ШТА ПРИЧА ОВАЈ ЧОВЕК?! МОНСТРУОЗНЕ ТВРДЊЕ ШИПТАРА! Курти: Србија је починила геноцид над Албанцима на Косову?!

ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK?! MONSTRUOZNE TVRDNJE ŠIPTARA! Kurti: Srbija je počinila genocid nad Albancima na Kosovu?!

16 januara 2020

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da je tzv. Vlada Kosova potrebna, između ostalog, kako bi se sprovela Rezolucija o genocidu Srbije na Kosovu?!

Kurti je podsetio da je pre osam meseci tzv. Skupština Kosova usvojila Rezoluciju o genocidu koji je na KiM navodno počinila Srbija, a kojom se predviđa da 15. januar, dan navodnog zločina u Račku, bude proglašen Danom sećanja na genocid nad Albancima na KiM.“A da bi sproveli ovu Rezoluciju i druge dobre odluke koje je donela tzv. Skupština Kosova potrebne su vlada i institucije”, naveo je Kurti.

On navodi da Rezolucija poziva na različite međunarodne konvencije, deklaracije, sudove, rezolucije i izveštaje.

“Prema zvaničnim podacima, nabrojane su činjenice genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina na Kosovu. Rezolucija sadrži zahteve prema Srbiji, ali i naše obećanja kao države da će se žrtvama doneti pravda, odšteta i rehabilitacija. Tada je rezolucija usvojena sa 79 glasova za”, kazao je Kurti.

Izbori na KiM održani su pre više od tri meseca, ali privremene prištinske institucije još nemaju vladu, jer Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova ne mogu da se slože oko podele ministarstava.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ilija Čvorović says:

  Iskopat ce tebe Billy,ja ti kazem

 2. Ivke says:

  Budale

 3. Novica says:

  SMRAD od čoveka

 4. Za Srbiju says:

  Što lažljivije, to prihvatljivije za sve lažove.

  • Za Srbiju says:

   Račak mu primer genocida na Kosmetu, a čak je i Hag odbacio Račak kao zločin.

 5. Ras says:

  Je'l to onaj siptarski "heroj"sto se onomad prilikom bezanije,u strahu od SRBske vojske maskirao kao zena ,hehehee ljubi ga majka,njegovi ce mu doci glave,ja sto vam kazem,zivi bili pa videli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *