ШТА СЕ ДЕШАВА, ШТА СЕ ДОГОВАРА? Трампов зет у Београду!?

ŠTA SE DEŠAVA, ŠTA SE DOGOVARA? Trampov zet u Beogradu!?

1 septembra 2018

SAVETNIK američkog predsednika Donalda Trampa Džared Kušner mogao bi da poseti Beograd u narednih desetak dana – saznaju „Novosti“.

Poziv da poseti Srbiju uputio mu je šef diplomatije Ivica Dačić, kada su se krajem jula sreli u Vašingtonu. Kušner, koji je oženjen Trampovom kćerkom Ivankom i njegov je čovek od velikog poverenja, pohvalio je Srbe kao narod i rekao da bi voleo da dođe u našu zemlju. Očekuje se da uskoro stigne i zvanična potvrda njegove posete Beogradu.To bi trebalo da bude druga važna poseta iz Vašingtona u narednom periodu, a u okviru nastojanja Amerike da se ubrza proces rešavanja problema Kosova. U Srbiju dolazi i jedan od najuticajnijih ljudi u Vašingtonu, senator Ron Džonson, čija poseta je već utanačena za 11. septembar.

Razgovori koje će imati u Beogradu s predsednikom Aleksandrom Vučićem mogli bi da budu od velikog značaja, jer se Džonson, koji je predsedavajući Potkomiteta za Evropu pri odboru za spoljne poslove u američkom Senatu, zalaže za najbolje moguće odnose Srbije i SAD.

Ovo će biti druga Džonsonova poseta Beogradu od početka godine. U februaru se sreo sa Vučićem, kada je poručio da svaki dogovor o Kosovu mora biti pravedan za sve strane i mora uzeti u obzir budućnost svih.

Džonson je i blizak prijatelj sa Vesom Mičelom, pomoćnikom državnog sekretara SAD, koji je praktično prvi Trampov „operativac“ kada je reč o američkom učešću u „šatl diplomatiji“ u vezi s Kosovom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miraš says:

    Amerikancima bilo kojim tek sada posle ubistva Aleksandra Zaharčenka u Donbasu u Ukrajini ama baš ništa ne treba verovati. Očigledno je da su izabrali nasilna rešenja i to se neće odnositi samo na Donbas i Ukrajinu. Osetiće se promene i kod nas pa će još brže i više posezati za nepravičnim, smutnim i još lažljivijim rešenjima nego dosad, a i za pretećim ili baš nemirnim rešenjima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *