ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЛУКАШЕНКОМ? Током ноћи донео неочекивану одлуку…

ŠTA SE DEŠAVA SA LUKAŠENKOM? Tokom noći doneo neočekivanu odluku…

18 avgusta 2018

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je Vladu zemlje. Bivši direktor Razvojne banke Sergej Rumas postavljen je za premijera, objavljeno je na sajtu šefa države.Rumas je na mestu premijera zamenio Andreja Kobjakova, koji je na toj funkciji bio od 2014. godine.

Osim toga, Lukašenko je napravio i druge kadrovske promene u Vladi. Za prvog potpredsednika Vlade imenovao je Aleksandra Turčina, koji je pre toga bio načelnik aparata Saveta ministara. Igor Ljašenko, koji je bio na čelu koncerna „Belneftehim“, postao je zamenik premijera. On će se baviti pitanjima industrije, goriva i energetike, a kojima se ranije bavio Vladimir Semaško.

Za još jednog zamenika premijera imenovan je Vladimir Kuharev, koji je bio zamenik predsednika Odbora za državnu kontrolu. On će odgovarati za oblast gradnje, komunalnih usluga i saobraćaja.

Igor Petrišenko, ambasador Belorusije u Rusiji, takođe je postao zamenik premijera. On će odgovarati za socijalnu sferu — zdravstvo, obrazovanje, kulturu i sport.

Predsednik je takođe imenovao nekoliko ministara: Dmitrij Mikulenok postao je ministar arhitekture i izgradnje, Pavel Utjupin ministar industrije, Konstantin Šuljgan ministar komunikacija i informisanja, Dmitrij Krutoj ministar ekonomije. Roman Golovčenko postao je predsednik Državnog vojno-industrijskog komiteta.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *