ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Америчка војска је ово доживела први пут у историји Сједињених Држава!

ŠTA SE TO DEŠAVA? Američka vojska je ovo doživela prvi put u istoriji Sjedinjenih Država!

16 januara 2019

U oružanim snagama SAD prvi put – otkad postoje – nisu primili plate.

Komandant Obalske straže SAD – admiral Karl Šulc – uputio je pismo svojim potčinjenim kojim ih je obavetio da zbog `šatdauna` plata neće biti.

On je i priznao: „Koliko znam, ovo je prvi put u istoriji Sjedinjenih Država da američkim vojnicima u vreme obustave budžetskog finansiranja neće biti isplaćene plate“.



Šulc je potčinjene obavestio da ne sedi skrštenih ruku i da – radi pronalaženja rešenja „kontaktira sa određenim organizacijama“. Potom je dodao:

„Drago mi je što mogu da vas obavestim da je dobrotvorna organizacija  Coast Guard Mutual Assistance dobila prilog od 15 miliona dolara od kompanije USA da bi podržala naše ljude kojima je potrebna pomoć“.

U Sjedinjenim Državama je od 22. decembra delimično obustavljen radfederalne administracije  jer republikanci i Donald Tramp traže da se u budžet za 2019-tu uključi novac za podizanje ograde na granici sa Meksikom, a demokrate to odbijaju.

Tramp traži za ogradu („zid“) 5,7 milijardi dolara.

Bitka za ogradu je za demokrate i `duboku državu` važan segment opstruiranja Trampovih poteza. U funkciji je onemogućavanja predsednika SAD da realizuje izborna obećanja i da kao uspešan šef države uđe u borbu za novi mandat u Beloj kući.

(fakti. org)

KOMENTARI



12 komentara

  1. Branicevac says:

    hehe znaci ipak je istna da su u dubiozi...ovo je dobro jer znaci sukoro povlacenje iz svih delova sveta

  2. Zoran says:

    Eto vidite da drzava moze da postoji i bez vlasti? Ja uporno pricam da nema gore institucije od drzave. Sve moze bez nje da radi i da se organizuje.

    • Milan says:

      Naravno. Samo treba da se vratimo na nivo plemena i država nam po autonomizmu više nije ni potrebna.

  3. Vojna i ojdesve says:

    Samo napred prema ajfelovu kulu dolara...

  4. Lazar says:

    Šta kaže Šešelj? Hoće li i njima, kao Skotu (zvanom skot), dati humanitarni burek i po šaku čvaraka?

  5. Roy says:

    Cionisti su davno isplanirali da u Americi izbije gradjanski rat kada Rusija preuzme zastitu Izraela i kada Jerusalim postane glavni grad Izraela. Ova kriza oko ograde je vjestacka jer nekako rat mora izbiti. Da je sve ok rata nikad nebi bilo. Sad ce mozda izvrsiti atentat na Trampa ili nekog od demokrata i okriviti suprotnu stranu, financije su ionako blokirane i eto plodnog tla za opsti rat.

    • Deda Micko says:

      Tacno tako, Rusija je postala glavni zastitnik Izraela, sto znaci da je Amerika pustena niz vodu, ona ce se raspasti na manje drzave. Sve se odvija po planovima masonerije i tajne vlade.

      • Roy says:

        E tako ja, a ti mene mrzis jer sam Srbin iz Hrvatske, a vidis da znam sta se radi i ko je glavni krivac za sve.

      • Miraš says:

        1. Izrael okupira Palestinu uz pomoć američkog oružja. ... 2. Jerusalim glavni grad je samo Izraela - priznala je najpre država SAD, zatim Češka i Australija. ... 3. Več godinama unazad vojske Izraela i SAD imaju zajedničke vojne vežbe. ... 4. SAD šalju Izraelu visoku vojnu pomoć. Npr. u septembru 2016 SAD su donele odluku da od 1. oktobra 2018. započeti realizaciju pružanja vojne pomoći Izraelu u vrednosti od 38 milijardi dolara. Ova pomoć biće najveća u istoriji odnosa dve zemlje, trajaće 10 godina. , 5. SAD su 18.09.2017. godine svečano otvorile vojnu bazu u Izraelu, u srcu pustinje Negev. Baza je smeštena unutar izraelske baze Mašabim, blizu grada Biršeba. Glavni cilj američke baze, opremljene najmoćnijim radarom, jeste da posmatra putanje balističkih raketa, i snabdeva sisteme odbrane i informisanja o njihovoj ruti. Izraelski general PVO-a Cvika Haimovič, na dan svečanog otvaranja u prisustvu američkog generala DŽona Gronskog, izjavio je, „da baza demonstrira dugo savezništvo između SAD i Izraela, i da će nam omogućiti da se pojačaju naše odbrane, u izviđanju, presretanju i sposobnosti da se reaguje“. Haimovič je docnije objasnio, da stalno prisustvo američke baze na tlu Izraela šalje „poruku regionu i našim susedima, da je naše prijateljstvo sa SAD važno“. ... RUSIJA ... U Siriji su i dalje prisutne iranske snage i Hezbolah, Rusija tim snagama ne zapoveda i ne gospodari. Ne stoji vaša tvrdnja da " Rusija je glavni zaštitnik Izraela". Na Bliskom istoku Rusija je glavni zaštitnik samo Sirije i duga je tradicija bliže saradnje između te dve države. Međutim Rusija nije tamo došla da širi ratove i da podstiče međusobne sukobe bliskoistočnih zemalja. Rusija razgovara sa svim bliskoistočnim zemljama. ... Druga stvar je koliko će da taktizira Rusija. Jer ako bi Izrael sada bio napadnut onda pretpostavljam da bi to bio razlog za obustavljanje povlačenja američke vojske iz Sirije.

  6. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    aaaaaahahahahahaaaa, propali ste kauboji:-))) Uskoro će da pucaju po SAD-u jer nemaju za dozu :-)))

  7. Cp6a says:

    Nema plata, nema Bondstila. A onda da se pogledamo u oči.

  8. Budi Bog s nama says:

    Baja Patak, Donald Trampić ne da lovu iz svog ljubljenog trezora. Prvo ograda pa onda sve ostalo, ali on prima redovno svoju platu. Pa šta ćete dragi drugovi vojnici, pa neko mora i da preživi. Valjda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *