ШТА СЕ ДЕШАВА СА НЕМАЧКОМ? Отказају помоћ Украјини – НИШТА ОД АВИОНА, САМО…

ŠTA SE DEŠAVA SA NEMAČKOM? Otkazaju pomoć Ukrajini – NIŠTA OD AVIONA, SAMO…

4 avgusta 2023

Nemačka nije spremna da isporuči Ukrajini rakete dugog dometa „taurus“, rekao je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus. Kako je naveo, on smatra da su prioritet obuka ukrajinskih pilota i jačanje protivvazduhoplovne odbrane.

– Nismo jedini koji ne isporučuju takve rakete. Ni naši američki saveznici ne isporučuju te krstareće rakete. Naše rakete imaju poseban domet i mi se i dalje pridržavamo stava da to nisu naši prioritetni zadaci – rekao je Pistorijus, istakavši da „još nije došao trenutak“ za rešavanje pitanja isporuka pomenutih raketa.Sa druge strane, dodao je, Nemačka sebe smatra glavnim snabdevačem PVO za Ukrajinu. Pored toga, njen glavni zadatak je i obučavanje ukrajinskih vojnika.

– To su naše glavne kompetencije. Prema tome, ne vidimo potrebu da sada donosimo odluke po drugim pitanjima – istakao je Pistorijus.

U maju je nemački list „FAZ“ objavio da je Ukrajina zatražila od Nemačke rakete „taurus“ dometa do 500 kilometara. Nemačka Vlada je već nekoliko puta poručivala da se ne razmatra pitanje isporuka pomenutih raketa Kijevu.

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Avione nemamo, ali poslaćemo žvake.

 2. Velika Metla says:

  " Ni naši američki saveznici ......" , hahahahahahahahahah...., nisu to vaši saveznici nego vaš gospodar. Uzgred rečeno, te rakete su već bile isporučene, samo su ih Rusi uništili prilikom unošenja u nestalu " ukropiju".

  • RASPUCHIN says:

   "Metla" , poštujem Vaše komentare ali nemoj biti u zabludi i zabluđivati ostale neobavještene jer Njemačka nije okupirana od nikoga. Potražite tekstove ili izjave Smilje Avramov o ugovoru koji su sklopili Vatikan , Njemačka i Amerika i onda razmislite o svojoj tvrdnji jer okupirani ne sklapaju nikakve sporazume.

   • Gagi says:

    RASPUCHIN... Tako je, komentar ti je na mestu. Sve je to isto katolicko jato, u tom jatu svako ima svoje zaduzenje i obaveze. Nemacka nije okupirana od amera vec spasena, ono sto su ludackim jurcanjem stigli i mogli da spasu od Rusa. Isto kao i Japan. Inace, danasnja EU je u stvari posed Karla Velikog i njegovih potomaka, naravno, raznim podvalama pokusavaju taj njihov posed da prosire i ukrupne ga.

    • RASPUCHIN says:

     A Karlo Veliki je došao u posjed te teritorije , bar većine , otevši je od Srba.

 3. Rocky Harmonis says:

  Haha,pa znaju da ih ameri guraju u rat sa nemerljivo mocnijom Rusijom i u sigurnu pogibiju; oni da daju rakete a ameri kao samo sto i oni nisu dali ;-))) Bi nemci, al ne smeju. Bi i ameri, al ne smeju.

 4. Miki says:

  Pa kada u Ukrainu pošalju rakete i granate,a iste rusi zaplene neka im odmah kroz ruske cevi vrate nazad u njihovo dvorište. Mislim da će se onda zapad opametiti jer kao dokaz granatiranja imaju svojih ruku delo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *