ШТА СЕ ДЕШАВА? НЕМАЧКА ВОЈСКА напушта Косово

ŠTA SE DEŠAVA? NEMAČKA VOJSKA napušta Kosovo

28 jula 2017

Nemačka vojska je, posle 18 godina, Misiji Ujedinjenih nacija (UNMIK) na Kosovu predala na korišćenje bazu na brdu Cviljen kod Prizrena.

„Kossev“ prenosi pisanje prištinskog lista „Bota sot“ da je Bundesver, kao učesnik misije KFOR-a, formirao 1999. vojnu bazu na ovom brdu koju su i koristili do srede.

Navodi se da je ova baza, pre svega zbog geografske pozicije, služila kao posmatračka tačka za KFOR.

Povlačenje iz baze vrši se poslednjih nekoliko meseci. U tom prostoru ostaju skladišta i administrativne zgrade, koje će predati narednim korisnicima.

Ovaj prostor predat je UNMIK-u, koji će ga, potom, predati skupštini opštine Prizren.
Navodi se da je komandant nemačkog kontingenta KFOR-a pukovnik Johen Gumprih bio „veoma zadovoljan uspešnim završetkom ovog poglavlja Bundesvera“.

– Za Kosovo i Bundesver predaja baze UNMIK-u na korišćenje, posle 18 godina, vojno-istorijski je momenat – rekao je pukovnik Gumprih.

KOMENTARI3 komentara

  1. Prva linija says:

    sta se desava ? desava se to da nemci imaju dovoljno iskustva iz ranijeg perioda, da ne pominjem barbarosu, dovoljno je prvi a za njim i drugi svetski rat, price dedova i pradjedova oni bolje pamte od nas, nemci su to...jako brzo usledice novi proboj ,,solunskog fronta" pa ne bi da se opet zateknu u nebranom grozdju...

  2. Ovchara says:

    Uskoro ce i kauboji da kupe prnje, samo sto njima mnogo sporije nego nemcima ide u glavu ko uskoro stize u Srbiju tj.KiM.

  3. Goran says:

    Pa baza namaca je u manastirskom konpleksu gde je grobno mesti Cara Dušana, šta će biti sa monasima ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *