ШТА СЕ ДЕШАВА? СЕВЕРНА КОРЕЈА ЗАПРЕТИЛА КИНИ: „Ако овако наставите…“

ŠTA SE DEŠAVA? SEVERNA KOREJA ZAPRETILA KINI: „Ako ovako nastavite…“

4 maja 2017

Severnokorejski mediji žestoko su osudili glavnu saveznicu i diplomatskog zaštitnika Kinu, navodeći da bi Peking trebalo da bude zahvalan što ima zaštitu Severne Koreje.

Zvanična KCNA novinska agencija objavila je komentar u kome upozorava Kinu na „teške posledice“, ukoliko ta zemlja nastavi da testira strpljenje Severne Koreje, prenosi AFP.

KCNA je osudila „neobuzdane primedbe“ Kine i navela da ništa neće uzdrmati odlučnost Pjongjanga.

– DPRK nikada neće moliti za prijateljstvo sa Kinom rizikujući svoj nuklearni program, koji je jednako dragocen kao i vlastiti život – objavila je agencija u komentaru i dodala da se Severna Koreja ponašala kao tampon zona između Pekinga i Vašingtona nakon Korejskog rata 50-ih godina prošlog veka, kao i da je doprinela očuvanju mira i bezbednosti Kine.

U komentaru se navodi i da Peking ne bi trebalo da testira granice severnokorejskog strpljenja.

– Kini bi bilo bolje razmisli o teškim posledicama, koje se podrazumevaju zbog presecanja stuba odnosa Kine i Severne Koreje – piše u komentaru.

AFP podseća da SAD pritiskaju Kinu da utiče na Pjongjang, kao i da je kineski šef diplomatije kazao da rešenje problema na korejskom poluostrvu nije u rukama Kine.

Kako se navodi, odnosi Pekinga i Pjongjanga počeli su poslednjih godina da se „krnje“, jer je Kina sve više ogorčena severnokorejskim nuklearnim „ludorijama“, jer se plaši regionalne krize i stalno poziva sve strane da izbegavaju rastuće tenzije.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Bravo Kim, pokazao si da su Kinezi, Ameri i Rusi ista mafija.

  2. M says:

    ....mozda su i ista mafija,i to ne velikih A-drzava,nego malih vladarskih grupa,tkzv.elite,ujedinjene protiv"stoke sitnog zuba"koju ce prorijediti,a prezivjeli rijetki ostatak svesti na roblje,i gore,zene za silovanje a muske kao lovinu,jer zivotinja nece ni biti vise.Takva je to ekipa.Ubrzo ce mo vidjeti dal neki glavesina-e jest predstavnik i naroda-covjeka,ili su svi samo predstavnici sebe-ega,kao uglavnom i dosad.Uz casne izuzetke.Zato i Putinu i sl. treba dati sansu!Bumo vidli,rekose slijepci.Ako i ne vidimo,budemo osjetili.

  3. Baki says:

    Kakva smejurija. Neka neko ovome ludom pokaže na mapi kolika je KINA a kolika njegova zemlja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *