ШТА СЕ ДЕШАВА, МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ ПОKОСИЛА АГЕНТЕ ЦИА! Пентагон сумња да су њихови агенти нападнути енергетским оружјем и да иза свега стоје Русија и Kина!

ŠTA SE DEŠAVA, MISTERIOZNA BOLEST POKOSILA AGENTE CIA! Pentagon sumnja da su njihovi agenti napadnuti energetskim oružjem i da iza svega stoje Rusija i Kina!

7 maja 2021

Brojni agenti CIA koji se nalaze na zadacima u „više prekomorskih lokacija“ vratilo se u Sjedinjene Države kako bi potražili pomoć. Oni su prijavili simptome koje u SAD tretiraju kao „Havanski sindrom“.Reč je o misterioznoj, iscrpljujućoj bolesti za koju se smatra da je već pogodila veliki broj američkog osoblja od 2016. godine.

Novi incidenti dogodili su se od januara do marta 2021. godine, potvrdila su tri izvora.

U mnogim slučajevima prijavljenio je da je bolest napadala iznenada, kao i da je agentima bila potrebna hitna medicinska evakuacija.

Misteriozni napadi digli su na noge i Demokrate i Republikance, jer je sve više napada na američke zvaničnike – pre svega na diplomate, obaveštajce i vojno osoblje.

Ti napadi podstakli su istrage u CIA, Stejt departmentu i Pentagonu.

Bela kuća navodi da je u toku „aktivna istraga“, kao i da Savet za nacionalnu bezbednost (NSC) od početka koordinira napore da utvrdi ko je odgovoran za to, kao i da osigura da oni koji su pogođeni dobiju odgovarajuću negu.

– Trenutno ne možemo da se govorimo o detaljima, ali to ostaje prioritet i Vlada SAD će sve učiniti da stvar istera na čistac.

I republikanski i demokratski senatori i kongresmeni nedavno su izrazili frustraciju zbog CIA, posebno zbog onoga što vide kao zamagljivanje obima i težine problema čije je postojanje poznato godinama.

Senatori su tražili da službenici CIA koji su možda ućutkali agente koji su prijavili da im je loše iz „nepoznatog razloga“ odgovaraju.

– Gotovo pet godina bili smo svesni izveštaja o misterioznim napadima na osoblje vlade Sjedinjenih Država u Havani, Kubi i širom sveta. Čini se da se ovaj obrazac napada na naše sugrađane koji služe našoj vladi povećava – navode oni .

Pojedinci koji su pogođeni „Havanskim sindromom“ prijavili su niz neuroloških simptoma, uključujući vrtoglavicu, bolove i pucanje u uhu, mučninu i jake i uporne glavobolje.

Utvrđeno je da neki pate od traumatske povrede mozga (TBI). Sindrom je dobio ime po prvim poznatim slučajevima bolesti, kada se 2016. i 2017. godine razbolelo više od desetak američkih diplomata i obaveštajnih službenika na Kubi.

Procena NAU, koja je na zahtev Stejt departmenta napravila istragu i rezultate objavila krajem prošle godine navodi da je najverovatniji uzrok simptoma „usmerena, impulsna, radiofrekventna energija“.

Iako se smatra da ruska vlada stoji iza incidenata, američka vlada nije dala nikakve dokazeza te tvrdnje.

Neki američki zvaničnici neformalno su za to okrivili i Kinu, gde su se 2018. godine američke diplomate razbolele od sličnih simptoma.

KOMENTARI9 komentara

 1. M says:

  Nije to ništa,neki ključni regionalni političari su umrli od karcinoma ubrzo nakon posjeta USA!

 2. Rista says:

  Mada ja napišem 1" glupavih stvari, ali baš ovako glupavo ni ja nisam nikada ništa napisao. A Kinezi i Rusi imaju "tajno energetsko oružje već 5 godina"? I nisu ništa uradili Americi? To malo iz naučne fantazije. Ali da potsetim, jeste Putin je iz daleke zvezdane civilazicije i svima će vam...da ne ponavljam, nije lepo. Putin ima mozak koji je daleko iznad svih ljudskih mozgova zajedno i sve zemaljske mozgove može talasasto da uztalasa, uzburka i dovede do rezonancije kada će svi Zapadni narodi pasti mrtvi namrtvo. Putin nije kriv. To mu zadatak i sada ga lagano ispunjava. A video sam ja das čudno izmeno u zadnjih 20 godina. A bio i u beloj kući i sve snimio pa sada nabacuje talase do...da ne kažem dokle. Pa ovi zapadni političari ni sami sebi ne veruju to što bulazne. To be ludo ko izgubljena noć. To više nije ona dobra, stara, lažljiva propaganda Zapada. To neka izgubljenost, šta li? Neću više ni da čitam šta izjavljuju jer kad sam ovo pročitao ja se naprosto zbunio i pitam se "šta be ovo bi?"

 3. persida says:

  Korona, sta drugo, haha ha.

 4. ko says:

  Ako je ovo istina, svaka cat onome ko ovo radi! Zasto? Pa zato sto cine zlo po svetu jer da su u svojoj zemlji nista im niko nebi tako nesto radio.

 5. uddu says:

  Ovaj vaš Putin izgleda da diriguje i rotaciju zemlje oko sunca !

 6. Milutin says:

  Ajde, diplomate. U redu, zna se ko su. Ali kako Rusko-Kinesko-Kubansko tajno oružje deluje na tajne agente CIA. Oni bi trebalo biti tajni, da se ne zna ko su. A možda je zato njihovo Tajno oružje TAJNO jer deluje na tajne agente.

 7. šiško says:

  Bolje bi im bilo da pritegnu gejtsa da prizna šta im je stavio u drogu.

 8. Rista says:

  Koji iskričavi komentari! Kako naši klinci kažu "Povaljo sam se od smeha". I to tri puta. (Sigurno ste znali da se konj rado, mada retko povalja po travi, slami ili samo zemlji. A ako je to snažan i kvalitetan konj, biće TRI puta na leđima dok se obrće. Konj je težak i troši puno energije da se isteže na takav način i više od tri puta nije mu potrebno. Manje kvalitetni i slabiji konji biće na leđima jednom ili dva puta najviše. Rista:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *