ШТА СЕ ДЕШАВА? Руско Министарство одбране спремно за сарадњу са САД у Сирији!

ŠTA SE DEŠAVA? Rusko Ministarstvo odbrane spremno za saradnju sa SAD u Siriji!

18 jula 2018

Vojno rukovodstvo Rusije spremno je da poveća kontakte sa američkim kolegama o „saradnji u Siriji“.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je spremno da poveća saradnju sa američkom vojskom u Siriji, nakon samita predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina, u Helsinkiju.Ministarstvo je u saopštenju navelo da je spremno za „praktičnu primenu“ dogovora, koje su postigli Tramp i Putin, prenosi AP.

U saopštenju se dodaje da je vojno rukovodstvo Rusije spremno da poveća kontakte sa američkim kolegama o „saradnji u Siriji“ i produži sporazum o kontroli naoružanja START.

Putin je juče, posle sastanka, rekao da je s Putinom razgovarao o rešavanju situacije u Siriji, pre svega humanitarnoj krizi u toj zemlji i dodao da dve države imaju „sve komponente“ za delovanje u toj zemlji.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Citiram: "Putin je juče, posle sastanka, rekao da je s Putinom razgovarao o rešavanju situacije u Siriji, pre svega humanitarnoj krizi u toj zemlji i dodao da dve države imaju „sve komponente“ za delovanje u toj zemlji." Svaka cast na ovakvom novinarstvu. Putin razgovarao sa Putinom, kakav uspeh svetske diplomatije.

    • Miraš says:

      Ceneći kako i koliko su dosad Amerikanci vodili računa o Sirijcima i o njihovoj humanitarnoj krizi, ova greška nije greška.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *