ШТА СЕ ДЕШАВА? Сви на Балкану се наоружавају

ŠTA SE DEŠAVA? Svi na Balkanu se naoružavaju

23 jula 2020

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da bi Srbi najviše voleli kada bi neko drugi u naše ime mogao da se bori za Kačanik, jer smo „mi spremni da se borimo za kafiće, da se borimo za Kačanik hoće jedan odsto stanovništva“.

„Mi se tamo ne suprotstavljamo tamo Albancima, potpuno je isto da li razgovaramo sa njima ili predstavnicima EU ili Amerike. Isto nam žele, žele nezavisno Kosovo“, rekao je on i dodao da će nam skraćivati „manevarski prostor“.„Oko KiM svi hoće da Srbija prizna nezavisnost. Ako ne odemo na razgovore, bićemo prokazani. U nekom momentu ćemo biti pritisnuti. Ja sam politički veteran i znam kakve su posledice po mene, ali zaštitiću zemlju, a ne sebe“, rekao je on.

„Praviće u Bujanovcu jedinstvenu lokalnu vlast protiv Srba, a kod mene su albanski predstavnici trazili da ih integrisemo u drzavne organe“, navodi Vučić.

Dodaje da se tome obradovao, ali da su oni potom otišli u Albaniju, gde su im rekli da formiraju vlast bez 42 odsto Srba, i da izbace SNS.

„Rasturite Srbe na lokalnom nivou, a zato trazite sa jedan posto u Beogradu učesće na centralnom nivou. Malo je čudna ta teorija“, ukazuje Vučić.

Rekao je da neće dozvoliti, i ne interesuje ga, kako kaže, što neko protestuje.

„Mene interesuje volja naroda, a ne volja sile i nasilnika. Neću da se dodvoravam nikome“, podvukao je on.

Vučić je podsetio da je danas 10 godina od kada smo izgubili pred Međunarodnim sudom pravde.

„Neću da mi drže predavanja oni koji su odgovorni, meni i ljudima koji se bore. Potcenjuju našu delegaciju. Tamo je otišao direktor Vojne obaveštajne agencije general Vladiša Vladisavljević. Ne zna on, koji ima ogromno iskustvo? Ti ljudi se bore za Sbriju na svakom mestu, koraku, borimo se vezanih ruku, ne spreda vezanih, već pozadi, I tako se borimo i sa svim tim“, rekao je on.

Vučić je upitao da li neko misli da se može više.

„Je l“ treba da odemo tamo pa da svakog dana citiram Lazara. Otiđite pa pokažite dokle ste doveli Srbe. Pa, kada dođe vreme videćemo ko je bio Lazar, a ko se drugačije ponasao“, naglasio je on.

Vučić je poručio samo da oni u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ne govore šta treba da se radi, u čije vreme je Međunarodni sud pravde doneo takvu odluku, u čije vreme je ubijen Ranko Panić.

Ruski portal Sputnjik javio je da vlasti u Prištini mesecima pregovaraju sa nemačkim obaveštajnim službama o nabavci topova i protivoklopnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova, uz odobrenje kancelarke Angele Merkel.

Vučić je večeras rekao da je od Vojno-obaveštajne agencije tražio podatke čim je video vest na Sputnjiku.

Vučić je rekao da ne misli da će dobijati tenkove „leopard“ Albanci na Kosovu i Metohiji, ali da ne isključuje mogućnost da dobiju oružje za uništenje protivoklopnih vozila.

„Mi smo nabavili belgijske puške, radimo našu modularnu pušku. Zato želim da kažem našim ljudima u namenskoj industriji da se uozbilje, dobiće novu pomoć države. Nešto se čudno dešava, svi se naoružavaju u regionu“, rekao je on.

Vučić je rekao da postoji ogroman problem sa obukama i dodatnim naoružavanjem takozvane kosovske vojske, ali je poručio da će Srbija biti zaštićena.

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Kad pocne novi rat na Balkanu, Rusija ce svakoj naciji posebno prodavati oruzje. Oni su isti kao i Amerikanci. Dolar je njihov bog, nista vise.

  • S-500 na Zg says:

   KROmanjonci, i nemacki Meggle vas je zayebo pa otiso iz Oseka u Kragujevac :-)))

 2. radmila says:

  Dramoser ce da zastiti Srbiju a ne sebe. Vidi, vidi.

 3. milos says:

  Strasno ko upravlja Srbijom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *