ШТА РЕЋИ КАДА ПРЕДСЕДНИК САНУ КАЖЕ: „Kосово није наше, то што пре треба схватити“

ШТА РЕЋИ КАДА ПРЕДСЕДНИК САНУ КАЖЕ: „Kосово није наше, то што пре треба схватити“

11 јануара 2021

Kосово није наше, то треба што пре схватити, понавља председник САНУ Владимир Kостић, поводом изјаве владике Григорија да није у праву, и поручује владици да се „остави парола“ под којима се Срби осећају херојски.Kостић је реаговао на изјаву владике Григорија, дан раније, за Њузмакс адрија, да Kостић није у праву и да је “Kосово наше”.

“Ја потпуно прихватам да нисам у праву, али питајте владику да ли је он у праву. Ја сам путовао скоро и прелазио границу, тачно су ми показивали делове улице који нису згодни за шетњу. Било би сјајно да је Владимир Kостић потписао Kумановски споразум и Дејтонски споразум и Бриселски споразум, онда имамо кривца и немамо о чему да размишљамо”, рекао је Kостић.

Он је рекао да би питао владику да ли су неки од великих српских прелата издајници.

“Је л’ Чарнојевић издајица? Ја мислим да није. Ја и ово што сам рекао, нека буде да нисам у праву, али нико у овом народу, укључујући Цркву, нема тапију над истином када је Kосово и Метохија у питању. Не може нико да ме убеђује да сам издајник, јер док сам ја био овде, неки други и њихова деца су били ушушкани у иностранству”, рекао је председник САНУ.

Упитан да именује оне који су били у иностранству док је он са оружјем био на KиМ, Kостић је рекао да ће се они сами пронаћи у тој изјави.

Додао је и то статус кво не постоји.

„Статус кво ће искористити они који желе да уобличе сопствену државност и који то чине, ево већ 20 година“.

С друге стране, решење нису, тврди, ни иницијативе попут вашингтонске.

„Бојим се да тренутно ово што раде са нама, да један вековни конфликт покушавају да реше у минути, неће донети срећу никоме, ни нама, ни противничкој страни при чему ми тај посао некаквог помирења са суседима нисмо још ни започели, што неспремношћу њиховом и нашом, што, рекао бих сасвим отворено, и тиме што нам свет не да шансу да у тај посао кренемо“, истиче.

Да то тако и остане, интерес је геостратешких играча.

„Ова врста инвалидног, осујећеног, осиромашеног Балкана, негде и некако, у геостратешким играма, назови то паранојом Владимира Kостића, одговара тим великим силама. Да контролишу један простор који постаје резервни простор Европе“.

На питање зашто, одговара да је то могуће зарад, како каже, територијалног подмирења, са новим геостратешким играчима каква је Турска.

Такође и питање смештаја избеглица са чијом се патњом у потпуности саосећа, али каже, да постоји могућност да је Балкан виђен као „интерни простор“. Са друге стране, не мисли да је питање јефтине радне снаге разлог за однос великих сила према Балкану какав описује: „Нема нас толико пуно колико њима треба“.

Ипак, признаје, да ЕУ узима најбоље и међу нама и међу мигрантима и да се такви стручњаци неће више враћати у своју домовину. Управо је то разлог, каже даље Kостић, зашто је важно „да се ми окупимо“.

„И зато бих и хтео да кажем том владики, пустите пароле под којима се осећамо херојски и сигурно. Хај’те ми ако Бога знате да седнемо и да се договоримо шта је нама чинити у свету који се око нас мења брзином коју не можемо да пратимо“.

KOMENTARI73 коментара

 1. Lucika says:

  Zbog izjava o KIM g-din Kostič ne bi smeo više da bude predsednik SANU. Sa takvim izjavama o KIM naravno da je izdajnik i on i svi koji tako govore.Sram Vas bilo.

  • Zora says:

   Mislim da sve koji samo zucnu o davanju vlastite teritorije, bilo da su politicari ili obicni gradjani, treba nabiti u zatvor na duzi period.Sve dosadasnje "pregovore, dogovore" i slicna sranja odmah suspendovati i jasno reci zapadnim gnjidama nema pregovora o poklanjanju svog vlasnistva. Neka sipcima neko drugi da svoju teritoriju i neka ih vodi sebi. Sve bih ja to preko granice u Albaniju, a za njima migrante, sve do jednog.Kad pokazes zube, onda te postuju, dok god se prostires, oni vise gaze po tebi.

   • Kulak says:

    Neka u bilo kojoj državi koja je članica UN kaže da ne priznaje njen teritorijalni integritet i suverenitet u okviru međunarodno priznatih granica PA DA VIDI ŠTA BI MU SE DESILO.Ovo Što trpimo mi Srbi da nam u srcu Srbije neki kreten poput ovog govnjara negira državu i njene međunarodno priznate granice postalo je nepodnošljivo.S ovakvim kretenima sledi definitivni obračun.

  • Ivana says:

   Kad bi ovakvo smeće imali hrvati isti tren bi visio na trgu ali u okupiranoj Srbiji peta kolona divlja bez kazne. Zato su oni nakon 1.000 godina dobili državu stvorenu na krvi Srba a mi Srbi izgubili državu zbog glupana i petokolonaša.

   • Pendrek says:

    Tako je Ivana. Moramo kroz ova govna da prodjemo, da jednoga dana zasluzeno kroz trud i zrtvovanje dobijemo zasluzeno sve nazad. Velika nepravda nas snashla zbog pojedince ili bolje receno zbog izdaje i bogodpadnistvo.

 2. dinki says:

  Rasformirajte tu bagru od SANU.

  • Kulak says:

   Kad je reč o Kosovu i Metohiji,svi pitaju Srbiju i svi traže da Srbija pregovara.Niko ne traži da se pregovara ni sa Italijom,ni sa Nemačkom,ni Rumunijom,Grčkom...Svi,apsolutno svi kao pregovarača traže Srbiju.To je najbolji dokaz da je Kosovo i Metohija neotuđivi deo Srbije.Mogu šiptari hiljadu i jedan put da proglašavaju nekakvu nezavisnost Kosova i Metohije ali to ne vredi ništa ako to ne prizna Srbija.Među ostalim i zbog geografskog položaja Kosova i Metohije koje je srce Srbije.Ovaj kostić je obično lupetalo iz jata čede jovanovića,drogeraša.On je potpuno nebitan.

 3. Косовац says:

  Шта рећи? ……….Прво ћу да кажем нешто о овом дуелу председника САНУ Владимира Костића, и српског бискупа Григорија: Требало је да њихов дијалог траје мало дуже, да би се искисталисао закључак о питању издајника. Када би мене одредили за судију, ја бих морао да изаберем један научни метод откривања издајника у отвореном друштву. Сву проблематику бих дупло поједноставио, односно одлучио бих се на једну од ових две методе: Или (1) бих прорачуне усмерио на питање ко је ВЕЋИ издајник, или (2) бих прорачуне усмерио на питање ко је МАЊИ издајник. ……………Када будем то пустио на тријер, и добио резултате испитивања, онда бих позвао стручњаке који боље од мене познају и препознају језуитске методе и језуите наравно. То су наше колеге „Boban“, „RASPUCHIN“ и „Gagi“. Њихови резултати испитивања ће се вероватно донекле разликовати, али ту сам ја да применим једну застарелу методу која се зове Логика. И тада ћемо добити квалитетан одговор на постављено питање „Шта рећи“? ……………Плашим се да када будем дао одговор на то питање, да ће сви гракнути на мене „Па то знају и врапци на грани“.

  • jovan says:

   Hahaha... Dobro si ti poentirao; ko je od njih dva VECI-MANJI izdajnik???!!!

  • RASPUCHIN says:

   Е , "Косовац" , "Косовац". А ко Вама каже да ја не користим , исту стару методу , логику? Наравно да користим исту. Толико ми је добро ишла бинарна математика и слагање логичких кола да сам збуњивао и излуђивао своје професоре. Оно што пишем је из сазнања које имам и животног искуства а рођен сам и до рата живио у "лијепој њиној" (поријеклом са Баније , која је дио РСК , тренутно окупиране као и наш КосМет). Морате признати да смо се ми много , много раније сусретали са језуитима и њиховим методама. Исто тако морате признати да се , иако смо ми Срби , много разликујемо у погледу на свијет и то управо због средине у којој смо рођени и одрасли. Та разлика није недостатак него би требала бити предност јер нам омогућава да кроз "разговор" дођемо до рјешења проблема а били би тешки идиоти да ту предност не користимо. Упутићу Вас на текст објављен на порталу "Видовдан" : " Горан Шарић :"Ја сам Србин који вјерује у бога" " па ту прочитајте и мој коментар (ако није обрисан). Занимљиво је да сам дан касније , тражећи нешто сасвим друго , "налетио" и на овај текст : "хрватски историчар о Великој Србији и великом Новаку" , објављен на : "ТВ Арена спорт". И гле чуда? Само дан раније , у коментару на сајту "Бидовдан" , помињем неке ствари које сам пронашао у овом другом тексту и то показује да језуити имају шему по којој раде и да се она да препознати. Не волим дуге приче и писанија али морам Вам и ово још написати : Прије много година сам , коментарришући на једној радио-станици (тада још смс-ом) , прозвао Григорија бискупом Гргуром Требињским. То је тада још била јерес а данас је постала сасвим нормална ствар. Убјеђен сам да сам био први који га је тако назвао и то сасвим оправдано.

   • Косовац says:

    @ RASPUCHIN, …..Прочитао сам чланак , наравно наслов је подметачина као да је Горан Шарић изјавио „Ја сам Србин“. Новинар није неписмен, и зато је то било врло некоректно са његове стране, доводити читаоца игром речи у заблуду. Исто тако није сада време за причу о неким српским убицама, јер се то врло лако, као у овом наслову, може извући из контекста. Копирао сам тај твој коментар. ……………Оно да је Григорије бискуп, први је он рекао сам за себе у једном интервјуу са хрватским новинарем. Тиме је ова језуитска глупча гурнуо нас православце у усрани екуменизам и папков загрљај. Није баш гурнуо, већ је урадио један видљив покушај. Али обзиром на његову титулу, тиме је нанео велику штету СПЦ наравно и велику љутњу и разочарење нас верника. Сети се да сам ја тако описао начин деловања језуита: Није уопште битно што се Григорије брука, битно је да је том бруком он обешчастио Српску Православну Цркву. Наравно, зато што га СПЦ није аутоматски искључила – шутнула што даље од себе. ……………Што се тиче академика Костића и САНУ, ево ти један коментар са сајта ИН4С, који много тога објашњава, каже: „Није случајно МАСОНСКА ПИРАМИДА у Кнез Михаиловој точно пред главни улаз у САНУ“.

 4. Desanka Panic says:

  Doticni gospodin Kostic je izdajnik... To je jasno kao dan... Treba ga pod hitno smeniti sa svih funkcija i procesuirati...

  • Jovo says:

   Ti mislioci iz kruga dvojke drugo ništa i ne znaju. Koji akademik ili intelektualac iz Palestine kaže da je to izgubljena bitka i da treba Izraelu priznati pravo nad tom teritoriji. Nijedan,a ovi naši birokratski debili što pokupiše svo znanje ovoga svijeta imaju hrabrosti tako nešto da kažu. Za početak neka on jednu sobu svoga velikog stana što dobi od ove države, predpostavljam, da svome komšiji jer svakako je i ne koristi.

 5. Marko st says:

  SANU je odavno leglo izdajnika.

  • Kulak says:

   Izjave ovog dementnog kretenčića Kostića su dobra prilika da se zapitamo:Ko danas vlada Srbijom?Da li Srbijom vladaju Srbi ili hrvatski kadrovi koje je u Srbiju i naročito Beograd naseljavao Broz i njegov totalitarni režim?Pola rukovodećih ljudi u vladi,privredi ili raznim NVO u Srbiji su hrvatski lobisti i jedan ili oboje roditelja su im hrvati!Punih 40 godina glavni novinar u Srbiji koji je oblikovao javno mnenje bio je monstruozni ustaški zlikovac goran milić,sin pokatoličenog Vlaja iz Sinja,doseljenog u Beograd.NATO avionima taj zlikovac poželeo je vedro nebo dok su vršili agresiju na Srbiju!

 6. Ivke says:

  Supak - Sve je to sto prica samo zamena teza. Dobija godinama dobru platu da mudruje i razbija Srbiju

  • ko says:

   Ostario magarac pa sad nemoze vise da se pari sa magaricama! Nije nikad nizasto ni bio vec za otpad. SANU je udruzenje ludaka.

 7. Gagi says:

  Postoji neka "Miticeva rupa" na Slaviji, to je sada park. Naslednici porodice Mitic tvrde da je to njihovo vlasnistvo, a nije. Mogu slobodno da prosetaju tim parkom kao i svi drugi ali nije njihov. Neko mocniji od njih je doneo odluku da to nije njihovo i tu je kraj. Ista stvar je sa KiM. Postoji drugo vazno pitanje, sto su Srbi posle II svetskog rata koji su ziveli na KiM prihvatili da zive u autonomiji svoje drzave, sto se nisu bunili i demonstrirali protiv takve odluke. Aha, nisu smeli od komunista jer bi ih ovi streljali ili oterali u kazamate, dobro onda, ko su bili ti komunisti koji su radili protiv Srpskih interesa za tudj racun. Jesu li danas prisutni u zivotu ove drzave i da li imaju autoritet u danasnjoj politici. Gde je danas izbegli narod sa KiM, sto se ne organizuju i dodju u Bgd da pitaju svoje nekadasnje "drugove" sta im to napravise od zivota i pradedovine, nije valjda da se jos plase. Pitanje nije da li je KiM nase, prvo i osnovno pitanje je, ko je cutao i aminovao sve ove pripreme i desavanja na KiM decenijama unazad. Ima li ljudi jos nekog krivca za ovu nacionalnu nesrecu osim ovog Kostica, cini mi se da on samo podvlaci crtu na racunu za ceh koji su drugi napravili.Nemojmo da zaboravimo, Vojvodina je takodje autonomija, nju ce doduse da otmu ekonomski, ludi ovi sa zapada pa zbog toga stalno nicu nove fabrike bas u Vojvodini i besomucno kupuju zemljiste.

  • jovan says:

   E pa to je ono sto ja pisem constantno, da je STRADANJE SRPSKOG NARODA pocelo jos 1918.godina kada je ukinuta Srpska drzava i nastali KRALJEVI-JUGOSLOVENI, a posle 45, nastavili isto JUGOSLOVENI-KOMUNISTI. I ono najvaznije, kada je Milosevic skinuo tu bandu i krenuo da misli o Srbima, pomaze Srbe u Vojnoj Krajini, BiH, i Kosovu, kada je bilo stani-pani 90-99.- CEO BEOGRAD, NOVI SAD, CELA SRBIJA tj. 49% stala na strani DOS, NATOfasista!!! Slusala Zapadnu propagandu, i stala stranu NEPRIJATELJA SRBA, i sve vreme busila-rusila uz pomoc generala vojske i policje vlast u Srbiji i rusila drzavu SRBIJU. Taj broj Srba je bio dovoljan broj da OKUPIRA KIM I CELU SRBIJU 5.x 2000! Sada zivimo u koloniji Srbiji gde Zapad postavlja i predsednika SANU i biskupa Grigorija. To je to.

 8. jovan says:

  Sta reci kada je predsednik SANU izabran od "onih koji ne ljube zemlju svojih predaka", "predsednik je svet"!!!

 9. petar says:

  sta reci? potpuni moralni sunovrat drustva? inace ovom treba staviti uprtace i na vojnu vezbu da izbaci brnjicu. odakle njemu pravo da saopstava pravno-politicka pitanja? ocita zloupotreba necega sto predstavljalo top naucnu instituciju..

 10. Milutin says:

  Vladimir Kostić: Kosovo više nije de fakto ni de jure u našim rukama, jedina mudrost na koji način ga dostojanstveno napustiti,http://www.nspm.rs/component/option,com_yvcomment/ArticleID,142296, 2015 godine. Lice te stavove zastupa poodavno vec najmanje 6 godina i ovo nije vest? Prava vest bi bila da je podneo ostavku i da ne radi u drzavnim institucijama Srbije. A onda kao gradjanin, privatno neka zastupa sta god hoce i sta mu pada napamet? On se posle posipa pepelom, te nije ovo nije ono.. tamna senka na Vidovdan i izginulu srpsku vojsku koja do poslednjeg branila teritoriju. da li ova neznalica (mozda je dobar neurolog)zna kakvu stetu nanosi zloupotrebom funkcije u SANU, svojim politicko-pravnim ispadima. Dovodi u pitanje i druge delove Srbije, Vojvodinu, Rasku, zapadne teritorije do Nisa. Pravo pitanje je da li su ljudi izginuli dzabe 1999 braneci Srbiju od agresije i gde on tada bio?

  • Archelay says:

   Posto nadlezne cute lz nepoznatih razloga onda tu je Dejan Lucic da da zakljucak sa obrazlozenjem,ko je on.

  • КромпироваЗлатица says:

   Није истина да,када би поменута индивидуа дала оставку на место у државној институцији после тога могла да говори/лупета шта јој падне на памет односно шта јој други кажу и за шта је плате.По важећем уставу државе Србије,ако је држава Србија суверена,тачно је прописано шта се сме а шта је забрањено.Поменута индивидуа је обична крпа која из не знам којих разлога наноси велику штету држави Србији.

   • Milutin says:

    u delu niste u pravu i to gde spominjete Ustav. kad ne radi u drzavnom organu ima pravo na misljenje i slobodu govora u ovom kontekstu, ali nema pravo da radi na razbijanju zemlje. englezima mozete reci sta hocete, samo ne dirajte kraljicu. zato izmislili hajd park da tamo mogu da pricaju sta hoce i da se izduvaju..pa hoce da slusa neka slusa..

 11. sloboda says:

  Jedino gde je Kostic u pravu je da njega nemaju pravo da kritikuju oni koji su sebe i svoju decu sklonili na Zapad, dok je taj Zapad ubijao Srbe u Krajini, BiH i u Srbiji 90-ih, a ubija i DANAS! I taj Zapad cereci Srbiju, odvaja KiM, i naseljava migrante u Srbiji i Evropi!

 12. Ivan Grozni says:

  U opste nemam nameru da branim dr Kostica ali mu moram priznati hrabrost da kaze istinu i ako zna da ce biti kritikovan. Politika danasnje vlasti je ocigledna predaja KiM u ruke vlasti u Pristini pa s toga Srbe sa severa Kosova su naterali da udju u institucije Pristine kao i predaja elektro mreze, jezera Gazivode priznanje diploma i tako u nedogled. Briselski sporazum kao i Vasingtonski idu samo u jednom pravcu,osamostaljenju od Srbije. Namojte kriviti kurira krivite onoga ko je posiljku poslao.

  • Косовац says:

   @ Ivan Grozni, …..Костић САНУ је био „храбар“ да каже Истину коју сви знају: „…..ocigledna predaja KiM u ruke vlasti u Pristini pa s toga Srbe sa severa Kosova su naterali da udju u institucije Pristine kao i predaja elektro mreze, jezera Gazivode priznanje diploma i tako u nedogled. Briselski sporazum kao i Vasingtonski idu samo u jednom pravcu,osamostaljenju od Srbije“. Да, Ivan Grozni, сви ту истину знају боље и од тебе и од сорошоидне гњиде Владимира Костића. Шта је проблем? Проблем је у томе што Председник САНУ говори: „ТАКО ТРЕБА“, „Достојанствено као Ја“. Ниси ваљда толико слеп код очију да не видиш да је тај твој Веселин Костић заслужио максимално да буде секретар испред канцеларије код НАТО Јелене Милић. А не председник неке академије. ……………И ти колега Grozni фол не знаш да је Владимиру Костићу други мандат председника САНУ лично продужио Александар Вучић. Није из добре воље, него је по налогу истог онога по чијем је налогу и саставио Српску Владу. И ти мене неправедно оптужујеш да сам Бот Александра Вучића, а ћорав си код очију да не примећујеш да је Бот управо Владимир Костић. Упао си у замешатељство својом кривицом, бранећи неодбрањиво.

 13. da da says:

  Jugosloveni i hrvati vladaju Srbijom već 75 godina i kakvo oni mogu uopšte imati dostojanstvo prema Srbima i Srbiji.Oni nas mrze ljudi moji,očiste nas iz Krajine mi ćutimo,očiste nas sa Kosova i Metohije mi ćutimo,otmu nam Crnu Goru mi ćutimo,pre toga nam otmu Makedoniju mi ćutimo,alo dokad.

 14. Duca says:

  Zašto vlast i predsednik ne reaguju? Do god je tako, on može da priča šta god hoće.

  • Beli Orao says:

   Зашто? Извини па ниси толико наиван? Па то је једна те иста издајничка клика !!!

 15. Косовац says:

  Негде сам промашио. Колеге добро изрибаше овог бедног председника САНУ, али заборавише да се одреде о господину бискупу Григорију. Чак је и persida разочарала, нема је да се чује да оплете онако како само она уме. Можда зато што колеге већ имају сазнања да је бискуп Григорије власник странке Драгана Ђиласа, па не желе да чачкају мечку.

  • jovan says:

   Bravo Kosovac! Zapad uvek igra na vise igraca, jer tako slabi odbranu zemlje! Ja cu reci, mozda se neces sloziti sa mnom, tako su u nebo dizali pok.vladiku Artemiju dok je bio protiv Milosevica, a cim je posle 2000. digao glas protiv shiptarsko-nato zuluma nad Srbima, sutnuli su ga iz crkve! Zapad ima igraca u svim sverama drzave, db,vojske, policije, partija,...!

   • Косовац says:

    @ jovan, …..Слажем се за Артемија и Милошевића. Конкретно истеривање Артемија из СПЦ је материјализовао масон Атанасије Јефтић уз помоћ Шиптарске милиције, по налогу римокатолика Џоа Бајдена. Велика мрља СПЦ. И то зато што се Артемије оштро супротставио доласку Бајдена у манастир Дечане. Џо Бајден је као римокатолик Американац нешто ту дебело мутио против православља, ја ту нисам могао да им уђем у траг. Само знам за чињеницу да је Бајден отворио врата Дечана тек када је истеран владика Артемије који је био једина сметња тог њиховог ритуала.

   • Kosovac says:

    @ jovan, …..Видим да си Наш човек, па могу да ти се отворим. Мислим да су ови скорашњи догађаји у уској вези са избором новог српског патријарха. Сви су заинтересовани. Нешто као медијумска припрема. Мало ме хвата страх од онога шта су нам ови сатрапи припремили. Видећемо ускоро.

  • Ivan Grozni says:

   Ti si kosovac koliko i ja marsovac. Ti si naj obicniji bot AV koji zeli da uprlja sve ono sto moze da se uspravi i vidi dalje od svog nosa. Ostavite Grigorija na miru. Sklonili su ga u Nemacku da bi Dosik i Vucic na miru mogli da zavrse posao koji su zapoceli. Sta AV trazi u Sv Sinodu kad je Srbija sekularna drzava. On sme da se mesa u rad crkve a Grigorije ne sme da izrazi svoj protest. Nije Grigorije a ni Djilas (koji je za mene proslost srpske politike)postavio granice na Jarinju, niti je potpisao briselski sporazum,niti predao elektro mrezu EPSA u ruke Albanaca,niti je predao Gazivode, niti naterao sever KiM da prizna sudsku vlast Pristine, niti da prizna pristinske diplome, niti stvorio srpsko albanski "sengen" niti dozvolio Albancima da sa licnom kartom prelaze granicu i jos ko zna sta sve. Ovo je samo sto znamo. Sta je sve dogovoreno na medjunarodnom nivou od ne otpriznavanja KiM u svetu pa do dozvoljavanja iliti "ne protivljenja da se KiM uclanjuje u medjunarodne organizacije. SVE TO JE URADIO TVOJ VOLJENI VODJA i njega ne pominjes. Grigorije ti smeta? KiM su izgubili oni koji nisu od 1945( Pop Vlada Zecevic) dozvolili Srbima da se vrate u svoje domove pa do AV koji sponzorise kriminalce da strahovladom u K. Mitrovici drze ljude pod kontrolom.Pre nego sto dirnes taster da nesto pises zapitaj se ko je sta uradio da se KiM danas nadje tu gde je. Van granica SRBIJE.

   • Косовац says:

    @ Ivan Grozni, …..Ниси се баш прославио са претходним коментаром у коме си бранио и оправдавао издајство Владимира Костића САНУ. Чујеш, признајеш му храброст да каже истину. Добро си рекао, сви ми знамо истину, истина је да је Костић обичан издајник на високој друштвеној функцији. Оправдавајући издајника на овако сиров начин, ушао си у опасну зону где људи могу помислити да сте исти, сличан сличноме. ……………У коментару на који ти ево одговарам, опет се сврставаш на страну једног недоличног човека – бискупа Григорија. Тражиш да га оставимо на миру, значи подржаваш такву врсту људи. Григорија смо одавно упознали, мислим да је председник САНУ Костић само једна наивна шипарица у односу на Григорија. Нажалост, обојица су високи функционери важних српских институција и наносе немерљиву штету угледу српског народа. Ја као бот, сматрам да би обојица требало да одговарају кривично, да буду санкционисани, и да тако бар мало умањимо штетан утицај Српске Пете колоне.

    • RASPUCHIN says:

     https://slobodanvaskovic.blogspot.com/2021/01/grigorije-veliki-inkvizitor-dzugasvili.html "Косовац" , Ево Вам линк (наравно и свима осталима које интересује) са текстом о "бискуповим несташлуцима". Аутор је , иначе , један про-западни играч али ко би боље знао приче из њиховог табора од њих самих а најбоље је када се овако сукобе око тога ко ће боље служити газдама. Када се почну борити те фракције онда се може много сазнати јер се тада "гађају" чињеницама о својим злодјелима које би иначе скривали.

    • Ivan Grozni says:

     Drag Kosovac Zamenom teza ne mozes abolirati pravog krivca za desavanja na KiM. Pravi krivac ima u rukama sve institucije,spoljnu i unutrasnju politiku apsolutni vladar srpskih zivota na KiM. Na njegovu adresu treba uputiti sva pitanja. a sto se tice Kostica On nista nije rekao sto AV nije deset puta ponovio. AV je javno rekao da Srbija nema ni jedan kvadratni metar na KiM, da se ON borii da dobije bilo sta za Srbe KiM, da su bivse vlasti sve upropastile i predale Siptarima, da su njemu ruke vezane ... Nista Kostic nije rekao sto nije vec receno. Pogledaj kako zive Srbi pa i neki Albanci na KiM.Da nije narodnih kuhinja i druge humanitarne pomoci tesko bi pojedinci preziveli ovo zlatno doba koje odlaze bilo kakav dogovor izmedju dva naroda. Na KiM zive 50% Albanaca koji nikad nisu imali ni jugoslovensko ni srpskodrzavljanstvo a naslednici te partije koja im je to omogucavala danas upravljaju drzavom Srbijom. Zapitaj se kome je interes da preda KiM Albancima. Onome ko donosi odluke ili onome ko to posmatra? Koga su strane sluzbe instalirale da zavrsi posao? Gregorijev greh je sto nije aplaudirao dok je Nj Sv. Patrijarh Irinej kacio orden na grudi onoga u koga je i noz i pogaca.

 16. I Love persida says:

  Kada je takav predsednik kakav je tek onda ostatak SANu-a? Verovatno nije ništa ali to treba shvatiti.

 17. острогорски says:

  Већ двадесет година САНУ није САНУ - већ АНУС. У складу са тим, функцију председник САНУ, треба преименовати у - хемороид АНУС.

 18. Dalmacija says:

  Pod hitno ga smijeniti i na čelo SANU-a dovesti Radovana Damjanovića ili Miloša Kovića.

 19. Gagi says:

  Vrlo nam je jasno ko odavno sedi u vaznim drzavnim institucijama, nema tu nikakvih tajni ni iznenadjenja. Kostic samo iznosi ono sto je odavno isplanirano i sprovedeno, sto bi se reklo, zvanicno iz ozbiljne drzavne ustanove saopstava nas nacionalni rezultat. Mene cudi nas neobavesteni narod koji "nije primecivao" sve ove dogadjaje koji su se odvijali decenijama unazad na KiM. Nije narod primecivao ni silovane devojcice, paljenje imovine, Djordja Martinovica i sve ostale siptarske gadosti koje su se u kontinuitetu dogadjale. Nije se nas narod zapitao kakva je i cija ta drzava kada sve to dozvoljava pored tolike odbrambene sile koju je imala.Nije narod primetio da politicari te drzave licno kumuju siptarima sto podizu natalitet koji ce biti veci od Srpskog. Narod je izgleda spavao i nista od svega sto mu se spremalo nije video, nije primetio sta mu politicke "patriote" i komunisticki zemljaci rade i spremaju. Tada Kostic nije bio direktno aktuelan za tu problematiku, bili su neki drugi koji su danas "nevidljivi" i lepo zivotno ususkani, sve mi ovo sada lici na onu staru "drste lopova". Kostic je danas Juda u njihovim redovima, izjavio je nesto sto je ogolilo njihovu decenijsku prevaru koju su agresivno i drsko plasirali narodu, da su "oni" spasioci i patriote ovog naroda i da rade u interesu istog. I osnovno pitanje koje uvek postavljam i potenciram ga, kako je moguce da danasnja drzava u ime ovog stradalnog naroda ne zatrazi ikakvu odgovornost od kreatora ove nase propasti, da ih bar moralno zigosu i imenuju. Ova danasnja drzava im suprotno svakoj normalnoj logici izlazi u susret, tako sto im obezbedjuje prestizan drustveni status da se pojavljuju na javnim medijima i da dalje beskrupolozno lazu i zamlacuju narod. Svim tim prevarantima ovaj narod isplacuje pristojne zivotne prinadleznosti za nesrecu i propast koju su svojim angazovanjem stvorili. Mi kao narod vise nemamo kud, totalno smo zbunjeni dogadjajima i hipnotisani, izdaja je postalo herojstvo, laz je postala vrlina a pljacka drzave je postao najpozeljniji biznis.

 20. šiško says:

  Walter (Dare) brani Kosovo* od Srba. Pa, Waltere, evo ovako: 1. Ne kaže se Kosovo nego Kosovo i Metohija. 2. Ako Kosmet nije srpski, čiji bi mogao biti? Šiptarski? Po kojoj logici, na osnovu čega, kog ist. dokumenta, dogadjaja? Nema ništa takvo. Da nije možda američko ili nemačko? Na osnovu čega? Na osnovu lignita i drugih ruda koje njima trebaju? Ili možda vatikansko na osnovu papine žarke želje da otme još malo pravoslavne teritorije, i to najčistije i najstarije pravoslavne teritorije. Pokrij se Waltere po ušima dok te nismo obesili zajedno sa onom tvojom dromfuljom iz aušvica i onim šarlatanom koji se predstavlja kao lekar i pravi lekove od izmeta.

 21. Ljubisav says:

  Posle ovih gore navedenih komentara,tesko je bilo sta komentarisati,godinama rade na unistavanju Srbskog nacionalnog bica,mislim da su u tome uspeli u velikoj meri.Kada cemo jedanput iskreno pogledati istini u oci...!!!

 22. Aleksandra says:

  TO NIJE ČOVEK TO JE SMRAD NAJVEĆI....

  • Влад Цепеш says:

   Говно на киши.

 23. Portopranco says:

  Ako ta cirkusantska nezavisnost koju su šiptari proglasili u Prištini ima nekakvu vrijednost,zašto svi i dalje traže da Srbija pregovara o tome?Zašto svi i dalje kao pregovarača traže isključivo Srbiju?Zašto ne traže Francusku ili Portugal?

  • Kulak says:

   Zato što je Kosovo i Metohija neotuđivi deo države Srbije.

 24. острогорски says:

  Џабе пишем. Ви бришете - ја уздишем.

 25. padre says:

  "Bilo bi sjajno da je Vladimir Kostić potpisao Kumanovski sporazum i Dejtonski sporazum i Briselski sporazum, onda imamo krivca i nemamo o čemu da razmišljamo.".Pa kad tad nisi imao ništa sa time, šta se sad javljaš?Nego, zamisli, da si učestvovao,problem bi bio već rešen, a ti bi bio na čelu neke druge Akademije!

 26. sasulja says:

  E,Srbijo sram te bilo koga imas za predsednika SANU.Jel moze sramotnije,mislim da ne,pa ovog dripca treba pod hitno izbaciti iz iste.

 27. petrovgrad says:

  Једини речник којим треба комуницирати и полемисати са Костићем, јесте онај што му је упутио Вељко Ражњатовић. Костић би да укине Србију, али нема смелости то да каже, па као фол пласира причу о Косову. Што би рекли клинци "Да се власти не досете". Смета му Србија у устага га ....

  • Uskok says:

   Sanu-ovce treba poslati van, onima koji ih i finansiraju jer za njih i rade. Srbija im deli plate, al nisam čuo da od njih ima neke vajde.Paradoks je da zbog navedenih sanu-ovaca Srbija ne može da se izbori za realnu istoriju, koju je priznao sav ostali naučni svet. Zbog njihove staračke senilne pasivnosti Srbiju nema ko da brani naukom, umetnošću, pravom. Naprotiv, oni seju defetizam, malodušnost i pesimizam, kao ova sramota od akademika.

 28. Gagi says:

  Ljuidi moji, sta je sa Vama. Covek je samo izneo stav prethodne politike bratstva i jedinstva koja je bila na sceni. Jeste li se pobunili sto je napravljena GRANICA u Srpskoj drzavi sa KiM, da li je bilo ko skocio sto je ustupljen energetski sistem siptarima. Nije to bas tako, protiv ovih nasih okupacionih osvajaca je potrbna teska i krvava borba.

 29. petrovgrad says:

  Pominje neku realnost, koja ide Šiptarima u prilog. Ne iznosi da trenutno Šiptara na KiM ima oko pola miliona. Proporcionalno Srba trenutno na KiM ima oko 20% . I to je realnost, koju niko ne pominje. Prvo da se popišu Šiptari, pa pregovori. Da se utvrdi realnost. To akademik zna, ali se pavi mutav.Ne odgovara mu.

 30. Bogumil says:

  A čega je on stručnjak? Psihologije, neurologije, odnosno savremene američke psiho ideologije koja je gora od komunizma i fašizma zajedno. Čist krmak...

 31. Duca says:

  Voleo bih da neko stvarno stručan iz njegove oblasti, proveri njegove "naučne radove". Smem da se kladim da bi bilo kao i sa sinišom malim - poltron sa resavskom školom. Samo takav tip ljige može da se popne visoko, a ostane u kaljuzi na dnu.

  • Косовац says:

   @ Duca, .....У праву си. Али и у овом случају је данас Вучић јавно подржао овог западњачког слугу Костића, каже да даје главу за њега. Полако, полако, открива се спрега српске Пете колоне са српским владаоцем. Стари назив за то је већ познат и гласи: велеиздаја.

 32. Kulak says:

  On je taj nekakvi drugosrbijanac koji je u suštini antiSrbin.

 33. petrovgrad says:

  Zašto je Bajden hteo da ide u manastir Dečene,. Zašto je tražio blagoslov, što mu ga Vladika Artemije nije dao. Zašto ga nije tražio od igumana Janjića. Zašto su Šiptari kidnapovali 2300 Srba. Zašto je oslobođeno 2300 Šiptara iz zatvora. Zašto nije tražena razmena, ko je sprečio, ko se nije setio. Zašto Tadiću nisu dali blagoslov da podseti Hilandar.

 34. Beli Orao says:

  Како било да било Бог Исус нама невјерницима није нити ће бити наклоњен , превише олоша , ђубра комунистичког и другог имамо као народ а не перемо се ни душевно па ни тјелесно !!!

 35. I Love persida says:

  Debeli, debilni budalon, lepo se taj ušuškao u svoje salo kao bubreg u loju i sada prodaje veliku pamet, valjda nije izdajnik koliko je idiot. Izdajnici ne žele da se otkrivaju tako lako, ovaj je samo realna budala.

 36. petrovgrad says:

  Костић је син официра ОЗНЕ Свете Костића, званог Света Говедо.Официри ОЗНЕ су извршиоци налога Ватиканских језуита-тј политичких комесара КПЈ. Костић није будала и неписмен, он само спроводи у дело одлуке Дрезденског конгреса КПЈ, да се униште све институције државе Србије. Да Срби останну без државе, као Курди да постану.

 37. Dalmacija says:

  Da je ovako nešto izjavio predsjednik HAZU 94. godine da je RSK realnost, te da se s tim treba pomiriti, nebi jutro dočekao na čelu te institucije. Izgubio bi ne samo radno mjesto već bi ga prebili u haustoru kao Stipu Šuvara.

 38. Ранђел says:

  Академик:"...тачно су ми показивали делове улице који нису згодни за шетњу". Ја:!"И мени су недавно у Бразилу показивали улице и фавеле које не да нису згодне, већ уопште нису ЗДРАВЕ за шетњу! Наравно, нико ми није рекао да то није БРАЗИЛ"!

 39. milan says:

  Gledajte. Pogledajte facu ovog lika. Mozda gresim ali kad par sekundi pogledam ovu glavu lici mi na nekog glumca koji ima krajnje negativnu ulogu u filmu da kad se baci svetlo na tu facu u sekundi nestane iza nekog zida, sasmo njegova uzasno odvratna glava.Krajnje groteskni lik, mislim vizuelno.Pogledajte ga molim vas.Ma nek ne japisao hiljade knjiga i naucnih radova,i ja sam neki lekar, hirurg, al ova faca je zadnja faca na ovom svetu za kojom bi posao na poslednji put...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u