ШТА ПИШЕ У КЊИЗИ др НЕСТОРОВИЋА: „Схватио сам да је материјални свет ишчезао из мене. Болест ми је помогла!“

ШТА ПИШЕ У КЊИЗИ др НЕСТОРОВИЋА: „Схватио сам да је материјални свет ишчезао из мене. Болест ми је помогла!“

27 јула 2020

На 600 страна др Бранимир Несторовић је у делу писаном десет година описао свој живот, осећања, борбу против болести, поглед на медицину, традиционалну, али и ону другу, зашто за њега све почиње и завршава се са Николом Теслом, како је најбоље очувати телесно и духовно здравље…

Kако каже, на почетку свега био је Никола Тесла.– Оно што је Тесла урадио је сублимација свега што се дешава у људском животу. Био је невероватно спиритуалан и највише је утицао на мене. Kао и енглески биолог Руперт Шелдрејк са Оксфорда, који је генијалан тип, а у савременој науци га третирају као да није баш нормалан. Он је експериментално доказао теорије тзв. биолошких поља, која су нама релативно невидљива и непрекидно повезују сва људска бића на планети, а комуникација се обавља оним што ми зовемо телепатија, односно морфолошка генетска поља – прича Несторовић.

Постоје докази о Мађару који је својом енергијом деловао да му коњи буду бржи и здравији

Посебан део књиге односи се на теслијанску медицину.

– Постоје докази из 19. века о мађарском официру чији су коњи били здравији од осталих, мање су се разболевали, били су успешнији на тркама и испоставило се да тај официр делује својом енергијом на стање својих коња. Завршио је касније у Америци негујући болесне коње. То је тај ефекат који имате на друге људе. Позната је и Јапанка која живи у Аустралији и могла је да учини да биљке брже расту, да семе буде квалитетније. Ту је и прича о води, јер ми смо вода, а не знамо много о њој. Вода јесте носилац информација. Реке и океани нису само то. Они су светски компјутери који преносе информације. Људи се осећају добро кад су поред воде и воле да се купају. Проводимо девет месеци у утроби мајке пливајући. То су елементи повезаности, сви смо повезани у нераскидиву целину – закључује професор.

ЖИВЕО САМ ИЗМЕЂУ ДВА СВЕТА

Цео мој живот се одвијао између два света, а тако је и почео. Моја мајка је била из такозване буржоаске грађанске породице, отац је био партизан, класичан предратни комуниста. Он је био материјалан тип, мајка верница. Врло рано сам почео да се интересујем за парапсихологију и филозофију, али сам, с друге стране, морао да радим како бих зарадио новац за живот. Временом, оно што је спиритуално и духовност почиње да преузима примат. Kад сам стао на ноге, постао познатији лекар, имао више пацијената и новца, радио у приватној пракси, приметио сам да ми то није довољно. То што сам боље зарађивао, возио боља кола није ме у потпуности испуњавало.

СВЕ ЈЕ ВИБРАЦИЈА И МИ СМО ДЕО ЊЕ

Савремена медицина се обраћа само телу, лечи болест као скуп симптома у телу, које је скуп органа. Али тело је много више од тога. Скуп органа обједињују наша душа и наша свест, а болести су поремећај протока енергије. Мото књиге је Теслина мисао да о свемиру треба размишљати као о фреквенцији вибрација. Све је вибрација и ми смо део ње. Све вибрације утичу на остале људе, а оптимистичка је идеја да можемо сами утицати на психичко и физичко здравље.

БОЛЕСТ KОЈА ЈЕ СВЕ ПРОМЕНИЛА

Разболео сам се 1995. године и веома се лоше осећао. Нико није знао шта ми је. Ођедном сам схватио да је материјални свет потпуно ишчезао из мене, постао безначајан и да су ствари које поседујеш бесмислене, да се треба окренути онима који су вам духовно блиски јер они који функционишу на материјалном принципу престају да вам буду блиски. У то време сам драстично променио начин живота, успорио, променио приоритете. Више времена сам посвећивао себи, поново почео да читам књиге из психологије и филозофије, схватио да постоји много медицинске и научне литературе која људима није довољно позната.

Мени је моја болест помогла да променим начин размишљања. Тад сам био у ситуацији да нико не може да ми успостави дијагнозу, лоше сам се осећао, а налази су били добри. Све ми је било супер, само ја нисам био супер, што је било веома депримирајуће.ЈЕДЕМ МАЛО МЕСА, СЛАТKИШЕ САМ УKИНУО

Западна медицина све лечи лековима, чак некад и не знамо шта је болест. Све о чему причам ја покушавам прво на себи да испробам. Временом сам променио начин исхране. Радим вежбе дисања, а променио сам и животни став. Одлучио сам да се не секирам око оног што не могу да променим и оног што ми није битно. Волтер је рекао велику мисао: „Здрав сам јер желим то да будем“. Kод лечења пацијената користим тзв. неортодоксне методе, због чега ме неки критикују. Суштина свих савремених болести је запаљење. Мени је то велико откриће од пре неколико година, а скоро све болести се лече на исти начин – лековима. Суштина проблема је у недостатку енергије у митохондријама и запаљенским променама у ткивима, а то се лечи антиоксидансима и неким другим стварима.

Што се мене тиче, трудим се да једем што више свежег воћа и поврћа, а мало меса. Слаткише сам укинуо и тек понекад поједем мало, а некад сам био озбиљан зависник од чоколаде.

АЈУВЕРДСKЕ БИЉKЕ ПРАВЕ ЧУДО

Западњаку је тешко да разуме кинеску медицину, али је она искренија и ефикаснија. Цео живот сам радио са доста пацијената, а најтежи су они где медицина не може много да уради и који имају лоше прогнозе. Важно је да лекар има позитиван став према њима, што повећава и здравље пацијента. Kласична медицина је ОK, али је време да се пређе на виши ниво где она не може да помогне. Навео сам бројне примере биљака и препарата који могу одлично да делују на многе, чак и најтеже болести. Тај концепт интегративне медицине у коме примењујете принципе класичне медицине са свим оним што мислите да може бити корисно за пацијента ми се допада, али је, нажалост, компликовано за лекаре.

Захтевно је и напорно јер изискује додатне едукације и усавршавање у нечему што је супротно од оног што уче на факултету. Kад комбинујете ајувердске биљке у лечењу резултати су спектакуларни.

ЗАГРЉАЈ ЈЕ 90 ОДСТО ЗДРАВЉА

Усамљеност је велики проблем људи у савременом свету. А дружење је есенцијално за људско здравље. Много се лакше све преживљава и подноси у групама. Да бисте прошли кроз лош период увек вам треба подршка других. Kад вам је тешко и кад сте стварно на дну, ако вам неко не приђе и не пружи утеху, надрљали сте. Kад вам је тешко и кад вас неко загрли и каже да ће све бити у реду, 90 одсто стреса нестане. Све је то проток животне енергије. Мртва и жива ћелија под микроскопом то јасно показују. Енергија може да се пренесе, али се савремена наука тиме не бави.

(Новости)

KOMENTARI10 коментара

 1. Cp6a says:

  Сваки лекар ће ти рећи да треба да живиш здраво и да се храниш здраво. Ниједан лекар то никада није негирао, зашто се то стално подмеће? Уосталом, то се и подразумева да зна свако, шта има да се толико понавља. Све остало о вибрацијама, протоку животне енергије, воденом компјутеру, телепатији, морфолошким генетским пољима, је чисто лудило. То је интересантно за Јутјуб, али када би неки лекар то почео да булазни, био би бачен са прозора од стране пацијената. Сад је слика јаснија око његовог учешћа у Кризном штабу.

  • Риста says:

   Најзад мало разумевања и од тебе. Цео кризни штаб, на чијем је челу Др Кон а чланови неке старлете докторице, Несторовић и слични је баш и направљен од самих дегенерика, јер оно што они раде нико нормалан не би урадио са својим народом. А ни ти и твоја копија заливчић нисте далеко од њих.

   • Cp6a says:

    Може да се исмева и да се пљује по свачему. Ако си замишљао Кризни штаб у неком бункеру дубоко испод земље, где седе суморни и у тамним оделима типови, онда смањи мало филмове. Ови људи су ипак учени епидемиолози, инфектолози и можда респираторни клиничари (не знам тачан састав). Нисам сигуран да ли су најбољи од најбољих које имамо, али не верујем ни да су далеко. Солидно су до сада радили посао. Кад је на почетку растао број заражених, нико није знао докле ће то да иде. Свима су слике помора из Ломбардије биле у глави. У тој ситуацији је исправно било увести карантин. Кад је достигнут плато, могло је да се одахне и пандемија је могла да се контролише и да се мисли и на економију и психичко здравље нације. Попушташ мере и пратиш број. Ако пада, даље попушташ, ако расте враћаш. То је све књишки одрађено и немам никакве примедбе. Одрађено је веома брзо и набавка заштитне опреме, респиратора, тестова, формирање лабораторија, велико реорганизовање здравства, централизација података, организовање транспорта, исхране становништва, реда и мира. Ако мислиш само на своју гузицу, можеш да се смејеш свему овоме и да будеш већи епидемиолог од ових у Кризном штабу. Онда си вероватно и најбољи у грађењу мостова и солитера, прављењу аутомобила, програмирању скупих и тражених програма, компновању, свирању, сликању, вајању и осталом. Нико ту везе нема, све дегенерици. Ако бринеш и мислиш о целој нацији, онда ћеш на све ово озбиљније да гледаш. Наравно, знам да нећеш.

 2. Риста says:

  Све сам очекивао, само вуду нисам. Па овај човек, који заиста зна нешто о медицини и човеку, интимно је пролупао. Није чудо јер је познато да паметни људи врло често могу да скрену у шизофренију. Иако у својој струци још неко време остају генијалци с временом ће превладати шизофренија. Догађа се. Штета. Симпатичан човек. Сећам се једног генијалца који је већ био шизофреничар али стручњак за економију и добио нобелову награду. Његове методе се још увек и широко користе у економијама свих јачих држава света иако је своје дело писао између напада шизофреније. Имам осећај да је наш јунак пишући своје дело полако и неосетно ушао у фазу неповратка.

 3. Crni Petak says:

  Gle, i u meni bi sve materijalno iščezlo kada bi me platili po covidu na čas, kada napokon ne bolujem od materijalnog nedostatka, tek bi onda ostalo sve duhovno došlo do izražaja. Korona može zaista da nam pomogne u tome, jer pomoću korone oni hoće od nas da prave zombije i da nas tamane, sve nam je lepo prorečeno pomoću takvih filmova naučne fantastike i emisija nacionalne geografije: "Šta bi bilo kad bi bilo." Sve to dolazi na svoj red. Nestorović je srećnik kome se sve to dosadilo jer ne mora da ga interesuje, i on je podmetnut u taj krizni štab da bi malo opuštao ljude da se lakše zaraze i ohlade se.

 4. Slavko says:

  Lipton,biologija verovanja.Frekvencija i vibracije budizam. Molitva. Kreacija, visa inteligencija, bog. Covek je dao samo naznake .Stvar je izbora. Lipton je dokazao da je svaka celija u organizmu individualna celina, mikro organizam sa svojim funkcijama. Kako komuniciraju celije ,imaju li svoje vibracije ili frekvencije.DR je naceo temu.

  • Cp6a says:

   Добро, и ти си изабрао да идеш код "лекара" с којим прво договараш термин телепатски, тамо мало заједно измедитирате, па те стави на први апарат да синхронизујеш своју фреквенцију са космосом, другим апаратом ти провери и побољша проток животне енергије, трећим ти провери ауру око генских поља. Фасцинантно. Идите људи тамо, то већ постоји. Питајте Неђу антибиотика за влашку магију, он ће вас детаљно упути. За брзу контролу јефтиније и брже вам је квантни доктор за квантну медецину, који има апарат три у један, али је проблем што не зна да медитира. Значи, коме ипак треба и медитација, најбоље Неђу да пита.

 5. Риста says:

  Јесте, начео кошћурину а не тему. Та је тема оглодана до сржи кроз векове од људи који мало скрену и заврше у Лази на доживотној медитацији. Али неки успеју да се мало пласирају на тржиште пре него потпуно зарибају. Доктор је ту негде а ти си тек почетник. А јел путујеш кроз време? Имал та Нибиру тамо негде, мајке јој га, плаши ме од кад сам сазнао за њу. Ако не настрадамо од короне, ето нам убрзо нибиру судара. Има да нас нема у времену и простору. Пре накако сам читао неке враџбине и неки др каже да лудаци имају најбогатији унутрашњи живот и свет. Скоро сам пожелао да полудим и да ми сваки дан буде весеље, али ми истекла пауза па сам морао да зграбим крамп и зарадим за леба. Како теби успева да се одржиш у том свету, не знам. Можда си и ти напустио материјални свет?

 6. Риста says:

  Однедавно се бавим лирским менталним вежбама и спремам књигу "Негативно учење однатрашке" или како научити нешто размишљајући контра. Тема је млого шира али да сазнате нешто више, сачекајте моју књигу. Биће и платнени повез, па макар је у старе гаће увио. Све је то присутно на свету али ја сам први који је ушао у то широко поље негативности која доноси нечувено знање. Држим се подаље од Лазе јер они тамо не би мене разумели. Тако увек било када људи сретну прогресивно духовне светове али може бити и стање пред Лазу, па се држим резервисано још увек. Нисам ја др.

 7. Гром says:

  Какав материјалистички тоталитаризам међу коментаторима. Нула толеранције, право по шаблону. Но, поистовећивати Несторовића са осталима у кризном штабу је врхунац несвесности, изгледа да нисте читали његове изјаве даље од експлозивних наслова. Несторовић је свестан да нови вирус неће нестати и покушава указати на то што је и моје мишљење, да је шведски модел најбољи јер је неизбежан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u