ШТА СЕ ДЕШАВА? Да ли је Косово нуклеарна сила?

ŠTA SE DEŠAVA? Da li je Kosovo nuklearna sila?

12 januara 2019

Politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da zapad u sukobu sa, recimo, Kinom, uvodi ovoj zemlji sankcije, galami, preti, a kada Kosovo uradi nešto što mu se navodno ne dopada, sve se svede na poruke: “razmotrite to”, “hajde ukinite”. Zato ocenjuje da je reč o farsi iza koje stoji upravo zapad i koji diktira Prištini jednostrane mere protiv Srbije, kao što su takse od sto odsto na robu iz centralne Srbije.

Govoreći o pozivima Specijalnog suda u Hagu, pred kojim pojedini bivši pripadnici OVK treba da se pronađu već sledeće nedelje kako bi bili saslušani, politički analitičar Dragomir Anđelković podseća da dosad niko nije procesuiran i ocenjuje da je sva priča o terećenju Albanaca za ratne zločine jedna farsa.– Zapad se prema Kosovu ponaša kao da je Kosovo vele sila! Ubeđen sam da se navodna suđenja svode na puke price, a ako neko bude i osuđen, to će biti pomoćnik pomoćnika nekog lokalnog komandanta, ali ne i neko bitan – kaže Anđelković.

Govoreći o taksama, analitičar podseća da zapad u sukobu sa, recimo, Kinom, uvodi ovoj zemlji sankcije, galami, preti, a kada Kosovo uradi nešto što mu se navodno ne dopada, sve se svede na poruke: “razmotrite to”, “hajde ukinite”.

– Dakle, možemo da zaključimo da je Kosovo nuklearna sila od koje se Amerika boji, ili da je sve ovo prevara, a da se zapad pravi da pokušava da discilinuje Kosovo, a zapravo stoji iza jednostranih akcija prištinskih separatističkih vlasti. Vučić je tačno detektova problem kada je rekao da mi nemamo problem sa albanskim ekstremizmom, već sa onima koji stoje iza njega – kaže Anđelković za “Novo jutro”.

Narodni poslanik Aleksandar Čotrić podseća da je prošlo 12 godina od okončanja ratnih sukoba na prostoru KiM, a da se tek sada pristupa formiranju suda koji će procesuirati zločince.

– Pitanje je kako pribaviti dokaze posle toliko vremena i kako obezbediti svedocima da svedoče bez straha od posledica. I ranije je bilo pokušaja da se sudi zločincima, ali su svedoci misteriozno nestajali – kaže Čotrić za Pink.

Ocenjuje da će i danas biti teško dokazati krivicu, ali je sam Specijalni sud “mali ali pozitivan korak međunarodne zajednice u posmatranju situacije na Kosovu i Metohiji.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  naci-amerikanci pucaju na svim frontovima,polako,a sigurno!

 2. Budi Bog s nama says:

  Pa naravno samo što je ta pokrajina i osiromašena sila zarad osiromašenog plutonijuma va vek vekova, isto kao centralna Srbija. Ko se ne bi bojo? Sankcije znaju samo amerikanci da udare bilo Srbiji bilo našoj pokrajini, tako da to jeste od njih. Šta Tači i Hardi znaju o ekonomiji kad su oduvek samo čobani bili?

 3. teoretičar says:

  Raspametio sam se. Upravo sam pročitao isti članak u VN. Stvarno farsa. Mislim, ovi naši analitičari. Jeste da mi Srbi to znamo već decenijama, ali nije lepo ćutati o tome. A i pola srpskih medija ima šta da objavljuje. Na primer, oni na KiM rade šta hoće, ovi u Srbiji misle i pišu šta hoće i niko im ništa ne može. Ko da su atomska sila. Demokratija, bre.

 4. Mi says:

  Cuj Dragomir Andjelkovic, analiticar, dokle bre ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *