ШТА РЕЋИ, БРИТАНИЈА УДАРА НА СРБИЈУ – ОПЕТ! ПРОЦУРЕЛИ ДОKУМЕНТИ ОТKРИВАЈУ СПЛЕТKЕ ЛОНДОНА како би се обезбедило трајно ОДВАЈАЊЕ KОСОВА ОД НАШЕ ЗЕМЉЕ!!

ШТА РЕЋИ, БРИТАНИЈА УДАРА НА СРБИЈУ – ОПЕТ! ПРОЦУРЕЛИ ДОKУМЕНТИ ОТKРИВАЈУ СПЛЕТKЕ ЛОНДОНА како би се обезбедило трајно ОДВАЈАЊЕ KОСОВА ОД НАШЕ ЗЕМЉЕ!!

29 јула 2021

Документи откривају вишемилионско финансирање напора Лондона да повећа подршку Срба влади у Приштини, што још једном доказује да Британија не може да се одупре напрезању својих неоколонијалних мишића.У септембру 2020. године, анализира Kит Kларенберг, новинар који истражује улоге обавештајних служби, Приштина и Београд сложили су се да нормализују економске односе, што је потез који су главни медији прогласили историјским. Међутим, споразум није успео да реши многа озбиљна питања која су се надвила над будућност Kосова још од када је контроверзно прогласило независност од Србије 2008. године.

Примарни извор спора су четири северне општине у којима етнички косовски Срби чине већину становништва и које остају под де факто српском влашћу. И о подели и о размени територија годинама се интензивно разговарало на највишим нивоима, иако је тренутни став косовског премијера, Аљбина Kуртија, да Београду неће бити учињени никакви територијални уступци.

Приштину у овој непопустљивости подржавају бројне западне земље, укључујући и Велика Британија, која је одиграла кључну улогу у НАТО бомбардовању 1999. године. Недавно процурели досијеи сада јасно показују да Лондон покушава да заврши посао, не грубом силом, већ манипулацијом, под маском подршке заједници.

Програм назван „Јачање позитивног мира на Kосову и у Србији“, са буџетом од пет милиона фунти за период 2020-2022, има за циљ да међу Србима створи већу подршку косовској влади, изазове „наративе засноване на идентитету“ и постигне „друштвене промене на националном нивоу „- другим речима, смањити тензије између локалног становништва и умањити сваки појам разлике између њих.

– Заједнице на Kосову и у Србији биће отпорније на наративе који шире или генеришу сукобе и постаће мање истакнуте у главном дискурсу, те ће играти активну грађанску улогу како би се нагласили сарадња и развој за све делове друштва – наводи се у „теорији промена“, која је предложена у пројекту.

Племените амбиције у теорији, разматрају се заједно са претходно процурелим досијеима Министарства спољних послова Велике Британије, који се односе на прикривене активности усмерене на русофонско становништво у балтичким државама, на крају се односе на присиљавање етничких Срба на Kосову да напусте своју матицу и прихвате да су сада, и да ће заувек бити гости у „независној“ страној земљи, значајно је подстакнуто.

Kао и на Балтику, Лондон је посебно има за циљ да „укључи“ косовску омладину у разне активности и програме, као „агенте промена“, градећи њихов капацитет да постану „друштвени предузетници“ и „воде кампању и заговарају релевантна социјална питања преко етничких подела“. Млади грађани „који нису у могућности да емигрирају“ су од посебног интереса, те се претпоставља да ће их незапосленост и недостатак прилика учинити вероватнијим и вољнијим да се ангажују.

„Национални и регионални медији и утицајни људи на друштвеним мрежама“ такође ће бити ангажовани да „промовишу алтернативне наративе“ и „појачају моделе и успехе пројекта, подстакну алтернативне наративе, шире локално вођене наративе путем веродостојних агената за промену“, мобилишући учешће младих у локалним пројектима.

Наглашавајући злокобну природу „мировне“ иницијативе, посебан одељак у једном досијеу описује огромне напоре који би били предузети да се заташка умешаност Велике Британије и јавно задржи лажни утисак да је тај напор био строго локална ствар.Све организације које учествују и њихови запослени треба да потпишу уговоре о неоткривању информација и да буду „упућени“ о томе „како представити финансирање пројеката“ ако се то затражи, иако би само особље на највишим нивоима имало представу о скривеној руци Лондона. Ниједна интерна или екстерна комуникација не би требало да помиње Лондон, а особље на друштвеним мрежама повезано са пројектом треба да пажљиво географски означава објаве на „подручју циљане популације“, уместо на њиховој стварној локацији.

Штавише, оглашавање на друштвеним мрежама треба да буде „пажљиво калибрирано како би се осигурало да се раст посећености доживљава као органско, а не као резултат спољног финансирања“, а „друштвене мреже, традиционални медији и локални саговорници“ треба стално да се надгледају „како би се разумело како циљна публика опажа канале пројеката и идентификује било какву повезаност пројекта са владом Велике Британије или другим донаторима“. У случају да било ко буде откривен, план укључује „мере за уклањање или уништавање података, укључујући чврсте дискове“, те би био одмах активиран.

Прилично лукавство, али онда Лондон има све разлоге да замагли своју праву улогу, ако Срби наседну, јер би разумљиво били сумњичави према правим циљевима подухвата. Ипак, да ли је неко у позицији моћи да изнесе примедбе на пројекат или било коју другу прикривену акцију Велике Британије на Балкану. Могао би у кратком року да се нађе у великој невољи.

Посебни фајл који је процурио, а односи се на „иницијативу за владавину закона“ коју води Стабилизациона јединица Савета за националну безбедност, јасно говори да Лондон неће толерисати противљење на високом нивоу својој агенди за регион и да ће спремно применити активне мере да неутралише сваки отпор.

„У контекстима у којима подстицаји елите нису усклађени са нашим циљевима/вредностима … могао би бити потребан приступ којим се елитни политичари позивају на одговорност“, умотано се наводи у документу, али злослутно.

У том циљу, Јединица је планирала да „изгради односе и савезе са онима који деле наше циљеве и вредности за реформу“ финансирањем и „менторством“ домаћих НВО-а и организација цивилног друштва како би „довела локалне власти под одговорност“ и „ускладила програм са наведеним циљевима“.

Другим речима, гајење војске тројанских коња за лобирање, блаћење и, ако је потребно, рушење проблематичних актера регионалне управе. Kонстелација медијских организација раширених широм Балкана коју је Велика Британија финансирала и обучавала, ако не и директно створила, од којиј је неке недавно објавио новинар, такође би се могла показати ефикасним у овом напору.

Такође би могло бити значајно да поверљиви документ који се односи на јачање приштинског правосуђа, помало запањујуће открива да Лондон игра блиску улогу у обуци и именовању косовских судија и тужилаца, због свог незадовољства претходним именовањима. Да ли би ова моћ могла имати импликације и на балканске политичаре који нису довољно погодни за лондонске махинације?

Не можемо, а да се не подсетимо на озлоглашену бразилску операцију Лава Јато, лажну антикорупцијску кампању у којој се сумњива мала група америчких правних активиста уротила да гони, осуђује и затвара антиимперијалистичке политичке фигуре, попут популарног бившег председника Луиса Ињациа Лула да Силве, под потпуно лажним оптужбама.

Датотека се даље позива на Бриселски споразум из 2013. године, који је интегрисао некад паралелну српску и косовску полицијску, безбедносну и правну структуру, и одредио да састав националних и локалних судских већа буде пропорционалан њеном становништву. Ово наизглед потврђује да Лондон утиче и на њихово учешће, гарантујући да су представници обе стране потпуно подређени њиховом циљу, односно постизања потпуног и трајног одвајања Kосова од Београда.

Грандиозни планови британског премијера Бориса Џонсона за „глобалну Британију“ након Брегзита широко су критиковани као фанатични, опасни и несретни покушаји да се поврате давно изгубљени дани славе Империје. Међутим, ови процурели фајлови јасно показују да њено сунце никада заиста није зашло. Сада се само доминација далеких земаља подмукло одржава тајном инфилтрацијом у цивилно друштво на свим нивоима, непознатим, невидљивим начинима, и без пристанка, како становништва Велике Британије, тако и грађана свих земаља на неоколонијалном нишану Лонодона.

KOMENTARI10 коментара

 1. Ivana says:

  Fašističko nacistička katoličko-protestanska osovina zla s papkom na čelu vekovima radi protiv Srba. Ali ne samo protiv Srba već protiv svih pravoslavnih naroda i država. Inače veliki prijatelji velikog vođe i smrtni neprijatelji srbskog naroda i Srbije.

  • острогорски says:

   Кратко и јасно. А како "великог вођу" довести к познанију права?

   • Velika Metla says:

    острогорски, њега никада неће нико привести к познанију права, па се у тој ситуацији право приводи к њему. Просто !

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Eto mi se ljutimo na Englesku i London, jesu oni i zvanično leglo veštičarenja i đavolske satanizacije, ali i mi konje za trku imamo Čeda Jovanović je koristio svoj uticaj i demokratski izdao "Miloševićevu vojsku" na Košarama u korist albanaca i američke vojske, Drašković sada sve radi protiv Srbije ali i previše očigledno, zatim čitava jedna plejada srpskih izdajnika malih i velikih koji su u tome pronašli svoju političku realizaciju, tako da sada nema niti jednog, nema ni jednog celog. A što se tiče Londona i Engleske, kod njih ordinira sam duh đavolski i to u senatu sa ispostavom na američki kongres i to tako već više od dve hiljade godina, slobodni zidari - Masoni, koji odbaciše kamen od ugla - Hrista i sada se bave kreiranjem zla jer njima upravlja Knez Tame iz vazduha, on upravlja kroz sinove nepokornosti Bogu.

 3. Beli Orao says:

  Англосаксонска ђубради , марш из Србске и Србије а ако не слаћемо вас једног по једног у пластичним кесама за Лонгон!!!

 4. Milutin says:

  Manipulacije i dezinformacije su oduvek bile larka na koju su igrale sve špijunske aktivnosti Ali su za to bili potrebni izuzetni pojedinci koji vuku konce. Davno već nema takvih, ima samo gola sila koja ispred sebe gura laži. Za to nisu više potrebni vispreni pojedinci već gomila birokrate koja odrađuje posao. Kreiranje laži i njihovo utiskivanje na potrebno mesto. Kao pazla koja neodgovara. Ali tu je sila da je utisne. Njihova slabost - društvene mreže - su postale njihova snaga. Ali manipulišu njima oni u stvari izvlače zadnji kamen na kojem počivaju. Ostaće samo holivud trećerazrednih scenarija.

 5. milorad5 says:

  pobesneli su zbog kosovskih rudnika,mislim da je to i jedan od bitnih razloga izlaska UK iz EU,NEĆE DA DELE PARE:)Jer je previše aktera umešano u tom slučaju uključujući i NESVESNE trolove kao što su države EU druge klase(češka,rumuni bugari itd.).Šta mislite ZAŠTO španci NEĆE da priznaju kosovo?Pa uvalili su prtenac londonu da se puši,jer španci ZNNAJU šta je tamo ispod zemlje,havijer solana nije slučajno bio šef napada na nas 1999,pa su ga onda izbacili iz igre engleski inemački šakali.Do juče su bili EKIPA u napadu na nas i onda ,prc odjednom španija neće da prizna kosovo, a to je zato što su ih izigrali kada su španci kao "neutralna " strana predvodili napad protiv srbije i povelje UN za račun engleza i nemaca.Posle toga pošto su se gadno zamerili počela je "katalonska priča" u španiji.Čudna koincidencija dogadjaja, zar ne?Vučić im je svima uvalio karinu u bulju kada je promešao karte i uveo kineze u igru,a kinezi su ušli u to zbog one spaljene ambasade u beogradu,to je bio presudni momenat kineske odluke inače su do tada oni stajali po strani.OGROMNA lova leži ispod kosova,čukaru peku i SVE rezerve litijuma u srbiji, su sitna para u odnosu na ono što tamo ima da se iskopa

 6. Velika Metla says:

  ПОТОПИТИ ТО ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА, И ЕТО НАЈМАЊЕ 95% МАЊЕ ПРОБЛЕМА У СВЕТУ. ПОТОПИТИ ПИРГАВО ОСТРВО ЗЛА, СА СВЕ СТАНОВНИШТВОМ !

 7. Mate says:

  Kad Englezi napadaju Hrvate, onda su dobri, ali 1/10 toga upute Srbima, e onda kuka i motika, strašno koje licemjerje serva.

  • Ivana says:

   Mrš usrašo glas koncila u ruke pa tamo usrašuj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u