ШТА РЕЋИ КАДА ПРЕДСЕДНИК САНУ КАЖЕ: „Kосово није наше, то што пре треба схватити“

ŠTA REĆI KADA PREDSEDNIK SANU KAŽE: „Kosovo nije naše, to što pre treba shvatiti“

11 januara 2021

Kosovo nije naše, to treba što pre shvatiti, ponavlja predsednik SANU Vladimir Kostić, povodom izjave vladike Grigorija da nije u pravu, i poručuje vladici da se „ostavi parola“ pod kojima se Srbi osećaju herojski.Kostić je reagovao na izjavu vladike Grigorija, dan ranije, za Njuzmaks adrija, da Kostić nije u pravu i da je “Kosovo naše”.

“Ja potpuno prihvatam da nisam u pravu, ali pitajte vladiku da li je on u pravu. Ja sam putovao skoro i prelazio granicu, tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju. Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo”, rekao je Kostić.

On je rekao da bi pitao vladiku da li su neki od velikih srpskih prelata izdajnici.

“Je l’ Čarnojević izdajica? Ja mislim da nije. Ja i ovo što sam rekao, neka bude da nisam u pravu, ali niko u ovom narodu, uključujući Crkvu, nema tapiju nad istinom kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Ne može niko da me ubeđuje da sam izdajnik, jer dok sam ja bio ovde, neki drugi i njihova deca su bili ušuškani u inostranstvu”, rekao je predsednik SANU.

Upitan da imenuje one koji su bili u inostranstvu dok je on sa oružjem bio na KiM, Kostić je rekao da će se oni sami pronaći u toj izjavi.

Dodao je i to status kvo ne postoji.

„Status kvo će iskoristiti oni koji žele da uobliče sopstvenu državnost i koji to čine, evo već 20 godina“.

S druge strane, rešenje nisu, tvrdi, ni inicijative poput vašingtonske.

„Bojim se da trenutno ovo što rade sa nama, da jedan vekovni konflikt pokušavaju da reše u minuti, neće doneti sreću nikome, ni nama, ni protivničkoj strani pri čemu mi taj posao nekakvog pomirenja sa susedima nismo još ni započeli, što nespremnošću njihovom i našom, što, rekao bih sasvim otvoreno, i time što nam svet ne da šansu da u taj posao krenemo“, ističe.

Da to tako i ostane, interes je geostrateških igrača.

„Ova vrsta invalidnog, osujećenog, osiromašenog Balkana, negde i nekako, u geostrateškim igrama, nazovi to paranojom Vladimira Kostića, odgovara tim velikim silama. Da kontrolišu jedan prostor koji postaje rezervni prostor Evrope“.

Na pitanje zašto, odgovara da je to moguće zarad, kako kaže, teritorijalnog podmirenja, sa novim geostrateškim igračima kakva je Turska.

Takođe i pitanje smeštaja izbeglica sa čijom se patnjom u potpunosti saoseća, ali kaže, da postoji mogućnost da je Balkan viđen kao „interni prostor“. Sa druge strane, ne misli da je pitanje jeftine radne snage razlog za odnos velikih sila prema Balkanu kakav opisuje: „Nema nas toliko puno koliko njima treba“.

Ipak, priznaje, da EU uzima najbolje i među nama i među migrantima i da se takvi stručnjaci neće više vraćati u svoju domovinu. Upravo je to razlog, kaže dalje Kostić, zašto je važno „da se mi okupimo“.

„I zato bih i hteo da kažem tom vladiki, pustite parole pod kojima se osećamo herojski i sigurno. Haj’te mi ako Boga znate da sednemo i da se dogovorimo šta je nama činiti u svetu koji se oko nas menja brzinom koju ne možemo da pratimo“.

KOMENTARI73 komentara

 1. Lucika says:

  Zbog izjava o KIM g-din Kostič ne bi smeo više da bude predsednik SANU. Sa takvim izjavama o KIM naravno da je izdajnik i on i svi koji tako govore.Sram Vas bilo.

  • Zora says:

   Mislim da sve koji samo zucnu o davanju vlastite teritorije, bilo da su politicari ili obicni gradjani, treba nabiti u zatvor na duzi period.Sve dosadasnje "pregovore, dogovore" i slicna sranja odmah suspendovati i jasno reci zapadnim gnjidama nema pregovora o poklanjanju svog vlasnistva. Neka sipcima neko drugi da svoju teritoriju i neka ih vodi sebi. Sve bih ja to preko granice u Albaniju, a za njima migrante, sve do jednog.Kad pokazes zube, onda te postuju, dok god se prostires, oni vise gaze po tebi.

   • Kulak says:

    Neka u bilo kojoj državi koja je članica UN kaže da ne priznaje njen teritorijalni integritet i suverenitet u okviru međunarodno priznatih granica PA DA VIDI ŠTA BI MU SE DESILO.Ovo Što trpimo mi Srbi da nam u srcu Srbije neki kreten poput ovog govnjara negira državu i njene međunarodno priznate granice postalo je nepodnošljivo.S ovakvim kretenima sledi definitivni obračun.

  • Pravda says:

   Zadriglo svinjce.

  • Ivana says:

   Kad bi ovakvo smeće imali hrvati isti tren bi visio na trgu ali u okupiranoj Srbiji peta kolona divlja bez kazne. Zato su oni nakon 1.000 godina dobili državu stvorenu na krvi Srba a mi Srbi izgubili državu zbog glupana i petokolonaša.

   • Pendrek says:

    Tako je Ivana. Moramo kroz ova govna da prodjemo, da jednoga dana zasluzeno kroz trud i zrtvovanje dobijemo zasluzeno sve nazad. Velika nepravda nas snashla zbog pojedince ili bolje receno zbog izdaje i bogodpadnistvo.

  • Milorad says:

   Gospodin Kostić po krvi je Šiptar, zato tako i govori.

 2. dinki says:

  Rasformirajte tu bagru od SANU.

  • Kulak says:

   Kad je reč o Kosovu i Metohiji,svi pitaju Srbiju i svi traže da Srbija pregovara.Niko ne traži da se pregovara ni sa Italijom,ni sa Nemačkom,ni Rumunijom,Grčkom...Svi,apsolutno svi kao pregovarača traže Srbiju.To je najbolji dokaz da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.Mogu šiptari hiljadu i jedan put da proglašavaju nekakvu nezavisnost Kosova i Metohije ali to ne vredi ništa ako to ne prizna Srbija.Među ostalim i zbog geografskog položaja Kosova i Metohije koje je srce Srbije.Ovaj kostić je obično lupetalo iz jata čede jovanovića,drogeraša.On je potpuno nebitan.

 3. Kosovac says:

  Šta reći? ……….Prvo ću da kažem nešto o ovom duelu predsednika SANU Vladimira Kostića, i srpskog biskupa Grigorija: Trebalo je da njihov dijalog traje malo duže, da bi se iskistalisao zaključak o pitanju izdajnika. Kada bi mene odredili za sudiju, ja bih morao da izaberem jedan naučni metod otkrivanja izdajnika u otvorenom društvu. Svu problematiku bih duplo pojednostavio, odnosno odlučio bih se na jednu od ovih dve metode: Ili (1) bih proračune usmerio na pitanje ko je VEĆI izdajnik, ili (2) bih proračune usmerio na pitanje ko je MANJI izdajnik. ……………Kada budem to pustio na trijer, i dobio rezultate ispitivanja, onda bih pozvao stručnjake koji bolje od mene poznaju i prepoznaju jezuitske metode i jezuite naravno. To su naše kolege „Boban“, „RASPUCHIN“ i „Gagi“. Njihovi rezultati ispitivanja će se verovatno donekle razlikovati, ali tu sam ja da primenim jednu zastarelu metodu koja se zove Logika. I tada ćemo dobiti kvalitetan odgovor na postavljeno pitanje „Šta reći“? ……………Plašim se da kada budem dao odgovor na to pitanje, da će svi graknuti na mene „Pa to znaju i vrapci na grani“.

  • jovan says:

   Hahaha... Dobro si ti poentirao; ko je od njih dva VECI-MANJI izdajnik???!!!

  • RASPUCHIN says:

   E , "Kosovac" , "Kosovac". A ko Vama kaže da ja ne koristim , istu staru metodu , logiku? Naravno da koristim istu. Toliko mi je dobro išla binarna matematika i slaganje logičkih kola da sam zbunjivao i izluđivao svoje profesore. Ono što pišem je iz saznanja koje imam i životnog iskustva a rođen sam i do rata živio u "lijepoj njinoj" (porijeklom sa Banije , koja je dio RSK , trenutno okupirane kao i naš KosMet). Morate priznati da smo se mi mnogo , mnogo ranije susretali sa jezuitima i njihovim metodama. Isto tako morate priznati da se , iako smo mi Srbi , mnogo razlikujemo u pogledu na svijet i to upravo zbog sredine u kojoj smo rođeni i odrasli. Ta razlika nije nedostatak nego bi trebala biti prednost jer nam omogućava da kroz "razgovor" dođemo do rješenja problema a bili bi teški idioti da tu prednost ne koristimo. Uputiću Vas na tekst objavljen na portalu "Vidovdan" : " Goran Šarić :"Ja sam Srbin koji vjeruje u boga" " pa tu pročitajte i moj komentar (ako nije obrisan). Zanimljivo je da sam dan kasnije , tražeći nešto sasvim drugo , "naletio" i na ovaj tekst : "hrvatski istoričar o Velikoj Srbiji i velikom Novaku" , objavljen na : "TV Arena sport". I gle čuda? Samo dan ranije , u komentaru na sajtu "Bidovdan" , pominjem neke stvari koje sam pronašao u ovom drugom tekstu i to pokazuje da jezuiti imaju šemu po kojoj rade i da se ona da prepoznati. Ne volim duge priče i pisanija ali moram Vam i ovo još napisati : Prije mnogo godina sam , komentarrišući na jednoj radio-stanici (tada još sms-om) , prozvao Grigorija biskupom Grgurom Trebinjskim. To je tada još bila jeres a danas je postala sasvim normalna stvar. Ubjeđen sam da sam bio prvi koji ga je tako nazvao i to sasvim opravdano.

   • Kosovac says:

    @ RASPUCHIN, …..Pročitao sam članak , naravno naslov je podmetačina kao da je Goran Šarić izjavio „Ja sam Srbin“. Novinar nije nepismen, i zato je to bilo vrlo nekorektno sa njegove strane, dovoditi čitaoca igrom reči u zabludu. Isto tako nije sada vreme za priču o nekim srpskim ubicama, jer se to vrlo lako, kao u ovom naslovu, može izvući iz konteksta. Kopirao sam taj tvoj komentar. ……………Ono da je Grigorije biskup, prvi je on rekao sam za sebe u jednom intervjuu sa hrvatskim novinarem. Time je ova jezuitska glupča gurnuo nas pravoslavce u usrani ekumenizam i papkov zagrljaj. Nije baš gurnuo, već je uradio jedan vidljiv pokušaj. Ali obzirom na njegovu titulu, time je naneo veliku štetu SPC naravno i veliku ljutnju i razočarenje nas vernika. Seti se da sam ja tako opisao način delovanja jezuita: Nije uopšte bitno što se Grigorije bruka, bitno je da je tom brukom on obeščastio Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Naravno, zato što ga SPC nije automatski isključila – šutnula što dalje od sebe. ……………Što se tiče akademika Kostića i SANU, evo ti jedan komentar sa sajta IN4S, koji mnogo toga objašnjava, kaže: „Nije slučajno MASONSKA PIRAMIDA u Knez Mihailovoj točno pred glavni ulaz u SANU“.

 4. Desanka Panic says:

  Doticni gospodin Kostic je izdajnik... To je jasno kao dan... Treba ga pod hitno smeniti sa svih funkcija i procesuirati...

  • Jovo says:

   Ti mislioci iz kruga dvojke drugo ništa i ne znaju. Koji akademik ili intelektualac iz Palestine kaže da je to izgubljena bitka i da treba Izraelu priznati pravo nad tom teritoriji. Nijedan,a ovi naši birokratski debili što pokupiše svo znanje ovoga svijeta imaju hrabrosti tako nešto da kažu. Za početak neka on jednu sobu svoga velikog stana što dobi od ove države, predpostavljam, da svome komšiji jer svakako je i ne koristi.

 5. Marko st says:

  SANU je odavno leglo izdajnika.

  • Kulak says:

   Izjave ovog dementnog kretenčića Kostića su dobra prilika da se zapitamo:Ko danas vlada Srbijom?Da li Srbijom vladaju Srbi ili hrvatski kadrovi koje je u Srbiju i naročito Beograd naseljavao Broz i njegov totalitarni režim?Pola rukovodećih ljudi u vladi,privredi ili raznim NVO u Srbiji su hrvatski lobisti i jedan ili oboje roditelja su im hrvati!Punih 40 godina glavni novinar u Srbiji koji je oblikovao javno mnenje bio je monstruozni ustaški zlikovac goran milić,sin pokatoličenog Vlaja iz Sinja,doseljenog u Beograd.NATO avionima taj zlikovac poželeo je vedro nebo dok su vršili agresiju na Srbiju!

 6. Ivke says:

  Supak - Sve je to sto prica samo zamena teza. Dobija godinama dobru platu da mudruje i razbija Srbiju

  • ko says:

   Ostario magarac pa sad nemoze vise da se pari sa magaricama! Nije nikad nizasto ni bio vec za otpad. SANU je udruzenje ludaka.

 7. Gagi says:

  Postoji neka "Miticeva rupa" na Slaviji, to je sada park. Naslednici porodice Mitic tvrde da je to njihovo vlasnistvo, a nije. Mogu slobodno da prosetaju tim parkom kao i svi drugi ali nije njihov. Neko mocniji od njih je doneo odluku da to nije njihovo i tu je kraj. Ista stvar je sa KiM. Postoji drugo vazno pitanje, sto su Srbi posle II svetskog rata koji su ziveli na KiM prihvatili da zive u autonomiji svoje drzave, sto se nisu bunili i demonstrirali protiv takve odluke. Aha, nisu smeli od komunista jer bi ih ovi streljali ili oterali u kazamate, dobro onda, ko su bili ti komunisti koji su radili protiv Srpskih interesa za tudj racun. Jesu li danas prisutni u zivotu ove drzave i da li imaju autoritet u danasnjoj politici. Gde je danas izbegli narod sa KiM, sto se ne organizuju i dodju u Bgd da pitaju svoje nekadasnje "drugove" sta im to napravise od zivota i pradedovine, nije valjda da se jos plase. Pitanje nije da li je KiM nase, prvo i osnovno pitanje je, ko je cutao i aminovao sve ove pripreme i desavanja na KiM decenijama unazad. Ima li ljudi jos nekog krivca za ovu nacionalnu nesrecu osim ovog Kostica, cini mi se da on samo podvlaci crtu na racunu za ceh koji su drugi napravili.Nemojmo da zaboravimo, Vojvodina je takodje autonomija, nju ce doduse da otmu ekonomski, ludi ovi sa zapada pa zbog toga stalno nicu nove fabrike bas u Vojvodini i besomucno kupuju zemljiste.

  • jovan says:

   E pa to je ono sto ja pisem constantno, da je STRADANJE SRPSKOG NARODA pocelo jos 1918.godina kada je ukinuta Srpska drzava i nastali KRALJEVI-JUGOSLOVENI, a posle 45, nastavili isto JUGOSLOVENI-KOMUNISTI. I ono najvaznije, kada je Milosevic skinuo tu bandu i krenuo da misli o Srbima, pomaze Srbe u Vojnoj Krajini, BiH, i Kosovu, kada je bilo stani-pani 90-99.- CEO BEOGRAD, NOVI SAD, CELA SRBIJA tj. 49% stala na strani DOS, NATOfasista!!! Slusala Zapadnu propagandu, i stala stranu NEPRIJATELJA SRBA, i sve vreme busila-rusila uz pomoc generala vojske i policje vlast u Srbiji i rusila drzavu SRBIJU. Taj broj Srba je bio dovoljan broj da OKUPIRA KIM I CELU SRBIJU 5.x 2000! Sada zivimo u koloniji Srbiji gde Zapad postavlja i predsednika SANU i biskupa Grigorija. To je to.

 8. jovan says:

  Sta reci kada je predsednik SANU izabran od "onih koji ne ljube zemlju svojih predaka", "predsednik je svet"!!!

 9. petar says:

  sta reci? potpuni moralni sunovrat drustva? inace ovom treba staviti uprtace i na vojnu vezbu da izbaci brnjicu. odakle njemu pravo da saopstava pravno-politicka pitanja? ocita zloupotreba necega sto predstavljalo top naucnu instituciju..

 10. Milutin says:

  Vladimir Kostić: Kosovo više nije de fakto ni de jure u našim rukama, jedina mudrost na koji način ga dostojanstveno napustiti,http://www.nspm.rs/component/option,com_yvcomment/ArticleID,142296, 2015 godine. Lice te stavove zastupa poodavno vec najmanje 6 godina i ovo nije vest? Prava vest bi bila da je podneo ostavku i da ne radi u drzavnim institucijama Srbije. A onda kao gradjanin, privatno neka zastupa sta god hoce i sta mu pada napamet? On se posle posipa pepelom, te nije ovo nije ono.. tamna senka na Vidovdan i izginulu srpsku vojsku koja do poslednjeg branila teritoriju. da li ova neznalica (mozda je dobar neurolog)zna kakvu stetu nanosi zloupotrebom funkcije u SANU, svojim politicko-pravnim ispadima. Dovodi u pitanje i druge delove Srbije, Vojvodinu, Rasku, zapadne teritorije do Nisa. Pravo pitanje je da li su ljudi izginuli dzabe 1999 braneci Srbiju od agresije i gde on tada bio?

  • Archelay says:

   Posto nadlezne cute lz nepoznatih razloga onda tu je Dejan Lucic da da zakljucak sa obrazlozenjem,ko je on.

  • KrompirovaZlatica says:

   Nije istina da,kada bi pomenuta individua dala ostavku na mesto u državnoj instituciji posle toga mogla da govori/lupeta šta joj padne na pamet odnosno šta joj drugi kažu i za šta je plate.Po važećem ustavu države Srbije,ako je država Srbija suverena,tačno je propisano šta se sme a šta je zabranjeno.Pomenuta individua je obična krpa koja iz ne znam kojih razloga nanosi veliku štetu državi Srbiji.

   • Milutin says:

    u delu niste u pravu i to gde spominjete Ustav. kad ne radi u drzavnom organu ima pravo na misljenje i slobodu govora u ovom kontekstu, ali nema pravo da radi na razbijanju zemlje. englezima mozete reci sta hocete, samo ne dirajte kraljicu. zato izmislili hajd park da tamo mogu da pricaju sta hoce i da se izduvaju..pa hoce da slusa neka slusa..

 11. sloboda says:

  Jedino gde je Kostic u pravu je da njega nemaju pravo da kritikuju oni koji su sebe i svoju decu sklonili na Zapad, dok je taj Zapad ubijao Srbe u Krajini, BiH i u Srbiji 90-ih, a ubija i DANAS! I taj Zapad cereci Srbiju, odvaja KiM, i naseljava migrante u Srbiji i Evropi!

 12. Ivan Grozni says:

  U opste nemam nameru da branim dr Kostica ali mu moram priznati hrabrost da kaze istinu i ako zna da ce biti kritikovan. Politika danasnje vlasti je ocigledna predaja KiM u ruke vlasti u Pristini pa s toga Srbe sa severa Kosova su naterali da udju u institucije Pristine kao i predaja elektro mreze, jezera Gazivode priznanje diploma i tako u nedogled. Briselski sporazum kao i Vasingtonski idu samo u jednom pravcu,osamostaljenju od Srbije. Namojte kriviti kurira krivite onoga ko je posiljku poslao.

  • Kosovac says:

   @ Ivan Grozni, …..Kostić SANU je bio „hrabar“ da kaže Istinu koju svi znaju: „…..ocigledna predaja KiM u ruke vlasti u Pristini pa s toga Srbe sa severa Kosova su naterali da udju u institucije Pristine kao i predaja elektro mreze, jezera Gazivode priznanje diploma i tako u nedogled. Briselski sporazum kao i Vasingtonski idu samo u jednom pravcu,osamostaljenju od Srbije“. Da, Ivan Grozni, svi tu istinu znaju bolje i od tebe i od sorošoidne gnjide Vladimira Kostića. Šta je problem? Problem je u tome što Predsednik SANU govori: „TAKO TREBA“, „Dostojanstveno kao Ja“. Nisi valjda toliko slep kod očiju da ne vidiš da je taj tvoj Veselin Kostić zaslužio maksimalno da bude sekretar ispred kancelarije kod NATO Jelene Milić. A ne predsednik neke akademije. ……………I ti kolega Grozni fol ne znaš da je Vladimiru Kostiću drugi mandat predsednika SANU lično produžio Aleksandar Vučić. Nije iz dobre volje, nego je po nalogu istog onoga po čijem je nalogu i sastavio Srpsku Vladu. I ti mene nepravedno optužuješ da sam Bot Aleksandra Vučića, a ćorav si kod očiju da ne primećuješ da je Bot upravo Vladimir Kostić. Upao si u zamešateljstvo svojom krivicom, braneći neodbranjivo.

 13. da da says:

  Jugosloveni i hrvati vladaju Srbijom već 75 godina i kakvo oni mogu uopšte imati dostojanstvo prema Srbima i Srbiji.Oni nas mrze ljudi moji,očiste nas iz Krajine mi ćutimo,očiste nas sa Kosova i Metohije mi ćutimo,otmu nam Crnu Goru mi ćutimo,pre toga nam otmu Makedoniju mi ćutimo,alo dokad.

 14. Duca says:

  Zašto vlast i predsednik ne reaguju? Do god je tako, on može da priča šta god hoće.

  • Beli Orao says:

   Zašto? Izvini pa nisi toliko naivan? Pa to je jedna te ista izdajnička klika !!!

 15. Kosovac says:

  Negde sam promašio. Kolege dobro izribaše ovog bednog predsednika SANU, ali zaboraviše da se odrede o gospodinu biskupu Grigoriju. Čak je i persida razočarala, nema je da se čuje da oplete onako kako samo ona ume. Možda zato što kolege već imaju saznanja da je biskup Grigorije vlasnik stranke Dragana Đilasa, pa ne žele da čačkaju mečku.

  • jovan says:

   Bravo Kosovac! Zapad uvek igra na vise igraca, jer tako slabi odbranu zemlje! Ja cu reci, mozda se neces sloziti sa mnom, tako su u nebo dizali pok.vladiku Artemiju dok je bio protiv Milosevica, a cim je posle 2000. digao glas protiv shiptarsko-nato zuluma nad Srbima, sutnuli su ga iz crkve! Zapad ima igraca u svim sverama drzave, db,vojske, policije, partija,...!

   • Kosovac says:

    @ jovan, …..Slažem se za Artemija i Miloševića. Konkretno isterivanje Artemija iz SPC je materijalizovao mason Atanasije Jeftić uz pomoć Šiptarske milicije, po nalogu rimokatolika Džoa Bajdena. Velika mrlja SPC. I to zato što se Artemije oštro suprotstavio dolasku Bajdena u manastir Dečane. Džo Bajden je kao rimokatolik Amerikanac nešto tu debelo mutio protiv pravoslavlja, ja tu nisam mogao da im uđem u trag. Samo znam za činjenicu da je Bajden otvorio vrata Dečana tek kada je isteran vladika Artemije koji je bio jedina smetnja tog njihovog rituala.

   • Kosovac says:

    @ jovan, …..Vidim da si Naš čovek, pa mogu da ti se otvorim. Mislim da su ovi skorašnji događaji u uskoj vezi sa izborom novog srpskog patrijarha. Svi su zainteresovani. Nešto kao medijumska priprema. Malo me hvata strah od onoga šta su nam ovi satrapi pripremili. Videćemo uskoro.

  • Ivan Grozni says:

   Ti si kosovac koliko i ja marsovac. Ti si naj obicniji bot AV koji zeli da uprlja sve ono sto moze da se uspravi i vidi dalje od svog nosa. Ostavite Grigorija na miru. Sklonili su ga u Nemacku da bi Dosik i Vucic na miru mogli da zavrse posao koji su zapoceli. Sta AV trazi u Sv Sinodu kad je Srbija sekularna drzava. On sme da se mesa u rad crkve a Grigorije ne sme da izrazi svoj protest. Nije Grigorije a ni Djilas (koji je za mene proslost srpske politike)postavio granice na Jarinju, niti je potpisao briselski sporazum,niti predao elektro mrezu EPSA u ruke Albanaca,niti je predao Gazivode, niti naterao sever KiM da prizna sudsku vlast Pristine, niti da prizna pristinske diplome, niti stvorio srpsko albanski "sengen" niti dozvolio Albancima da sa licnom kartom prelaze granicu i jos ko zna sta sve. Ovo je samo sto znamo. Sta je sve dogovoreno na medjunarodnom nivou od ne otpriznavanja KiM u svetu pa do dozvoljavanja iliti "ne protivljenja da se KiM uclanjuje u medjunarodne organizacije. SVE TO JE URADIO TVOJ VOLJENI VODJA i njega ne pominjes. Grigorije ti smeta? KiM su izgubili oni koji nisu od 1945( Pop Vlada Zecevic) dozvolili Srbima da se vrate u svoje domove pa do AV koji sponzorise kriminalce da strahovladom u K. Mitrovici drze ljude pod kontrolom.Pre nego sto dirnes taster da nesto pises zapitaj se ko je sta uradio da se KiM danas nadje tu gde je. Van granica SRBIJE.

   • Kosovac says:

    @ Ivan Grozni, …..Nisi se baš proslavio sa prethodnim komentarom u kome si branio i opravdavao izdajstvo Vladimira Kostića SANU. Čuješ, priznaješ mu hrabrost da kaže istinu. Dobro si rekao, svi mi znamo istinu, istina je da je Kostić običan izdajnik na visokoj društvenoj funkciji. Opravdavajući izdajnika na ovako sirov način, ušao si u opasnu zonu gde ljudi mogu pomisliti da ste isti, sličan sličnome. ……………U komentaru na koji ti evo odgovaram, opet se svrstavaš na stranu jednog nedoličnog čoveka – biskupa Grigorija. Tražiš da ga ostavimo na miru, znači podržavaš takvu vrstu ljudi. Grigorija smo odavno upoznali, mislim da je predsednik SANU Kostić samo jedna naivna šiparica u odnosu na Grigorija. Nažalost, obojica su visoki funkcioneri važnih srpskih institucija i nanose nemerljivu štetu ugledu srpskog naroda. Ja kao bot, smatram da bi obojica trebalo da odgovaraju krivično, da budu sankcionisani, i da tako bar malo umanjimo štetan uticaj Srpske Pete kolone.

    • RASPUCHIN says:

     https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2021/01/grigorije-veliki-inkvizitor-dzugasvili.html "Kosovac" , Evo Vam link (naravno i svima ostalima koje interesuje) sa tekstom o "biskupovim nestašlucima". Autor je , inače , jedan pro-zapadni igrač ali ko bi bolje znao priče iz njihovog tabora od njih samih a najbolje je kada se ovako sukobe oko toga ko će bolje služiti gazdama. Kada se počnu boriti te frakcije onda se može mnogo saznati jer se tada "gađaju" činjenicama o svojim zlodjelima koje bi inače skrivali.

    • Ivan Grozni says:

     Drag Kosovac Zamenom teza ne mozes abolirati pravog krivca za desavanja na KiM. Pravi krivac ima u rukama sve institucije,spoljnu i unutrasnju politiku apsolutni vladar srpskih zivota na KiM. Na njegovu adresu treba uputiti sva pitanja. a sto se tice Kostica On nista nije rekao sto AV nije deset puta ponovio. AV je javno rekao da Srbija nema ni jedan kvadratni metar na KiM, da se ON borii da dobije bilo sta za Srbe KiM, da su bivse vlasti sve upropastile i predale Siptarima, da su njemu ruke vezane ... Nista Kostic nije rekao sto nije vec receno. Pogledaj kako zive Srbi pa i neki Albanci na KiM.Da nije narodnih kuhinja i druge humanitarne pomoci tesko bi pojedinci preziveli ovo zlatno doba koje odlaze bilo kakav dogovor izmedju dva naroda. Na KiM zive 50% Albanaca koji nikad nisu imali ni jugoslovensko ni srpskodrzavljanstvo a naslednici te partije koja im je to omogucavala danas upravljaju drzavom Srbijom. Zapitaj se kome je interes da preda KiM Albancima. Onome ko donosi odluke ili onome ko to posmatra? Koga su strane sluzbe instalirale da zavrsi posao? Gregorijev greh je sto nije aplaudirao dok je Nj Sv. Patrijarh Irinej kacio orden na grudi onoga u koga je i noz i pogaca.

 16. I Love persida says:

  Kada je takav predsednik kakav je tek onda ostatak SANu-a? Verovatno nije ništa ali to treba shvatiti.

 17. ostrogorski says:

  Već dvadeset godina SANU nije SANU - već ANUS. U skladu sa tim, funkciju predsednik SANU, treba preimenovati u - hemoroid ANUS.

 18. Dalmacija says:

  Pod hitno ga smijeniti i na čelo SANU-a dovesti Radovana Damjanovića ili Miloša Kovića.

 19. Gagi says:

  Vrlo nam je jasno ko odavno sedi u vaznim drzavnim institucijama, nema tu nikakvih tajni ni iznenadjenja. Kostic samo iznosi ono sto je odavno isplanirano i sprovedeno, sto bi se reklo, zvanicno iz ozbiljne drzavne ustanove saopstava nas nacionalni rezultat. Mene cudi nas neobavesteni narod koji "nije primecivao" sve ove dogadjaje koji su se odvijali decenijama unazad na KiM. Nije narod primecivao ni silovane devojcice, paljenje imovine, Djordja Martinovica i sve ostale siptarske gadosti koje su se u kontinuitetu dogadjale. Nije se nas narod zapitao kakva je i cija ta drzava kada sve to dozvoljava pored tolike odbrambene sile koju je imala.Nije narod primetio da politicari te drzave licno kumuju siptarima sto podizu natalitet koji ce biti veci od Srpskog. Narod je izgleda spavao i nista od svega sto mu se spremalo nije video, nije primetio sta mu politicke "patriote" i komunisticki zemljaci rade i spremaju. Tada Kostic nije bio direktno aktuelan za tu problematiku, bili su neki drugi koji su danas "nevidljivi" i lepo zivotno ususkani, sve mi ovo sada lici na onu staru "drste lopova". Kostic je danas Juda u njihovim redovima, izjavio je nesto sto je ogolilo njihovu decenijsku prevaru koju su agresivno i drsko plasirali narodu, da su "oni" spasioci i patriote ovog naroda i da rade u interesu istog. I osnovno pitanje koje uvek postavljam i potenciram ga, kako je moguce da danasnja drzava u ime ovog stradalnog naroda ne zatrazi ikakvu odgovornost od kreatora ove nase propasti, da ih bar moralno zigosu i imenuju. Ova danasnja drzava im suprotno svakoj normalnoj logici izlazi u susret, tako sto im obezbedjuje prestizan drustveni status da se pojavljuju na javnim medijima i da dalje beskrupolozno lazu i zamlacuju narod. Svim tim prevarantima ovaj narod isplacuje pristojne zivotne prinadleznosti za nesrecu i propast koju su svojim angazovanjem stvorili. Mi kao narod vise nemamo kud, totalno smo zbunjeni dogadjajima i hipnotisani, izdaja je postalo herojstvo, laz je postala vrlina a pljacka drzave je postao najpozeljniji biznis.

 20. šiško says:

  Walter (Dare) brani Kosovo* od Srba. Pa, Waltere, evo ovako: 1. Ne kaže se Kosovo nego Kosovo i Metohija. 2. Ako Kosmet nije srpski, čiji bi mogao biti? Šiptarski? Po kojoj logici, na osnovu čega, kog ist. dokumenta, dogadjaja? Nema ništa takvo. Da nije možda američko ili nemačko? Na osnovu čega? Na osnovu lignita i drugih ruda koje njima trebaju? Ili možda vatikansko na osnovu papine žarke želje da otme još malo pravoslavne teritorije, i to najčistije i najstarije pravoslavne teritorije. Pokrij se Waltere po ušima dok te nismo obesili zajedno sa onom tvojom dromfuljom iz aušvica i onim šarlatanom koji se predstavlja kao lekar i pravi lekove od izmeta.

 21. Ljubisav says:

  Posle ovih gore navedenih komentara,tesko je bilo sta komentarisati,godinama rade na unistavanju Srbskog nacionalnog bica,mislim da su u tome uspeli u velikoj meri.Kada cemo jedanput iskreno pogledati istini u oci...!!!

 22. Aleksandra says:

  TO NIJE ČOVEK TO JE SMRAD NAJVEĆI....

  • Vlad Cepeš says:

   Govno na kiši.

 23. Portopranco says:

  Ako ta cirkusantska nezavisnost koju su šiptari proglasili u Prištini ima nekakvu vrijednost,zašto svi i dalje traže da Srbija pregovara o tome?Zašto svi i dalje kao pregovarača traže isključivo Srbiju?Zašto ne traže Francusku ili Portugal?

  • Kulak says:

   Zato što je Kosovo i Metohija neotuđivi deo države Srbije.

 24. VRSK says:

  Smeniti kompletan SANU!!!

 25. ostrogorski says:

  Džabe pišem. Vi brišete - ja uzdišem.

 26. padre says:

  "Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo.".Pa kad tad nisi imao ništa sa time, šta se sad javljaš?Nego, zamisli, da si učestvovao,problem bi bio već rešen, a ti bi bio na čelu neke druge Akademije!

 27. ko says:

  Kompletan SANU na djubrenjak!

 28. sasulja says:

  E,Srbijo sram te bilo koga imas za predsednika SANU.Jel moze sramotnije,mislim da ne,pa ovog dripca treba pod hitno izbaciti iz iste.

 29. petrovgrad says:

  Jedini rečnik kojim treba komunicirati i polemisati sa Kostićem, jeste onaj što mu je uputio Veljko Ražnjatović. Kostić bi da ukine Srbiju, ali nema smelosti to da kaže, pa kao fol plasira priču o Kosovu. Što bi rekli klinci "Da se vlasti ne dosete". Smeta mu Srbija u ustaga ga ....

  • Uskok says:

   Sanu-ovce treba poslati van, onima koji ih i finansiraju jer za njih i rade. Srbija im deli plate, al nisam čuo da od njih ima neke vajde.Paradoks je da zbog navedenih sanu-ovaca Srbija ne može da se izbori za realnu istoriju, koju je priznao sav ostali naučni svet. Zbog njihove staračke senilne pasivnosti Srbiju nema ko da brani naukom, umetnošću, pravom. Naprotiv, oni seju defetizam, malodušnost i pesimizam, kao ova sramota od akademika.

 30. persida says:

  Kostic je usrasa.

 31. Gagi says:

  Ljuidi moji, sta je sa Vama. Covek je samo izneo stav prethodne politike bratstva i jedinstva koja je bila na sceni. Jeste li se pobunili sto je napravljena GRANICA u Srpskoj drzavi sa KiM, da li je bilo ko skocio sto je ustupljen energetski sistem siptarima. Nije to bas tako, protiv ovih nasih okupacionih osvajaca je potrbna teska i krvava borba.

 32. petrovgrad says:

  Pominje neku realnost, koja ide Šiptarima u prilog. Ne iznosi da trenutno Šiptara na KiM ima oko pola miliona. Proporcionalno Srba trenutno na KiM ima oko 20% . I to je realnost, koju niko ne pominje. Prvo da se popišu Šiptari, pa pregovori. Da se utvrdi realnost. To akademik zna, ali se pavi mutav.Ne odgovara mu.

 33. Bogumil says:

  A čega je on stručnjak? Psihologije, neurologije, odnosno savremene američke psiho ideologije koja je gora od komunizma i fašizma zajedno. Čist krmak...

 34. Duca says:

  Voleo bih da neko stvarno stručan iz njegove oblasti, proveri njegove "naučne radove". Smem da se kladim da bi bilo kao i sa sinišom malim - poltron sa resavskom školom. Samo takav tip ljige može da se popne visoko, a ostane u kaljuzi na dnu.

  • Kosovac says:

   @ Duca, .....U pravu si. Ali i u ovom slučaju je danas Vučić javno podržao ovog zapadnjačkog slugu Kostića, kaže da daje glavu za njega. Polako, polako, otkriva se sprega srpske Pete kolone sa srpskim vladaocem. Stari naziv za to je već poznat i glasi: veleizdaja.

 35. Kulak says:

  On je taj nekakvi drugosrbijanac koji je u suštini antiSrbin.

 36. petrovgrad says:

  Zašto je Bajden hteo da ide u manastir Dečene,. Zašto je tražio blagoslov, što mu ga Vladika Artemije nije dao. Zašto ga nije tražio od igumana Janjića. Zašto su Šiptari kidnapovali 2300 Srba. Zašto je oslobođeno 2300 Šiptara iz zatvora. Zašto nije tražena razmena, ko je sprečio, ko se nije setio. Zašto Tadiću nisu dali blagoslov da podseti Hilandar.

 37. Beli Orao says:

  Kako bilo da bilo Bog Isus nama nevjernicima nije niti će biti naklonjen , previše ološa , đubra komunističkog i drugog imamo kao narod a ne peremo se ni duševno pa ni tjelesno !!!

 38. I Love persida says:

  Debeli, debilni budalon, lepo se taj ušuškao u svoje salo kao bubreg u loju i sada prodaje veliku pamet, valjda nije izdajnik koliko je idiot. Izdajnici ne žele da se otkrivaju tako lako, ovaj je samo realna budala.

 39. petrovgrad says:

  Kostić je sin oficira OZNE Svete Kostića, zvanog Sveta Govedo.Oficiri OZNE su izvršioci naloga Vatikanskih jezuita-tj političkih komesara KPJ. Kostić nije budala i nepismen, on samo sprovodi u delo odluke Drezdenskog kongresa KPJ, da se unište sve institucije države Srbije. Da Srbi ostannu bez države, kao Kurdi da postanu.

 40. Dalmacija says:

  Da je ovako nešto izjavio predsjednik HAZU 94. godine da je RSK realnost, te da se s tim treba pomiriti, nebi jutro dočekao na čelu te institucije. Izgubio bi ne samo radno mjesto već bi ga prebili u haustoru kao Stipu Šuvara.

 41. Ranđel says:

  Akademik:"...tačno su mi pokazivali delove ulice koji nisu zgodni za šetnju". Ja:!"I meni su nedavno u Brazilu pokazivali ulice i favele koje ne da nisu zgodne, već uopšte nisu ZDRAVE za šetnju! Naravno, niko mi nije rekao da to nije BRAZIL"!

 42. milan says:

  Gledajte. Pogledajte facu ovog lika. Mozda gresim ali kad par sekundi pogledam ovu glavu lici mi na nekog glumca koji ima krajnje negativnu ulogu u filmu da kad se baci svetlo na tu facu u sekundi nestane iza nekog zida, sasmo njegova uzasno odvratna glava.Krajnje groteskni lik, mislim vizuelno.Pogledajte ga molim vas.Ma nek ne japisao hiljade knjiga i naucnih radova,i ja sam neki lekar, hirurg, al ova faca je zadnja faca na ovom svetu za kojom bi posao na poslednji put...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *