ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? ББЦ објавио интервју какви се објављују пред рат!

ŠTA SE TO DEŠAVA? BBC objavio intervju kakvi se objavljuju pred rat!

5 maja 2020

Autor: Vili VIMER (Willy Wimmer)*

RADI objektivnog sagledavanja prilika skrenuo sam pažnju na neuobičajeni intervju gospodina Stivena Sejkara sa kineskim ambasadorom u Londonu u vezi sa koronom.

Tako nešto obično se događa neposredno pred izbijanje rata.Tu ulogu su, od rata protiv SR Jugoslavije naovamo, na sebe preuzeli BBC i CNN.

Ovo ne izgleda kao nekoordinisani postupak na šta jasno ukazuje antikineska izjava alijanse obaveštajnih službi anglosaksonskih država, objavljena prošlog vikenda.

Ova saradnja pod imenom „Five eyes only“ potekla je iz vremena Drugog svetskog rata i služi jačanju ratnih kapaciteta jezgra anglosaksonskog sveta, kojima doprinose i ostali sledbenici iz država Komenvelta.

Ta formacija postoji još od Krimskog rata, a oko 1939. godine su joj se priključile i SAD.

U izjavi, objavljenoj krajem prošle nedelje, Kina je bila izložena za nju apsolutno neprihvatljivom ruiniranju ugleda optužbom da je odgovorna za globalne posledice pandemije KOVID 19. Neko bi to označio kao poker, ali na onoj državnoj najvišoj ravni, na koju je predsednik Tramp digao ovaj problem na svojoj čuvenoj konferenciji za štampu 4. marta 2020. – nema više pokera kao igre.

Kombinaciju VVS+„Five eyes only“ nije moguće nikako drugačije nadigrati do upotrebom oružja.

Ako sve krene tim putem, moraćemo da se vratimo na analizu svih matrica ponašanja država sa početka ove godine.

Onda ćemo doći do toga da je upravo od te vremenske tačke formatirana sposobnost sveta za rat.

U svetskoj privredi, koja je doživljavala privredni bum i putovnja ondašnjih razmera, rat nije bio moguć. Jer bi i onaj koji bi ga poveo postao njegova žrtva.

Otada je svet spušten na donju tačku neophodnih uslova funkcionisanja. Sada je čitav svet pokriven režimom kntrole.

To što se njegov sistem delimično podiže posledica je izbegavanja njegovog samoubistva.

Korona je nagrizla strateške potenicjale i moguće je da je pitanje samo vremena kada će oni biti izgubljeni.

Na to ukazuju francuski nosač aviona i grupa nosača SAD kod Guama.

Naše države se nalaze u onoj situaciji koju je tokom hladnog rata NATO na svake dve godine uvežbavao na najvišem nivou kao situaciju pred izbijanje rata.

Sada generalni sekretar NATO govori o tome kako će Rusija i Kina, u slučaju prvog talasa zaraze strateški istovremeno steći prednost. A onda bi došlo do dugog i trećeg talasa.

U odnosu na šta se to gospodin Stoltenberg pozicionira i na šta treba da se spremimo?

(sa nemačkog prevela Branka Jovanović)

* Bivši državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemačke, poslanik Bundestaga i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS

(Fakti)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  oni više nemaju politički i državni kredibilitet da povedu napadački rat.Stanovništvo NIJE za rat u tim državama i veoma je sumnjičavo povodom svih udaranja u ratne bubnjeve, pogotovo protiv veoma opasnih protivnika kao što je kina ili rusija.Možda mogu i da pokrenu rat prod lažnom zastavom, ali ga neće završiti pod tom zastavom ili bilo kojom drugom zasavom, završiće ga na VEŠALIMA.Zato i oklevanje, ne plaše se drugari kine ili rusije , oni se plaše sopstvenog naroda.Kako će populus i proletarijat reagovati na njihovo političko i finansisjsko IŽIVLJAVANJE,na drastičan pad standarda, na potencijalno TEŠKO razaranje i velike civilne gubitke? Jer jednom kad krenu nema nazad a ako se narodi pod njihovom kontrolom uplaše oni su gotovi, ne mora kina da ih okupira ili napada, ima sam narod da ih pocepa, jer nikome se me gine za 5g mrežu i google-amzon profite.Sa druge strane imaju NACIJE koje su spremne za odbrambeni rat, spremne da ga vode i spremne da podnesu žrtve jer im je jasno i pokazano sa protivničke strane i objašnjeno od domaćih lidera a imali su i primere da VIDE TAČNO ŠTA IH ČEKA ako se ne bore.Zato ne verujem da će zaverenička grupa "novog svetskog poretka" uspeti da pokrene rat.Potrebna im je medjunarodna koordinacija i politički uticaj medjunarodnih razmera koji oni više NEMAJU, a pogotovo što se na unutrašnjem planu velika medijska prevara istrošila, koga će sada više da lažu i kako?Mogu da uvedu cenzuru i streme ka tome ali to je potez koji će ih još više srozati, jednostavno vlasti na zapadu ubrzano gube legitimitet a zna se šta se dešava sa takvim REŽIMIMA.Zato galama, zato pretnje i izmišljanje "neprijatelja" ali sve to pripada jedno davno prošlom političkom receptu za vadjenje iz sopstvenog problema.Uništili su porodicu , uništili su naciju ,uništili su veru, uništili su državu i moralnost. Kako misle da će mase sebičnih nezainteresovanih pojedinaca kojim sa LAKO vlada da ih isprate u njihovim planovima i da budu zainteresovani da ih prate u suldim krvoprolićima,šta će, da im plate :)?Nemaju oni te pare :)Zato bilo koji napad koji pokušaju vodi pravo u totalnu državnu i društvenu DEZINTEGRACIJU tog bloka špijuna , ubica i lopova:)To im je kraj i to bez velikih borbi i dugotrajnog rata,sam čin i pokušaj toga je KRAJ za mnoge vrhuške koje i sad tamo vladaju bez punog i priznatog konsenzusa i legitimiteta:)mračni likovi kao soroš opskurne grupe kao bildeberg , pa šta oni misle da su svi poludeli da ginu za njih:)Toga više nema...

  • Milutin says:

   Kako to da su se planirane vežbe NATO-a poklopite sa pandemijom? Dali je Kina "kriva" što je uspešno obuzdala Koronu i time pripremila Evropu da se odbrani. Dali su 40000 dodatnih Američkih vojnika angažovani za predviđene nerede u Evropi. Kako su to NATO vojnici bili već pripremljeni za otkrivanje ranih znakova bolesti. Ili je problem u tome što pandemiji nije imala svoj "prirodni" tok od Kine preko Rusije ka Evropi. Rusija je presekla Istočni tok pandemiji pa sada ima "zakasneli" sa zapada. To mi sve liči na raspad SFRJ čiji je tok planiran otcepljenje Kosova od Srbije čime bi ostale "bratske" republike imali alibi za svoje otcepljenje. Jer sve bi počelo u Srbiji.

  • Popara Dorcol says:

   Alo bre ti! Probudi se! Ameri imaju jaku propagandnu masineriju. Oni Pune mozgove svoga Naroda, da su najbolji na svetu, najpametniji, sve je u njihovim mozgovima, naj naj I naj u svetu. Vrlo je retko, da CE se prenositi televiziski sportsli pregled a da Oni gube. Kada ulazis u ameriku, uvek je pitanje kada izlazis. Oni uvek misle da neces napolje Iz Amerike Jer je to najbolja zemlja na svetu. Gurnuti amera u rat je vrlo prosto. Treba tandrcati mesec ili dva da ti neki hoce da im oduzme njihovu slobodu. Evo ih na ratnoj nozi. Amerikanci, vecina njih nema neko znanje, tako in je lako navesti na bilo sta. Nije cudo videti amera sa punom spremom za skijanje u sred leta, ulazi u kanadu da se skija. Nema godine, da ameri nisu negde ratovali. I tako dalje....narod se nepita, on se vodi.

   • test01 says:

    Narod je stoka (masa) - i to je istina (bilo gde u svetu). To sto odredjeni postotak populacije razmislja svojom glavom ne moze da promeni mentalitet i inerciju mase. Zato se uopste ne ustrucavam da upotrebim rec stoka! Hleba i igara za mase, kao u vreme RImljana (sada se servira Pink i sto vise gluposti posto to masa voli i time se hrani). U drugim drzavama meduji to rade suptilnije ali princip je isti, sve su ostalo nijanse...

 2. Rista says:

  Pola savršeno tačno a pola kvarna propaganda. Podmetanje i to vrlo nisko na visokom nivou da su Kina i Rusija izvele beiolški udar pa kad steknu "prednost" sledi drugi i treći udar. Kad bi Ameri tako shvatali, Rusija i Kina bi bile na njihovim granicama. Ali nije tako. Komentatori, greška u koracima po stoti put. Ameri imaju planove za rat, isto kao i Kina i Rusija i sve ostale zemlje, ali sigurno neće povesti rat na tom nivou, jer nemaju nikakve potrebe da ga povedu. Ako je "pandemija" došla iz Amerike preko Kine, to nije rat dugim cevima i vidimo da ima samo par hiljada žrtava na celom svetu, ako je čak i tih par hiljada od korone. Američki vojnici dolaze u Evropu ne zato da povrate Evropu, jer Evropa nije nigde ni otišla nego je još više, gotovo potpuno američka i to prvi put u istoriji, nego da spreče Nemačku da ne povede samostalnu politiku i normalno, da uznemiravaju Rusiju. Pošto Kina nije u Evropi, Kinu uznemiravaju tako gde jeste.Japan nema gde, Italija i Francuska i neće i ne mogu nigde, Italija je prepuna američkih baza ne samo zbog severno Afričkih država nego i zbog Srbije, Srbija je klimava i još uvek okupirana i poražena i trenutno ne pretstavlja veći problem. Ipak, Nemačka može da pokuša neki manevar prema Aziji i još više Rusiji, mada ne da uđe u vojni savez. Taj film još nije snimljen a onaj stari je bio prevara. Deo Američke vojne i ekonomske taktike je poznat celom svetu. Nije to direktni vojni napad, nego "neprijatelj ne sme imati mira ni jedan sekund". Nadam se da svi znaju ovaj osnov američke političke ideologije i strategije. Znači u Evropi su pre svega da ponovo stave Nemačku pod svoju potpunu kontrolu a usput i da je nežno opljačkaju kao drugo, da nastave sa uznemiravanjem Rusije. Sve severne države Evrope bez ustručavnja primaju američko naoružanje i trupe, Poljska takođe a ostale države bivšeg varšavskog pakta su danas NATO države. Britanija nije u ovom loncu i zato je Britanija izašla iz EU. Sve to nije zato što se boje Nemačke nego zato što neće da dozvole ekonomsku nezavisnost Nemačke a ta nezavisnost bi bila daleko više vezana za Rusiju nego što oni žele, bez obzira što Nemačka ne bi ušla u vojni savez sa Rusijom ni pod razno. Zato Nemačka sve više otvara svoje industrijske pogone u Americi sa američkim porezom. Švedska takođe i Rusija im ne znači više ni blizu kao pre ulaska u Ameriku. To je isto i sa japanskim i korejanskim kompanijama a najviše sa Kinom. To su pogoni koji rade sa američkim platama, a amerikanci su konačno naterali Kineze da potpišu tritiriti i da dozvole otvaranje američkih kompanija sa američkim profitom i kineskim mini porezom i jaftinim robovima.

 3. Rista says:

  Uostalom, to je za Kinu bio jedinstven način razvoja koji Kina ne bi videla do sledećeg milenijuma i to je razlog navodno "nenapadačke" strategije Kine i ne ulaska u vojni savez sa Rusijom. Dakle, Kina je dobila tortu a Rusija mogućnost da se pretvori u bivšu Kinu. Nešto slično se upravo događa. Mi Srbi smo ubeđeni da Rusija neće pasti ponovo na kolena, jel tako Srbi moji? Pa jeste, ali realnost je pomalo tamnija nego što je bila pre 10 godina i za Srbiju i za Kinu i za Rusiju. Ali mnogi Srbi znaju da tako Amerika propada i traže po medijima svaki uzdah populističkih analitičara i mozgova koji tvrde da će Amerika da vrisne. Zarađuju dobre pare i možda čak postanu ambasadori u Rusiji. I tako već dobrih 75 godina sve pišući o propasti Zapada. Pisali pre 75 godina, pišu i danas isto. Kada pročitam takav članak, uvek se pitam zašto to rade? Radi para ili radi popularnosti ili tek da se glasnije čuju? Ni jedan takav komentar nema blage veze sa stvarnim stanjem stvari. Američke trupe su na ruskim granicama delimično još od Drugog rata a sada gotovo potpuno. Ukrajina je razbijena, uklonjena od Rusije ili je Rusija uklonjena iz Ukrajine tako da najznačajniji uticaj u Ukarijini ima Amerika. Sada se šetaju po beloruskoj granici ali nemaju namere da napadnu. To je uznemiravanje koje amerikanci vrlo uspešno sprovode ma šta mi mislili o propasti imperije. Uznemiravanje protivnika znači prisiljavanje protivnika na neka ulaganja koja nisu planirana i znatno će uticati na ekonomiju. To su tzv prisilni potezi koje čini jedna država jer mora ali uvek imaju i negativne efekte. Propast Amerike ni najmanje ne zavisi od naših mišljenja. U međuvremenu, ne baš isto kao Rusija, izolovana je i Kina. Si i Putin više ne putuju po svetu, ne ulažu po svetu i sve su manji. Osim nekih tajnih i kratkih putovanja. Uostalom, u zadnje vreme ni jedan precednik ne putuje po svetu, zbog navodne korone.

 4. Ivke says:

  Narod gleda samo vesti i verije u sve izreceno i pokazano Kraj

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *