ШТА СЕ СПРЕМА СРБИЈИ? НАТО генерал поново прети нашој земљи!

ŠTA SE SPREMA SRBIJI? NATO general ponovo preti našoj zemlji!

24 oktobra 2016

108877_pavel_f-nato-6

NATO pakt opet, bez ikakvog konkretnog povoda i razloga, preti Srbiji ratom! Češki general Petr Pavel, predsednik Vojnog komiteta NATO, juče je u Pragu na konferenciji pod nazivom „Hibridne operacije protiv NATO i propagandne dezinformacije“ rekao da Rusija ne sme da ratuje sa Zapadom jer ima mnogo slabiju armiju, ali i zbog toga što u Evropi ima samo Srbe za saveznike!?!

Pavel, koji je na našim prostorima postao poznat kada je u septembru Srbiji i Republici Srpskoj zapretio agresijom (vidite okvir), istakao je da su Rusi svesni svoje vojne nemoći, pa zbog toga stalno prete nuklearnim oružjem i na silu prave neprijatelja od EU i SAD!

Ratna atmosfera

Češki general je, izigravajući političara, ocenio da ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin „preživljava na vlasti“ tako što fabrikuje spoljnog protivnika i konstantno stvara ratnu atmosferu.

– Iako ima sposobniju armiju nego pre 15 godina, Rusija još nije u stanju da bude konkurencija Zapadu, čega je rusko rukovodstvo svesno.

A i u Evropi, na Balkanu, za potencijalnog saveznika imaju samo Srbiju… Zato često prete da će upotrebiti nuklearno oružje koje treba da prikrije slabosti u oblasti konvencionalnih snaga.

Moskva ne razmišlja o ratu zato što bi to u suštini bio nuklearni rat. Rusiji odgovara da stvara spoljašnjeg neprijatelja zato što to omogućava sadašnjem režimu da preživi. Preživljavanje režima u stanju u kakvom je sada jeste glavni motiv ruskog rukovodstva – naglasio je Pavel.

Niko u Vladi Srbije nije juče zvanično komentarisao novu provokaciju čelnika NATO pakta. Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović, na drugoj strani, podseća da je ovaj vojni savez produžena ruka zapadne vojne industrije koja se bogati u atmosferi pretnji i naoružavanja.

– Oni zarađuju kako na ratovanju, tako i na pretnjama i zaoštravanju situacije. Koristeći ovakvu retoriku, NATO čelnici zapravo stvaraju argumente za jačanje vojne industrije i tako pritiskaju članice ovog pakta da daju što više para za oružje.
Osim toga, u NATO osećaju da kao relikt Hladnog rata gube tlo pod nogama, pa budućnost jedino vide u pritiscima i ucenama. Kad je reč o Srbiji, jako je važno da mi, uprkos svim provokacijama, sačuvamo neutralnu poziciju – podvlači Jovanović.

Kriza u odnosima

Spoljnopolitički analitičar Boško Jakšić kaže da Rusija i NATO zbog krize u odnosima sve češće pominju rat.

– Zapad stalno upozorava na to da bi Rusi začas osvojili Baltik, odnosno Estoniju, Letoniju i Litvaniju, stalno tvrde da Moskva ima veliku prednost. Rusija, s druge strane, podseća građane gde su nuklearna skloništa, kako slučajno ne bi zaboravili…

I jedni i drugi sve vreme spominju novo naoružavanje. Ipak, nuklearni rat nije moguć. Sve je to u domenu psihološkog ratovanja, koje vode preko drugih država, pa i preko Srbije – zaključuje Jakšić.

Pavel: „Opasni ruski uticaj“

Podsetimo, general Petr Pavel je u septembru na konferenciji Vojnog komiteta NATO u Splitu čak najavio i novi rat na Balkanu, direktno zapretivši Srbiji i Republici Srpskoj. Kao razlog za rat, Pavel je naveo „jačanje opasnog ruskog uticaja“, koji predstavlja sve veću pretnju po bezbednost NATO članica.

– Opasnost od sukoba na Balkanu i dalje je jako velika. Situacija u ovom regionu je daleko od stabilne. Balkanu danas preti islamski terorizam, ali i opasni ruski uticaj – naveo je Pavel.

(Informer)

KOMENTARI11 komentara

 1. Trifun says:

  Pavel i Informer, Pink i ostale ispostave zapadne NATO propagande i NATO sljama u Beogradu rade 24/7 na dizanju tenzija, izmisljaju ratove 'samo sto nije', nuklearne sukobe, apokalipsu...Sve je to dio specijalnog rata protiv Rusije i Srbije. Odnosno naseg naroda jer u Beogradu sedi NATO sljam koji to sve odobrava i osmisljava zajedno sa medijima koji to onda vrte 24/7. Sire psihozu ne bi li izvukli kakvu korist iz toga. Nista samo ignorisati te majmune, 100%. Poslati im svima poruku da mogu da nam ga cuclaju. Drzimo ih sve u saci. Kao na dlanu.

 2. Trifun says:

  Mogu oni da pljackaju i da se izivljavaju koliko hoce, ali nasa je poslednja. Tako je uvek bilo i bice.

 3. Leon says:

  Ceh nam preti...pa ljudi gde to jos ima..pile bi na pevca...salu na stranu ovo pokazuje koliko je i danas vojna moc vazna i da u tom smislu moramo uciniti sve da ponovo imamo cvrstu,modernu i jaku vojsku profesionalnu ali i redovno sluzenje vojnog roka za nase mladice.

 4. ! says:

  Dobar vojnik Šveik!

 5. Gordan says:

  "NATO(kao i dr. savezi tog tipa)" postaje besmislen savez, ako "Medjunarodni Sistem–UN" konkretizuje stvaranje "Armije UN" za svrhu Globalne dužnosti koju trenutno priželjkuje NATO !!

 6. micky says:

  Pas mu mater u pi...cku NATO-fasisticku. Nema druge nego tabati govna smrdljiva.

 7. Mikis says:

  Zadnja poseta Čeških vojnika Srbiji koliko se sećam nije dobro prošla po njih. I tada su bili u koaliciji sa drugim neprijateljima Srbije. Ako je zaboravio neka pročita Egona Ervina Kiša njegovog poznatog zemljaka o događajima 1914. godine!

 8. električar says:

  Ovaj bi bio pametniji, možda, kad bi malo otiš'o kod brice ...

 9. Republika Srpska says:

  Ovaj generalcic je budaletina.

  • micky says:

   Teska budaletina ali NATO-fasisti cene samo budaletine. Pametni tamo ne prolaze.

 10. milutin says:

  Pane P-avel,bas je lepo sto izihravas dobrog vojnika Svejka, koji je isto tako u posprdnom stilu uizvikivao 1914 pred svojim gazdama~~Na Beograd, na Beograd! vERUJEM DA CESKI NARO0D SA PREZIROM PRATI TE TVOJE ULIZICKE GOVNARIJE. I DUBCEK KOJI JE zA VREME RUSKE INTERVENCIJE U CESKOJ NASAO UTOCISTE U BEOGRADU, JE POSLE NEKOLIKO GODINA pljuvao po Srbiji..Tvoji zapadni saveznici su pokazali kako im nije stalo do vas Ceha 1938-me godine, kad su vas glatko predali Hitleru cim su osetili gusto.Uzeli su vam tada Sudetsku oblast kao sto je Nato oteo Srbiji Kosovo.Vi ste za njih Sloveni-narod druge klase i tako ce biti dogod budete ulizice i karijeristi kao taj vas klipan Pavel!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *