ШТА СЕ ДЕШАВА? – ОТКРИВЕНА НЕВЕРОВАТНА ЧИЊЕНИЦА у вези доласка МИГ-ова у Србију!

ŠTA SE DEŠAVA? – OTKRIVENA NEVEROVATNA ČINJENICA u vezi dolaska MIG-ova u Srbiju!

27 juna 2017

Srbija još nije tražila dozvole za uvoz ruskih borbenih aviona MIG 29, iako su predstavnici vlasti više puta najavljivali da avioni stižu uskoro, prenosi portal Insajder.net i navodi da su dozvole neophodne kako bi avioni uopšte krenuli ka Srbiji, a trebalo bi da ih traži uvoznik, u ovom slučaju Jugoimport SDPR.

Dozvola je preduslov za uvoz naoružanja i vojne opreme, u koju spadaju i borbeni avioni i oprema na njima, pa je Insajder istog dana kada je to Đorđević izjavio od Ministarstva trgovine tražio dozvole koje su date za taj uvoz.

– Obaveštavamo vas da smo uvidom u bazu podataka Ministarstva utvrdili da do danas nije podnet nijedan zahtev za uvoz aviona tipa Mig 29 iz Ruske Federacije – stoji u odgovoru na zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, koji je redakcija Insajder poslala Ministarstvu trgovine.

Potvrdu o krajnjem korisniku takođe izdaje Ministarstvo trgovine.

Za uvoz naoružanja i vojne opreme neophodno je da uvoznik ima „end juzer sertifikat“, odnosno potvrdu o krajnjem korisniku, kao i potpisan ugovor, a onda mora da traži dozvolu za uvoz, koja se izdaje na godinu dana.

U skladu sa zakonom, za dobijanje dozvole uvoznik bi morao da navede sve podatke o firmi, kao i ukupnu vrednost naoružaja i vojne opreme.

Novinari Insajdera su od Ministarstva tražili i te podatke, ali je iz odgovora jasno da nijedan neophodan dokument još nije izdat.

Dozvola za uvoz ili izvoz naoružanja i vojne opreme može biti izdata i u roku od 24 sata, ali samo kada se radi o ispunjavanju obaveza Srbije koje „proističu iz međunarodnih sporazuma i članstva u međunarodnim organizacijama, učešća u multinacionalnim operacijama ili međunarodnim vežbama, koje se izvode na ili van teritorije Srbije“, navodi Insajder.

(N1, Tanjug)

 

KOMENTARI16 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Komentar??? Svaki komentar je suvišan!!!

 2. padre says:

  Ja mislim, da to kasni zato, što administracija SAD užasno spora, jer svu su jim dokumentaciju poslali, da provere, dali ta oprema odgovara NATO standardima, a oni usled prezatrpanosti sa proveravanjem mešanja Rusije u izbore nikako da pronađu vreme, da to provere!

 3. Aspalathos says:

  Kao i obično jedno se priča, drugo radi, treće misli, a četvrto mi jedemo govna prema Rusiji, zato što smo NATO kolonija.

 4. Aspalathos says:

  Šta sad to treba da znači?! MIG-ovi nam nisu dobri, a Rusi ispadaju nepouzdani ili nam traže nešto što ne smemo da im pružimo (na primer lokaciju za bazu?).

 5. DUSKO says:

  OVA VLAST NIJE NORMALNA IGRA SE SA RUSIJOM !!! DA LI ONI ZNAJU DA POSTOJI PLAN RUSIJE DA PRESECE NATO I TO RUMUNIJA SRBIJA CG MAKEDONIJA NE PITAJUCI VLADU ZA TO !!!DA LI TO ONI ZNAJA A SRPSKI NAROD SE NECE BUNITI ZBOG TOGA !!!

 6. Trifun says:

  Ti podaci su tajna. Saznace se sve sto smo dobili kada dode ruska ubojita armada.

  • DUSKO says:

   TRIFUNE TI PLANOVI NISU TAJNA RUSIJA IH VISE PUTA JAVNO OBJAVLJIVALA !!! A STO SE TICE AVIONA LEPO JE REKAO ROGOZIN PITAJTE VUCIA A NE MENE !!!

   • Vladimir Novi Sad says:

    Datum isporuke koji je Insajder trazio jeste taajna,ako nisi znao.Zna se i zasto,a ti razmisli bez politickog komentarisanja.

 7. Lazar says:

  Čeka se dozvola Hojti Lija i K. Skota...

 8. miroslav says:

  yugoimport je u kandzama amerikanaca kao i sve drugo u srbiji. Zasto bi oni bili izuzetak. Nisu nas oni razoruzavali da bi sada dozvolili da se naoruzamo.

 9. Trifun says:

  Oruzje je skoro 90% pripremljeno. Dolazi 100%! Ako su tacni podaci da se NDH2 naoruzava novim lovcima takoder pozivam vladu Srbije da ne odlaze uzimanje S-400 koji je preko potreban za neutralisanje ustaskih pretnji Republici Srpskoj. Urgiram vladu da se ne igra sa nasom slobodom kao Slobodan Milosevic jer antisrpske genocidne hijene postuju samo jezik sile. Nista drugo. Nema nazad.

 10. Katarza says:

  Da lako je nApisati komentar.Treba se vratiti na,glavno trebaju li nam I hoce li doc ne da hoce neg moraju I zbog nas I.rusa I jedni I drugi imAmo jak interes iste vrste

 11. goran says:

  Napred u nove ratove, izginucemo svi ako treba, samo da Rusi i Ameri zarade na prodaji oruzja.

 12. bane says:

  Lud zbunjenog.

 13. goran says:

  Trifun veruje da ce nam Rusi dati oruzje za dazbe jer nas vole. Srbi misle da se svetska politika vodi na ljubavnim osnovama. Najzaostaliji narod bivse Juge kome jos uvek nista nije jasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *