duhovnom nivou.

Izbijanje Trećeg svetskog rata

Čini se da većina Nostradamusovih šifrovanih poruka za dolazeći period predviđa smrt i uništenje. Po njemu, 27 godina razornog rata izbiće između dve velike svetske supersile posle uspona trećeg antihrista. Ovako zvuči proročanstvo: „U gradu Božjem biće velika grmljavina. Dva brata rastrgnuće Haos, dok tvrđava izdržava. Veliki vođa će podleći. Treći veliki rat počeće kada bude goreo veliki grad“.

Opasnost za Putina i bolest Donalda Trampa

Nostradamus je predvideo vrlo nasilnu godinu, kako za ruskog, tako i za američkog predsednika.

Putin će preživeti atentat, ali ne i neko blizak Trampu.

Ruski predsednik Vladimir Putin doživeće pokušaj atentata od strane svog bezbednosnog tima. Ako se proročanstvo ispuni, Putina će izdati neko veoma blizak njemu. Što se tiče Donalda Trumpa, prorok je predvideo da će patiti od misteriozne bolesti i da će član porodice američkog predsednika biti žrtva saobraćajne nesreće.

Velika finansijska kriza

Prema predviđanjima Nostradamusa za 2020. godinu, na ivici smo skorašnjeg trgovinskog haosa. Dok neki analitičari insistiraju na tome da nismo svedoci još jednog „balona“ koji će uskoro pući (kao 2008), drugi stručnjaci smatraju da je ekonomski haos „iza ćoška“.

Engleska dobija kralja

Kraljičina smrt biće jedan od najviše uznemirujućih događaja u Velikoj Britaniji u poslednjih 70 godina. Od svog krunisanja, 1952. godine, kraljica Elizabeta Druga živela je dovoljno dugo da upozna 13 premijera Velike Britanije i 13 predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Sada su joj 93 godine, i mnogi tumači Nostradamusovih katrena misle da će se 2020. njena vladavina završiti.

Britanija će dobiti kralja.
Krunisanje naslednika kraljice postaće državni praznici. Princ Čarls preuzeće tron Velike Britanije, a jedan od prvih poteza biće mu da poseti Škotsku i Vels.

Novi papa

Veruje se da je Nostradamus o papi Franji govorio u katrenima 2.97 i 5.31, i da je predvideo njegovu smrt za 2020. godinu. Naslednik pape Franje biće „mlad čovek“ koji će „doseći visoku poziciju“ 2020. Tumači katrena tvrde da će novi papa napraviti skandal u katoličkoj crkvi čim dođe na tron, a koji će „tinjati“ sve do 2029. godine.

Novi papa će biti skandal-majstor!

Priroda protiv ljudi

Godina će biti puna prirodnih katastrofa, ali i naučnih dostignuća. Poplava će biti u mnogim zemljama Evrope (Italija, Češka, Velika Britanija). Na Bliskom istoku islamski ekstremizam će dodatno jačati.

Veliki zemljotres pogodiće područje između Kalifornije, SAD i Vankuvera u Kanadi. Evropljani i Amerikanci će se suočiti sa problemom migranata, a terorističkih napada biće sve više.

KOMENTARI8 komentara

 1. šiško says:

  Ne znam da li je taj Nostradamus uopšte i postojao. Često sumnjam u to, jer pratim kako se njegova proročanstva za isti period menjaju u skladu sa potrebama zapada i vatikana. Sećam se npr. kad sam kao dete pao u očajanje kad sam čuo kako je nostradamus predvideo da će treći svetski rat početi krajem osamdesetih, a završiti se devedesetih godina. Kao što znamo nikakvog trećeg svetskog nije bilo ni do danas. Otad nostradamusu i njegovim "gazdama" ne verujem ništa. Takodje negde pročitah pre izvesnog vremena kako je u vatikanu pronadjen veći broj originalnih ilustracija po stilu i svemu ostalom vrlo sličnih onim iz nostradamusovih proročanstava, samo bez teksta. Kao da ih je neko spremio za dopisivanje novih proročanstava. Ne bi bilo prvi put da vatikan falsifikuje razna dokumenta, pa mu se ništa ne može verovati. Ipak, kad nam puste nostradamusova proročanstva možemo se zamisliti i ozbiljno ih analizirati, ali samo kao spisak vatikanskih i zapadnih želja ili propagandno štivo. Zato samo pametno i oprezno. Govori tiho i dupe uza zid... ili tako nekako.

  • Zaliv says:

   Ti pao na glavu kad te sisali dok si bio mali? Nostradamus je postojao, a stvar je da mnogi tumace njegova prorocanstva drugacije i to je sve. Za tebe je pametnije da govoris manje ili bar o onome o cemu znas nesto a zatvoris usta ako nesto ne znas a ne da razvuces jezik a nemas blage veze o cemu pricas....

   • šiško says:

    A šta je to što ja ne znam, a ti tako pouzdano znaš? Da je nostradamus postojao? E pa vidiš, nostradamus nije pravo ime, već nešto kao pseudonim. Svoje navodno pravo prezime de Notr Dam je uzeo opet navodno po oblasti u kojoj je živeo, kao što su radili plemići, mada on nije bio plemićkog porekla. Dakle, prezime mu je višestruko falsifikovano. Navodno je bio katolik, ali nagadjaju da je poreklom bio jevrejin. Jako se malo zna o njegovom životu. Šta ti tako pametan možeš da zaključiš iz ovoga? Da je postojao? Ja baš nisam siguran. Uostalom, niko ne može da me spreči da sumnjam. Savet od tebe nisam tražio, niti mi je potreban, naročito od takvih kao ti. Ovo je platforma zamišljena da svako može da iznese šta ima. Ako neko ima neki argument protiv nečijeg izlaganja, može da ga iznese, ali na normalan, pristojan način. Ali ako neko ima nešto protiv nekog lično, njegova privatna stvar, nema pravo da pljuje oko sebe ko kamila. Zato je bolje da TI što manje govoriš, čak i kad misliš da nešto znaš. A ne znaš mnogo, očigledno je.

 2. M says:

  Nitko još nije dešifrirao Nostradamusova proročanstva,osobito kronološki,a sve izvan toga je naklapanje!I kakve veze ima Vatikan s Nostradamusom,kad je doktrinarno protiv svih"proroka"vankanonskih,čak ih je i mačem progonio,pa i Nostradamusa,koji je zato svoja proroštva i"šifrirao"!

  • šiško says:

   Ne bih znao tačno da ti kažem kakve veze ima Vatikan sa Nostradamusom, ali neke veze ima, bar tako kažu zapadni mediji, što bi se reklo "struka", a i Vatikan sam je priznao, jer je vest o ilustracijama bez teksta procurela otud.

 3. Kosovac says:

  Nepotpisani autor ovog članka je veoma ozbiljno protumačio neka proročanstva Nostradamusa. Đene-đene, videćemo nadam se da ćemo videti kako su se njegove prognoze ostvarile, ali ja evo ono za Englesku kraljicu garantujem da je pogodio. Mada i tu nešto škripi, jer se pokazalo da je kraljica kao naša Đekna: Ne zna se kad će.

 4. Uvidimsja says:

  Sva proročanstva su zapisana u Bibliji, za ovo doba je zapisano da će biti bolesti, gladi, zemljotresa, raznih pošasti, da će ustati narod na narod i carstvo na carstvo. Ovo je doba jahača crnog konja iz Otkrivenja (Apokalipse). Dalje, sve će biti na meru i kašičicu, kao što već polako i uviđamo. Među te pošasti, bolesti i ratove spada i ovaj generisani virus. Međutim ostaje još jedan konjanik na bledo-zelenkastom konju, a jahač na njemu se zove "Smrt" za njim sledi pakao. Vremena više neće biti, jasno će se pokazati strana koja je suprotna Bogu i zahtevaće pokornost po cenu života ali ko je prihvati i bude žigosan od zveri i klanja se njoj ispaštaće od Boga, ali ko se pokaje, obrati i prihvati Hrista za Spasitelja živeće o vaskrsu i ako mu telo ubiju u ovim velikim nevoljama.

 5. Goks says:

  A šta kaže deda Miloje od Pomoravlja?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *