ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПУТИНОВИХ РЕЧИ?! Председник Русије након састанка са Лукашенком донео неочекивану одлуку!

ŠTA SE KRIJE IZA PUTINOVIH REČI?! Predsednik Rusije nakon sastanka sa Lukašenkom doneo neočekivanu odluku!

15 septembra 2020

Predsednik Belorusije je danas stigao u Soči na sastanak sa Putinom, prvi put oči u oči od početka protesta u Belorusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas na sastanku u Sočiju sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, rekao da je normalizacija situacije u ovoj zemlji zadatak njenih građana i da bi trebalo da se odvija bez spoljašnjih pritisaka.– Naš stav je da Belorusi treba sami da se nose sa ovom situacijom, putem mirnog dijaloga i bez uplitanja i pritisaka sa strane, i da dođu do zajedničkog rešenja – rekao je Putin.

Ruski predsednik je Lukašenku predložio da preduzme korake u pravcu obnove ekonomije pogođene pandemijom.

Putin je rekao da će se ruske oružane snage vratiti u svoje stalne baze u Rusiji nakon završetka zajedničkih vežbi sa snagama Belorusije.

KOMENTARI9 komentara

 1. Pravda says:

  Šta je tu neočekivano? Putin je zapadni čovek, niti jednu odluku nije doneo u korist Rusije, Siriju je pomogao zbog interesa, Tursku zbog interesa, ostali su za njega neinteresantni. Belorusiju je ostavio da sama odlučuje, Srbiju je ostavio da sama odlučuje, Grčku je ostavio da sama odlučuje, Ukrajinu je ostavio da sama odlučuje, Libiju je ostavio da sama odlučuje, Iran je ostavio da sam odluči, Irak i Kurdi sami da odluče? ima li još gde interesa sem u Siriji, gde imaju te dve baze i gde im je interes da prkose Amerima? Kakvi su to saveznici i kako oni brane pravoslavlje ostavljajuči Srbiju, Bugarsku, Grčku, Rumuniju, Moldaviju, Gruziju, i da ne nabrajam koju još pravoslavnu zemlju da padaju ko kule u ruke NATO terorističkog saveza? Kakav PUTIN? Pravi Vladimir Putin je ubijen trovanjem 2007 godine prije krize. Ovo je jedan dobar glumac koji glumi predsednika... Sramota za Rusiju...

  • Crna Plovdina says:

   Gospodin Putin uputi iskrenu i srdačnu čestitku bilo kome staro ili novoizabranom predsedniku - i demokratski zapad odmah grakne da se meša u unutrašnje stvari tuđe države.Po vama Gospodin Putin treba da smenjuje i dovodi na vlast ljude koje birači u tim zemljama ne žele i ne poklanjaju im poverenje.Po vama Gospodin Putin treba da šalje rusku vojsku da RATUJE ZA KOSOVO I METOHIJU a srBski,mamini i tatini sinovi da banče po kafićima Budimpešte i Soluna.Po vama Gospodin Putin treba da brani svetinje i crkve onih čiji patrijarsi ljube skute vatikana a sveštenstvo se takmiči u revijama auto parkova naplaćujući svoje usluge na grobljima u visini prosečne penzije.Dobar je Gospodin Putin,da da dobri Bog da poživi još mnogo godina ,a svi oni,koje vi pominjete da ih ne pomaže NEKA SE POGLEDJU U OGLEDALO i sami uzmu sudbine u svoje ruke i odgovaraju lično za svoja dela/nedela.

  • Milutin says:

   kako si ovo smislio? siriju pomogao zbog interesa - cijeg, Tursku - cijeg interesa, prodao im s-400 za 2,5 milijardi dol.?A stat tebao da radi sa Belorusijom, Srbijom, Grckom da ih okupira da on odlucuje umesto nas? Iran je verska drzava jer trebao pravoslavlje da im nametne, sto se Kurda tice imaju oni 5 vekova sporove i ratove sa Cecenima, ne treba mu dupliranje..Grcka je bila davno u NATO i Turska jos za verme Tita, a sdto se Rumunije, bugarske i ostalih tice, obrati se Gorbacovu i rusenju Berlinskog zida..

  • Leda says:

   Grčka, Bugarska i Rumunija su same odlučile da pristupe NATO paktu.

  • Nine says:

   Pravda, šta jedeš kad si tako pametan? Po tvom skromnom shvatanju o svakoj državu treba da odlučuje Rusija. Ko odlučuje u Srbiji, Crno Gori, Bugarskoj, BiH, Hrvatskoj? Ko po celom svetu "uvodi demokratiju" i na koji način? Neće biti da je narod Crne Gore, već sami vrh vlasti, kako je "premudri" premijer i izjavio doneo odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, već vlada, odnosno on sam u ime te vlade i don Milo, isto kao i o ulasku Crne i Gore u NATO. Potpuno istu politiku vodi Srbija. Ko u ovoj državi donosi odluke? Oni aplauzeri, ili onaj kome aplaudiraju, radi sopstvenog interesa, a najmanje radi interesaa naroda, koji ih nije ni birao. Ko je stvarao ove banana države i kojim načinom? Onaj koji danas postavlja marionetsku vlast u svim državama. Kako je završio tridesetogodišnju vladavinu Milo Đukanović i šta je ostavio za sobom? Najbogatiji je državnik u Evropi a država uništena. Oteo sve što je mogao pa se ostrvio na na srpsku pravoslavnu crkvu, u nameri zatiranja srpskog (pa i sopstvenog) porekla. Čiji je to vekovni interes? Vidiš li koliko dugo traju protestu u Bugarskoj protiv Borisova? Čiju on politiku zastupa? Zastupa interes onih čiji interes zastupaju svi namesnici u ovim banana državama i svoj džep. Je li u Ukrajini narod spontano rušio legalno izabranog predsednika, ili je to organizovao neko drugi. Ko je na Majdanu delio kifle onima koji su rušili vlast snajperima i kakvu državu danas imaju? Koliko stanovnika Ukrajine je bopeglo iz zemlja u druge zemlje, a najviše u Rusiju? Ti bi hteo da Rusija zarati sa zapadom koji godinama gomila trupe oko njene granice, da opravda svoju dugogodišnju medijsku propagandu da Rusija predstavlja pretnju po mir u Evropi i svetu. Zašto Rusija ratuje u Siriji? Zato što ju je predsednik te države pozvao. Ko je zvao one koji su razarali bivšu nam SFRJ. Misliš da je narod hteo rat. Pobogu čitaš li šta o tom ratu pišu analitičari sa zapada (kad je planiran i ko ga je planirao). I samo ti znaš da je Putin ubijen. Izgleda da je ova država prepuna vrsnih obaveštajaca, samo im je izvor informacija "Radio Mileva".

 2. Beli Orao says:

  Sve jasno i dovoljno glasno , toliko za javno mjenje preko portala i e-novina ! A istina , da i nju čujemo!?!?!?!

 3. M says:

  Sve je ovdje logično,Rusija nema nikakvog razloga da se ovog trena direktno upliće u Bjelorusku krizu!Dovoljno je da je naznačila da je neće pustiti niz vodu,kao ni Ukrajinu!I općenito Rusija za Putina,igra za sada dobro na međunarodnoj sceni!Tko je za Rusiju ratovao,da bi sad Rusi ratovali za njih?!?Sami protiv USA-Zapada,i za tuđe interese!?!!Ratovati će kad i njima dođe voda do grla,ili kad se slože kocke za to!A sad se tek slažu kocke!I to je velik i važan posao,često važniji i od ratovanja,jer i određuje tok ratovanja!USA je već okupila gomilu saveznika koji će ratovati uz nju,čak i prvi srljati u sukob,pače već i ratuju za nju po svijetovima!Rusija nema ni jednog takvog saveznika,svi njezini"saveznici"očekuju da Rusija dođe i ostvari njihove interese!Ni jedan Ruski"saveznik"ne ratuje uz Ruse u Siriji i Libiji,niti je u Gruziji,Donbasu itd.,ali ipak očekuju da Rusija ratuje za njih i njihove interese,odreda megalomanske!

  • milanm says:

   BRAVO na komentaru. Hocete istinu evo vam je komentarcici.

 4. Nine says:

  M, za svakog normalnog čoveka, koji realno gleda na svetska zbivanja, Putinova politika je logična. Nije logična samo onima koji bi hteli da Rusi budu veći Srbi od samih Srba, kako je to na Beogradskom bezbednosnom forumu rekao bivši ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Konuzin. Rusija je dva puta u istoriji platila previsoku cenu braneći ne samo svoju državu, već i ostale, koji ništa nisu naučili iz prošlosti, te su im dželati danas "prijatelji", a od Rusije, pod uticajem zapadne propagande, prave neprijatelje, iako narod veoma dobro zna istoriju. Ali koji državnik u ovim banana državama zastupa volju naroda? U hrvatskom Saboru gledah izlaganje sada bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara u vezi članstva Hrvatske u NATO i zapadnoj propagandi o navodnoj ruskoj pretnji za mir i bezbednost u Evropi i svetu. Čovek lepo reče da ni jednoj državi u Evropi ne preti opasnost od Rusije, te se zapita šta hrvatski vojnici traže na ruskoj granici. Naravno, odgovor nije dobio, jer opravdanog odgovora i nema. Kad je Rusija bila neprijatelj Crnoj Gori ili Srbiji, čija vlast danas od Rusije pravi neprijatelja, koliko god se ona trudila da narodu proda rog za sveću, preko režimskih blatoida godinama koristeći izreke "braća Rusi", "brat Lukašenko" i " naš prijatelj Si", a onda preko noći svima okrene leđa? Vladimir Putin nije bez razloga godinama nojpopularniji političar na svetu, jer narod danas ne naseda na propagandu CNN, BBC i ostalih "objektivnih" elektronskih medija, jer imaju mogućnost gledanja drugačije stvarnosti prvenstveno preko RT, koja je postala kost u grlu zapada. Šta su dobili stanovnici Ukrajine dovođenjem vlasti krvavim Majdanom? Dobili jad i bedu iz koje više nikad neće dočekati ono što su imali, isto kao i Libija, Irak i sve druge zemlje ukojima je demokratiju donosio neko drugi. Više od polovine stanovnika Ukrajine se iselilo, od čega najveći broj u Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *