ШТА САША ЈАНКОВИЋ ради у њиховом парламенту?

ŠTA SAŠA JANKOVIĆ radi u njihovom parlamentu?

28 aprila 2017

Saša Janković imao je tokom protekla dva dana niz sastanaka u Evropskom parlamentu sa parlamentarcima i savetnicima u toj instituciji. Sve sagovornike interesovala je situacija u Srbiji nakon predsedničkih izbora, protesti i politički planovi Jankovića i pokreta koji predvodi.

EU povlađuje režimu koji ruši evropske vrednosti

Tom prilikom, Janković je u Briselu istakao da vlast u Srbiji gubi poverenje prevarenih građana, da se održava reklamirajući lažnu stabilnost, nauštrb dobrobiti stanovništva i odnosa sa narodima regiona koje preko svojih medija podriva.

Janković je takođe ocenio da su protesti u Srbiji izraz autentične volje ljudi koji traže institucije, poštovanje zakona, pravdu i ljudsko dostojanstvo, a protive se puzajućoj diktaturi i strahovladi. Politička organizacija koja je nastala tokom predsedničke kampanje je postojeća, stvarna alternativa autokratskom režimu i organizuje se širom Srbije na platformi društvene pravde i vladavine prava.

Sagovornicima u Briselu Janković je skrenuo pažnju i na činjenicu da građani Srbije gube poverenje u institucije EU zbog njihovog povlađivanja režimu u Srbiji koji ruši sve vrednosti na kojima su sazdane Srbija i Evropa.

Janković je razgovarao sa potpredsednicom Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček, potpredsednikom Grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata Džoom Vajdenholcerom, predsednikom grupe ALDE Hansom Van Balenom (Hans van Baalen), poslanicima u Evropskom parlamentu Tanjom Fajon, Sorajom Post, Igorom Šoltesom, Jozom Radošom, Ivom Vajglom, Ivanom Jakovčićem i drugima.

Takođe, Janković je razgovarao sa savetnicima za spoljne poslove, odbranu i bezbednost u kabinetu predsednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija i više parlamentarnih grupa. Sagovornici su Jankoviću ponudili saradnju i pomoć.

KOMENTARI3 komentara

  1. dusko says:

    ETO I TAJ JE TRBAO DA BUDE PREDSEDNIK !!! I OD GOREG IMA GORE !!!

  2. Beli Orao,, says:

    Govno je svaki koji trči u evropu i priča i radi protiv svoje zemlje i svojih državnika pa taman to i vučić bio !!! A ovaj prljavi bradonja može i ostati u evropi netreba ni da se vraća jer pripremljenih od zapada ima i previše , vrijeme je da se svi ti jednom zauvijek nađu na radnoj obavezi iza zidina apsa!!!

  3. Gojko says:

    Objasnite mi gospodo "intelektualci" šta nije jasno u izjavi jankovića u briselu.Čovek hiljadu posto u pravu sve što je izjavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *