ШТА СЕ ДЕШАВА? Где су нестали руски плаћеници који су кренули за ВЕНЕЦУЕЛУ!

ŠTA SE DEŠAVA? Gde su nestali ruski plaćenici koji su krenuli za VENECUELU!

29 januara 2019

Avionom koji je navodno prevozio najamnike iz Rusije za obezbeđenje predsednika Venecuele Nikolasa Madura leteli su članovi delegacije ruskog sudskog korpusa, piše list „Ultima ora“.

Delegacija na čelu sa predsednikom Vrhovnog suda Rusije Vjačeslavom Lebedevim boravila je u prestonici Paragvaja Asunsionu, gde se sastala sa lokalnim kolegama. Kako se navodi, sudije iz Rusije su imale sastanak sa predsednikom Vrhovnog suda Hozeom Raulom Toresom Kirmserom i potpredsednikom te države Ugom Velaskesom Morenom. Nakon toga, ruska delegacija je krenula za Havanu, gde je Lebedev imao sastanak sa predsednikom Vrhovnog narodnog suda Republike Kube Rubenom Remihiom Ferom.Kako je saopšteno listu u Vrhovnom sudu Paragvaja, poseta sudija je imala za cilj jačanje veza u oblasti kulture u razmenu iskustava između dve države. Kako je saopštila Uprava za migracije Paragvaja, podaci o svim predstavnicima delegacije i posadi aviona su provereni, piše „Ultima ora“. Isključuje se mogućnost da su u avionu mogli da budu i pripadnici oružanih snaga.

Podsetimo, ranije je Rojters javio da su u Venecuelu stigli plaćenici privatne ruske vojne kompanije „Vagner“ koji treba da obezbeđuju šefa države Nikolasa Madura. Prema rečima atamana kozačkog društva „Hovrino“ Jevgenija Šabajeva, u tu južnoameričku republiku prebačeno je oko 400 ruskih najamnika. Prema njegovim informacijama, vojnici su prvo u dva aviona stigli u Havanu, odakle su dalje prebačeni u Karakas. Kasnije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao ove navode.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravedni Ljesnik says:

  Bez brige, nismo ni mislili da su Rusi sposobni i voljni.

 2. Slobodanka says:

  NEMA SUMNJE DA NIKOLAS NADURO JE AMERIČKA META BROJ 1 U VENECUELI. Kad su to počeli postavili su i pitanje da li će Rusija primiti Madura, oni to misle da će Maduro biti venecuelanski Januković. Međutim Maduro je i dalje u svojoj zemlji, kojoj je i predsednik, živ i zdrav i reaguje. Očigledno je da su Amerikanci počeli nešto veoma kriminalno, ali posao nisu završili dok god se Maduro javlja i dok god je na čelu Venecuele. AKO NEKO POHVATA KRIMINALNE I NENORMALNE AMERIČKE ELEMENTE U VENECUELI - PRESEĆI ĆE AMERIČKI PROJEKAT PREUZIMANJA VENECUELE KOJI JE U TOKU, I NJIHOV PROJEKAT BIĆE UGROŽEN, PROPAŠĆE. Na temu ruskih komandosa su se uprpili danima, i to baš otkako su otpočeli svrgavanje Madura. Oni se to boje - konkretno boje se da li će njihove specijalce i komandose u Venecueli pohvatati ruski specijalci. Prvenstveno bezbednosne službe Venecuele i sudski organi Venecuele mogu da reše ovakav problem, domaći ljudi najbolje znaju ko je ko u njihovoj zemlji i zato je za očekivati da oni u tome budu najefikasniji. Neka pomoć sa strane jeste moguća, ali glavnu ulogu igra domaćin. Amerikanci su preduzeli protiv Venecuele strašno puno nepravednih i loših stvari, ali ipak nisu sigurni da će uspeti.

 3. Milan says:

  Priča o ruskim plaćenicima u Venecueli čemu služi? Već više puta Rusija je demantovala da postoje takve snage u Venecueli. Čak i da postoje bilo bi kontraproduktivno da to priznaju i samo bi doprinosilo daljem uvodjenju specijalnih snaga u Venecuelu. ... Naprimer u još drastičnijem slučaju povodom vojne intervencije u Venecueli, Moskva kaže da je protiv takvog rešenja, ali ako se to desi neće dati podatke kako će tada reagovati jer i to bi bilo kontraproduktivno.

 4. Miraš says:

  zasad je većina svetske javnosti naklonjena dijalogu i mirnom rešavanju spora u Venecueli, ali baš briga Ameriku za to. Ako bi želela da sprovede vojni scenario protiv Madura, Amerika bi prethodno u to morala da ubedi čak i one latinoameričke države koje su priznale Huana Gvaida za v.d. predsednika, Naime, one su odbile rezoluciju koju je predložio generalni sekretar Organizacije američkih država (OAD=OAS) Luis Almagro, u kojoj se tvrdi da vojna intervencija protiv Venecuele treba da bude razmotrena. Ali Tramp je za vojnu opciju protiv Venecuele našao saveznike u dvema većim i susednim državama Venecuele, u brazilskom predsedniku Žairu Bolsonaru i u nedavno izabranom kolumbijskom predsedniku Ivanu Dukeu. Takvi se mogu naći i među venecuelanskim opozicionim prvacima, koje zapadni mejnstrim mediji uglavnom ignorišu.

 5. Miraš says:

  SAD-istički lopovizam samo ovih dana od Venecuele oteo je 8,2 milijarde dolara, a koliko tek iznose sve one podle mere sa kojim su ranije godinama pravili štetu toj zemlji sa ciljem da je podriju. Niko živ ne zna šta će se dalje dešavati, te da li će biti SAD-ističke vojne intervencije protiv Venecuele i kako će se ona odvijati. Ako se Venecuela odbrani, mislim da posle toga i ostale latinoameričke zemlje počeće da se udaljavaju od SAD. Južna Amerika više neće biti veliko dvorište SAD, a ostaće im Kanada, EU njihova sveta krava i sestra, Saudijska Arabija i daleka Australija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *