ШТА ОВО РУСИ РАДЕ? „ФРАНКЕНШТАЈН“ ОРУЖЈЕ ШОКИРАЛО СВЕ (ВИДЕО)

ШТА ОВО РУСИ РАДЕ? „ФРАНКЕНШТАЈН“ ОРУЖЈЕ ШОКИРАЛО СВЕ (ВИДЕО)

9 априла 2024

Бизарни руски тенк, који је кориснике друтвених мрежа подсетио на кућу са гусеницама или велику корњачу, примећен је на фронту у Украјини.

Kако пише портал „Тхе Wарзоне“, то не треба никога да чуди, пошто у време рата увек долази до иновација и револуционарних решења, а нека од њих су често веома чудна.

Ово возило је производ очајничке потраге за одбраном од малих дронова-камиказа.

Готово ништа се не зна о овој модификацији, али оно што је јасно је да покрива готово цео тенк и ограничава видљивост посаде, поље ватре и покретљивост.

Након што су се први пут појавили први снимци тенка из ваздуха, док се креће у склопу конвоја, појавиле су се и фотографије изблиза.

На њима се види груба челична конструкција са причвршћеним носачима. Тенк има инсталиран мински плуг, због чега је можда и изабран за ову модификацију. Активности деминирања успоравају возило, што их чини главном метом за непријатељске дронове.

Чини се да је ово тренутна екстремна еволуција „кавеза“ који се први пут појавио непосредно пре него што је почео рат у Украјини. Од тада, претња од дронова је ескалирала.

Некада импровизовани кавези на тенковима сада се виде на другим типовима оклопа у све сложенијим конфигурацијама. Такође се појављују широм света, укључујући Израел, а њихове фабричке верзије постају извозне опције за неке типове оклопа.

Појава високо покретљивих дронова камиказа довела је до све већих и сложенијих кавеза, јер дронови могу улетети и испод кавеза, па чак и у отворе возила.

Ова најновија конфигурација увелико ограничава способност таквих дронова да изврше лак напад, али на тај начин чини тенк у великој мери бескорисним за напад.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u