ШТА СЕ ДЕШАВА? Америка шаље ваздухопловне снаге на КОСОВО!?

ŠTA SE DEŠAVA? Amerika šalje vazduhoplovne snage na KOSOVO!?

3 aprila 2019

Komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi Tod Danijel Volters rekao je pred Senatom SAD da su američki vojnici potrebni na Kosovu.

On je rekao da su vojnici potrebni kako bi odgovorili na „spoljne maligne pretnje“ i poručio da će američka komanda u Evropi podržati dalji razvoj kosovskih bezbednosnih snaga, piše prištinski Ekspres.„Američko prisustvo je potrebno kako bi se ojačao otpor naših partnera na spoljne maligne pretnje“, rekao je Volters, koji je general vazduhoplovnih snaga SAD i komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi i vazduhoplovnih snaga Afrike.

Govoreći o kosovskim bezbednosnim snagama, Volters je rekao da američka komanda u Evropi podržava razvoj KBS-a, u skladu sa 10-godišnjim planom tranzicije i u punoj u saradnji sa SAD i zemljama saveznicama NATO.

„Ohrabrujemo KBS da održi svoj multietnički i profesionalni karakter, koji odgovara svim građanima Kosova“, poručio je Volters.

On je dodao da američki Stejt department podržava modernizaciju vojski u regionu time što ih snadbeva američkim oružjem.

„Ministarstvo odbrane podržava regionalne partnere kroz saradnju u bezbednosti i inicijative za izgradnju kapaciteta. Ključ tih inicijativa je eliminisanje zavisnosti vojski u regionu od sovjetskog nasleđa. Mi koristimo instrumente saradnje u oblasti bezbednosti kako bismo modernizovali vojske u regionu uz oružje američkog porekla, koje je u skladu sa NATO standardima“, rekao je Volters.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *