ШТА СЕ ДЕШАВА? Зашто српска власт лаже народ?

ŠTA SE DEŠAVA? Zašto srpska vlast laže narod?

28 juna 2018

Prvi zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli sastao se danas u Liberiji sa predsednikom te države Žoržom Veahom i, kako je Pacoli saopštio, dogovoreno je otvaranje ambasade Liberije u Prištini.

Veah, inače bivši fudbaler, je takođe prihvatio Pacolijev poziv da poseti Kosovo, obećao podršku svoje zemlje za članstvo Kosova u strane organizacije, te izrazio spremnost da zajedno sa fudbalskom ekipom Liberije odigra prijateljsku fudbalsku utakmicu sa reprezentacijom Kosova.

“Sastanak sa predsednikom Liberije je zaista bio iskren i u duhu prijateljstva i uske saradnje između dve zemlje”, saopštio je Pacoli, dodajući da je Veah jasno stavio do znanja da će Liberija, kao jedna od država koje su među prvima priznale Kosovo, snažno podržavati Kosovo prilikom članstva u vaznim svetskim organizacijama.

Pacolijeva poseta Liberiji odvija se u sklopu njegove turneje Africi, a i nekoliko dana nakon što su vlasti u Srbiji tvrdile tokom posete liberijskog ministra inostranih poslova Gbezongara Miltona Findlija da je ova zemlja povukla odluku o priznanju Kosova.

Vlada Republike Liberije je nakon toga demantovala izveštaje pojedinih međunarodnih i društvenih medija o prekidu dimplomatskih odnosa sa Republikom Kosovo.

KOMENTARI4 komentara

 1. Branko says:

  Liberijsko državljanstvo možete da kupite kao novine na kiosku. O takvoj mi državi govorimo. Da, nažalost, i takve države imaju pravo glasa u UN-u i međunarodnim institucijama, a mi upravo svedočimo o stvaranju jedne takve paradržave koja će danas sutra u UN-u podržavati američko bombardovanje i okupaciju nekih drugih zemalja. Mislim na američko Kosovo. Liberija i Srbija nikako ne mogu u isti koš, ali Liberija i Kosovo idu ruku pod ruku. Kriminal ne poznaje granice.

 2. da da says:

  kada vlast ne laže

 3. NESO says:

  Naša svakodnevnica

 4. Za Srbiju says:

  Važno je da se narod sluđivao medijskim izmišljotinama o "pobedi".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *