ШТА СЕ СПРЕМА У РАМШТАЈНУ?! „ПРЕЛОМНИ ТРЕНУТАK ЗА ЧИТАВ СВЕТ“ Све очи упрте у америчку базу у Немачкој, шеф Пентагона послао поруку Путину и Русији!

ŠTA SE SPREMA U RAMŠTAJNU?! „PRELOMNI TRENUTAK ZA ČITAV SVET“ Sve oči uprte u američku bazu u Nemačkoj, šef Pentagona poslao poruku Putinu i Rusiji!

21 januara 2023

Šef Pentagona Lojd Ostin otvorio je u američkoj vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj sastanka Kontakt grupe za Ukrajinu i poručio da će se pomoć Kijevu nastaviti koliko god bude potrebno.

„Naših 50 država je odlučno da nastavi podršku Ukrajini onoliko koliko bude trebalo… Putin nije računao na odlučnost, ni našu, ni Ukrajine… To je prelomni trenutak za čitav svet“, rekao je on.Ostin je pozvao saveznike da ne odugovlače po pitanju pomoći Kijevu.

„To je prelomni trenutak… Sada nije vreme da se odugovlači. Vreme je da se ide dublje. U nas gledaju Ukrajinci, Kremlj i istorija. Zbog toga se nećemo zaustaviti“, rekao je on.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je zapadne partnere da ubrzaju isporuku vojne pomoći Ukrajini, rekavši da je vreme „oružje Rusije“.

„Vreme ostaje rusko oružje. Treba da se ubrzamo. Vreme mora da postane naše zajedničko oružje, isto onako kao protivvazdušna odbrana, artiljerija, oklopni transporteri i tenkovi“, izjavio je Zelenski uoči početka sastanka Kontakt grupe.

U bazi Ramštajn danas se održava sastanak Kontakt grupe za podršku Ukrajini na kojem učestvuju predstavnici 50 država. Trenutno između zapadnih država, pre svega SAD i Nemačke, postoji neslaganje po pitanju slanja tenkova Ukrajini.

(Tanjug)

KOMENTARI12 komentara

 1. Aco says:

  Rusi treba da daju do znanja ko posalje oružje Ukraini koja nije u Natu i on je u ratu sa nama. Za primer i opmenu jednu dežavu malo ispeglaju njemačka je idealna...Ramštajn ,skladista ,fabriku mercedez,bmw,audi,opel,wv,. Elektrane ...turaju nos pa nek dobiju po nosu

 2. da da says:

  Na kraju ovog rata što ga je amerika povela 2014 godine,Rusija će izaći kao pobednik,veća za 300.000 km².

 3. Gagi says:

  Sve dotle, dok ne pocne da gori u njihovom dvoristu, kezice se ovako slavodobitno i uzivati sto se pozar rasplamsava na slovenskoj pravoslavnoj teritoriji. Kao sto vidimo, "duvaju" iz sve snage da taj pozar rasplamsaju sto vise. Istinu sta ce se izdesavati njegovim ludacima zna Papa, svojim zadnjim izjavama je to potvrdio. Velikog sukoba mora biti, u slucaju da Ukrajina izgubi sto je jasno i evidentno, postavice se pitanje uloge Rimske legije ili NATO-a. Taj savez nije u stanju da sebi dozvoli tako ogroman poraz, posle toga bi se neminovno postavila pitanja tipa, koja je svrha te koalicije i potrebe njenog postojanja. To lezilebovici iz tog saveza po cenu zivota sebi nece dozvoliti. Zadnjih dana je u upotrebi opasna retorika i pretnja nuklearnim oruzjem, ta pretnja je sve glasnija i otvorenija sto ozbiljno moze da zabrine jer se stiglo do te opasne i nepovratne faze. Neka nam je svima Bog u pomoci jer se jasno vidi da zapadni ludaci i narkomani nece odustati od svoje NATO "pobede".

 4. Istina says:

  Skup ludaka.

 5. milorad5 says:

  Op krenuli su sa "istorijskim trenucima" i "prelomnim momentom",ovo je RAT sigurno, i to NUKLEARNI,vrlo brzo.Nadam se da će ovi u moskvi biti dovoljno pametni da evakuišu gradove na vreme koliko je moguće,i da uvedu punu ratnu mobilizaciju.Armija je jedino mesto za mnoge,na kome će imati neke šanse da prežive ovo što se sprema.Ovi naši ovde bi trebli da nabave jod,rezervne transfomatore i generatore,nafte i lekova koliko može da stane i da povećaju domaću proizvodnju oružja i municije koliko god je moguće.Jer kad ovo sa rusijom pukne, pucaće svako na svakoga bez pardona.Jedina nada da preživimo je da budemo dobro organizovani,naoružani i spremni da branimo DRŽAVU do zadnje kapi krvi inače sledi anarhija haos i smrt za mase u post nuklearnim momentima.Treba biti spreman da se izdrži najmanje dve god.zombi horora u evropi,jer to će urpavo da se desi u devastiranim nuklearno opustošenim gusto naseljenim zonama EU i USA.A možda i rusije ako ne budu izvršili punu ratnu mobilizaciju i udju u nuk.rat mirnodopskim korakom.Ali rusi MOGU to da urade za razliku od diktatorske elite na zapadu koja MORA da drži svoje stanovništvo u totalnom mraku inače neće ni stići da vode rat protiv rusije kada sitna stoka na zapadu shvati da ih vode na klanicu zbog nečijeg PROFITA.Razlika izmedju rusije i zapada je tu ogromna.Rusi su ti koji su pod napadom i MORAJU da se bore za opstanak,i tu nema mesta više političkim taktikama.Nadam se da će biti dovoljno trezveni u moskvi da uvide to sklone stanovništvo i UDARE PRVI iz SVE SNAGE,to im jedina šansa da prežive ovaj napad sa zapada kao nacija i država.SVIM NAMA OSTALIMA KOJI MOŽDA NEĆEMO BITI DIREKTNO GADJANI PRETI TALAS GLADNIH I NAORUŽANIH IZBEGLICA I SA ISTOK I SA ZAPADA U POTRAZI ZA KOLIKO TOLIKO FUNKCIONALNIM DRUŠTVOM SA ENERGIJOM SKLONIŠTEM HRTRANOM I LEKOVIMA,KATASTROFA KOJA ĆE VRLO VEROVATNO DA NASTANE POSLE APOKALIPSE JE GORA NEGO SAMA APOKALIPSA.

 6. E.Lirsch says:

  Zaustavice se tek kad dobiju preko p...ke, ili ti pogane njuske. I to je "ceo svet" shvatio. Jos samo ovi u Kremlju da uvide da im druge nema no "svijetlo oruzje". I Kinezi bi moarli ad znaju da se sledeci pod uslovom ad slome Rusiju. Zato i "ceo svet" mora da se probudi i da svoj aktivni doprinos za rusenje pogane imperije, pljackaske.

 7. radmila says:

  Nisu naucili lekciju iz drugog svjetskog rata pa ce je nauciti sada.

 8. Petrovgrad says:

  Osećam neki dim u vazduhu, biće da Berlin ponovo gori. Rusi neznaju da dobro organizuju gej parade, ali kad uzmu Kalašnjikov u ruke, nema im ravnih. Švabovi, oće li opet da Vm najviša gzgrada bude sa dva sprata bez krova i pola ćoška.

 9. Milutin says:

  Zapad se jako pogrešno uhvatio Ukrajine kao svoje slamke spasa. Zapad vidi Rusiju i Kinu kao svoje protivnike a ustvari on se nepovratno raspada iznutra. Izvrnuli su sve vrednosti naopačke i zadnjim trzajima istrajavaju na promociji nehumanosti, nekulture, neljudskostki kako prema svojim narodima tako i prema svima drugima. Isto kako istrajavaju na, zdravom razumu neshatljivom, naoružavanju a time i uništavanju Ukrajine isto tako istrajavaju na razaranju svih pravih ljudskih vrednosti. Sve svoje napore ulažu u promociju Laži gazeći sve Istine koje su vekovima mukotrpno stvarali. Neće to za njih izaći na dobro. A Nemci neka samo dozvole da ih Velika Britanija i SAD opet gurnuo u prve borbene redove, makar to bilo i samo poletanje aviona iz Ramštajna, ostvariće se proročanstvo deda Miloja da će Nemačka biti sva u jendecima. A tom proročanstvu predhodeća proročanstva su se već ostvarila. Ja nisam neko ko veruje u proročanstva ali kad stvarnost potvrdi izgovorene reči onda ...

 10. Tricikl says:

  50 na jednog. I na kraju taj jedan pojede 50. Tako ti je to kada umesto 50 mudrih imas bogalje.

 11. persida says:

  Zapadni lideri jos samo mogu da prde, u nadi da ces nas tako sve pogusiti. Nije iskljuceno, prdez im mirise na vegetarijansku ishranu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *