ШТА СЕ ДЕШАВА? ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО од Марин Ле Пен!

ŠTA SE DEŠAVA? OVO NIKO NIJE OČEKIVAO od Marin Le Pen!

22 maja 2017

Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen odustaje od svoje ideje da Francuska treba da napusti evrozonu, rekao je glavni ekonomski strateg te partije Bernar Mono.

Le Penova je u petak izjavila da će njena partija započeti sa razmatranjem svog protivevropskog stava nakon što prođu parlamentarni izbori sledećeg meseca.

„Neće biti ’fregzita‘. Uzeli smo u obzir to što nam je francuski narod rekao“, rekao je Mono za britanski „Telegraf“.

Mono je naveo da i dalje smatra da evro nije tehnički vredan, ali da nema smisla tvrdoglavo insistirati.

„Od sada će naša politika biti da pregovaramo o sporazumima sa EU koji bi nam dali veću kontrolu nad budžetom i bankarskim propisima“, rekao je Mono.

Marin le Pen je izjavila da bi joj bilo prirodno kada bi potpredsednik Nacionalnog fronta Florijan Filipo podneo ostavku na mesto u partiji ukoliko bi ona napustila jedan od glavnih stavova koji je branila tokom neuspele predsedničke kampanje: odustajanje od evra.

Ona je navela da bi „na njegov račun“ išao njegov izlazak iz partije i dodala da njegovo skorašnje upozorenje o napuštanju partije ukoliko se promeni stav o evru, nije shvatila kao „ucenu“.

KOMENTARI6 komentara

 1. kuka says:

  E, Mari, Mari! Nije vama francuski narod poručio ništa slično, nego su vas izradili na izborima. Udružili se i tukli po narodu i vama iz svih oružja. Ako sad zbog ovih rezultata odustanete od ideje slobode, onda ste vekovnu borbu Francuza za najviše ideale bacili pred noge prevarantima koji će vas sve zajedno pretvoriti u prah i pepeo. Kapitulirali ste bez borbe. Od slobode se ne odustaje tako lako.

 2. Dragan says:

  Ode i na na djubriste istorije Zadnji pravi francuz bio je De gol ovo sve poslije njega je boranija

 3. SLIP says:

  Sad se setila biti mudra, kad je izgubila na izborima hahha General posle bitke. Mogla je uciti od Kim Dzong Vucicia koji ne prestaje da laze i to ocigledno, ali tako pokupi glasove retardiranih i pobedi. Ima mudrost, nema obraz i eto pobede. Nemoguce da Marin to ne shvata, sve vise mi lici na seseljka laznog Srbina. Moze lako biti da je i ona lazni nacionalista, a i tata joj je surovao sa seseljkom. :)

 4. M says:

  Još ne tuku narod,ali tući će...svuda po svijetu...ali će narod tući i njih.Neće se znati tko pije,a tko plaća!Sreće neće biti ni za koga!Dok ne dođe Pamet-an!

 5. Beli Orao says:

  Interesantno , pročitao sam sve ove komentare i tako su se dobro dopunjavali , kao da ih je pisala jedna osoba! Čestitam i dodajem : Mari !sa ovim ,ako je istina , si sebi iskopala raku ,prevrtljivost i nestabilnost mišljenja i ideja mase nagrađuju padom u blato ! To je kraj tvoj ali ne i partije koja te više neće pratiti!!!

 6. teoretičar says:

  Interesantno, ali Ovarbani Orao je podržao sve usmerene komentare, ali ja neću. Mari, vrati se na stari program kad te izaberu za precednika. Ali neće moći. Političara koji menja stavove niko neće, jer mu se ne veruje. Ono, niko ne veruje ni jednom političaru, ali ti prevrtljivi su najgori. Ja nikad nisam bio oduševljen sa Mari kao političarkom. Onako kao starija, e to mi se sviđalo. Nije zaprašena ko moj ideal veštačke plastične lutke Zorana naša bajna, nije nacrtana ko Zorana a nije ni lepa ko Zorana. Dakle, Mari ako se ponovo kandiduješ, ja ću glasati za Zoranu. Šta sam hteo reći...? Ajoooj, da me ubiješ...A da! Jeste! Setio sam se. Ma zaboli me za francuskog precednika. Kao i Danskog, Holandskog, Bulgarskog, Astrijskog, Srpskog...Sve su to lutke na rafiji glasnogovornika SAD u Europi Gospođe Merkel. Dakle, nema veze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *