ШТА ПУТИНОВ ЛЕKАР САВЕТУЈЕ СРБИМА? Ево у чему се крије ТАЈНА ЗДРАВЉА и колико воде да пијете

ŠTA PUTINOV LEKAR SAVETUJE SRBIMA? Evo u čemu se krije TAJNA ZDRAVLJA i koliko vode da pijete

17 januara 2020

Čuveni imunolog Bogdan Vladimirovič Gorodiski upozorava na poguban uticaj hroničnog stresa i štetnog elektromagnetnog zračenja.

Član medicinskog tima predsednika Rusije Vladimira Putina, akademik Bogdan Vladimirovič Gorodiski održao je predavanje u Subotici. U prepunoj Velikoj većnici Gradske kuće, žiteljima najsevernijeg srpskog grada govorio je o imunitetu i uzrocima svih bolesti.Gorodiski koji je na čelu naučnog instituta pri administraciji ruskog predsednika, drugi je lekar iz Putinovog medicinskog tima koji je boravio na severu Srbije. Pre njega, početkom novembra, u osam mesnih zajednica opštine Vrbas, stanovništvo je pregledao dr Viktor Belinski.

Subotičani su dva sata netremice slušali predavanje dr Gorodiskog, nosioca najviših ruskih odlikovanja, člana Ruske i Evropske akademije prirodnih nauka. Govorio im je o poslednjim naučnim istraživanjima za očuvanje zdravlja, o prevremenom starenju i svemu onome, pozitivnom i negativnom, što u zdravstvenom pogledu donosi savremeni način života.

– Pad imuniteta za posledicu ima oko 3.000 bolesti, a hronični stres i uticaj elektromagnetnih polja iz savremenog okruženja najčešći su uzroci – rekao je dr Gorodiski.

– Za snažan i zdrav organizam neophodno je piti 30 mililitara vode na kilogram težine, poslednji obrok treba da bude oko 19 časova, a mikrotalasnu pećnicu izbacite iz svojih domova – objašnjava on.

Postoje fizičko i mentalno zdravlje, koji su, po mišljenju cenjenog doktora, neraskidivo vezani.

– Medicina 21. veka je pred velikim izazovom, jer postojećim metodama ne može da reši problem degeneracije ćelija i ubrzanog starenja organizma – kazao je dr Gorodiski.

– Potrebno je da koristimo metode koje će taj proces preokrenuti u proces regeneracije, obnavljanja organizma – dodaje.

Osim toga, drugi veliki problem, kako kaže ruski akademik, čine tihe i spore, gotovo neprimetne infekcije, koje mnogi ne znaju da imaju. Baš one mogu da budu uzročnik teških oboljenja poput hroničnog herpesa koji vremenom dovodi do multiple skleroze.

– Veliki problem je uticaj elektromagnetnih polja koja nas okružuju – naglasio je dr Gorodiski.

– Primera radi, trafostanice bi trebalo da budu bar 1.500 metara od naselja, a one se često nalaze i na 50 metara. Njihov uticaj na čoveka je ozbiljan. Kada mobilni približimo uhu štetno zračenje prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem organizma. Običan kompjuter zrači osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem i utiču na štitastu žlezdu stvarajući probleme u organizmu. Tu su i stanice mobilne telefonije, radio-aparati i televizori, jer utiču na bolesti nervnog sistema. Ljudi ne razmišljaju o tome da često mesto na kome žive narušava njihovo zdravlje. Ima mnogo geopatogenih zona – objašnjava on.

Stres je takođe izuzetno opasan zato što uništava endokrini i imuno sistem. Naročito život u konstantnom stresu.

ZDRAVE NAVIKE

Imunolog svetskog renomea poručio je i da je tajna dobrog zdravlja u jednostavnim navikama koje bi svaki čovek mogao da primeni. To su, na primer, pravilno disanje, uzimanje dovoljno kvalitetne vode, umerena i zdrava ishrana, šetnja, plivanje, vedre i pozitivne misli, i molitve.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *