ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Марковић тотално окренуо плочу

ŠTA SE TO DEŠAVA? Marković totalno okrenuo ploču

24 februara 2020

Infrastrukturno povezivanje je ključna pretpostavka za realizaciju vizije razvoja zemalja regiona, ocenio je danas u Londonu premijer Crne Gore Duško Marković saglasivši se sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da je izgradnja auto-puta i rekonstrukcija železnice koji povezuju dve zemlje jedan od prioriteta.

Marković je na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu u organizaciji EBRD, na kojem učestvuju premijeri šest ekonomija regiona, kazao da je u prethodnom periodu dosta toga urađeno zajedno, ali i da dosta toga predstoji da se uradi.Naglasio je da je važno da se planovi zemalja regiona poklapaju i da postoje zajednički interesi.

„Kada u pitanju Crna Gora, kao što je premijerka Ana Brnabić na moje zadovoljstvo saopštila da je izgradnja auto-puta prema Crnoj Gori jedan od priorteta Srbije, želim da obavestim da u ovoj godini završavamo prvu prioritetnu deonicu auto-puta prema Srbiji i stvaramo pretpostavke za nastavak radova do granice i na taj način povezivanja našeg autoputa sa mrežama u Srbiji dalje prema Evropi“, objasnio je Marković.

On je kazao da je za Crnu Goru važan i jadransko-jonski auto-put i izrazio uverenje da će u perspektivi sa EU biti nađeni načini da se i taj projekat pokrene.

Dalji važan projekat u Crnoj Gori, prema njegovim rečima, je unapređenje železnice, pravca od Crne Gore prema Srbiji, od Bara do Beograda, te dodao da se u strateškim planovima razmišlja i o obnovi železnice od Podgorice do Sarajeva.

Marković je naveo da ga posebno raduje što je realizovan prvi deo strateškog elektroenergetskog projekta Balkanskog koridora, preneo je Tanjug.

U svom obraćanju pomenuo je i projekat, koji će početi ove godine, a koji bi, kako je dodao, bio dobra prilika za EBRD, a tiče se rekonstrukcije aerodroma u Crnoj Gori i povećanje avio-dostupnosti kroz dodelu aerodroma pod koncesiju.

„Biće to značajno ne samo za naš turizam već i za celu ekonomiju“, uveren je Marković.

KOMENTARI11 komentara

 1. Slobodanka says:

  Nama se uopšte ne isplati da pravimo put Djukanovićevoj privatnoj državi koja se prema nama ponaša neprijateljski. To je slično kao da Hitleru pravimo put da se on što bolje i brže voza po Evropi. Zatim jadransko-jonska magistrala kako su je zacrtali veoma čudno izgleda. Ustaše na vlasti iz Zagreba, Sarajeva i Podgorice dogovorile su se da taj put ide kroz Popovo Polje, a ne kroz južnu Dalmaciju što bi bilo logičnije. To mu dodje da odsečemo pravoslavnim Hercegovcima i taj dragoceni komad poljoprivrednog zemljišta, ono što nisu uspeli u ratu to amputiraju u miru famoznim putevima.

  • test01 says:

   Tacno tako, a isto vazi i za KiM dok se sve to ne resi i Srpski KiM bude pod potpunom kontrolom Srbije i okupator napusti nasilno okupiranu teritoriju Srbije.

 2. Zmaj says:

  Komunjara, udbaš i Milov potrčko koji na izgled mijenja priču zato što su on i šef satjerani u ćošak i nalaze se u bezizlaznoj situacij. Narod u Crnoj Gori zna da nema velike suštinske razlike između Mila i Duška. Ne znam ko je postavio naslov ali neka pogleda video snimak gdje Duško Marković kao pocasni gost na poziv Haradinaja i Tačija drži govor prilikom svečanog otvaranja auto-puza na Kosovu.

 3. Za Srbiju says:

  Nije okrenuo ploču, nego gleda da zaradi.

 4. Maximus Decimus says:

  Sta cemo mi u Crnu Goru? Nemamo mi zasto da tamo idemo?

  • Mile says:

   Nije to problem. Ko od nas želi da otputuje u Crnu Goru i obratno nismo mi bez puteva, imamo mi puteve izgradjene od ranije. Nego kome trebaju ovi brzi i veoma skupi evropski putevi, tkzv. koridori? Ko će njima putovati? Evropski bogatuni i poneki domaći novokomponovani bogatun. Stvarno šteta da oni putuju našim starim i sporim putevima. Taj silni novac umesto da je usmeren za otvaranje novih radnih mesta, a ne to ne može, neka to čeka. Najpre rajo gradi putevi za svetsku gospodu, jer njihovo vreme je skupo.

   • Miraš says:

    Sem što je skupo vreme evropske nadklase bogatuna, neće oni da rizikuju da se vozaju nekakvim našim da kažem narodnim putevima, nego zapadno-balkanska raja se mora debelo zadužiti da napravi puteve po meri za tu vladajuću nadklasu. I onda nam vodja kaže: Pamtićete me po putevima. Kakva ironija. Puteve mi već imamo, nismo gola ledina, nego sad dupliramo puteve. Ko ima imalo mozga pamtiće da umesto radnih mesta za nas i našu decu na prvom mestu je pravio najbolje puteve za evropske bogatune. Kad oni udju u koloniju Srbiju da lakše i brže sagledaju čega tu još ima. Ili kad bogatun Turčin krene ka svom Sarajevu, on se vozi najpre novim savremenim autoputem kroz Bugarsku, zatim kroz istočni krak koridora 10, onda za njega treba da postoji i savremeni moravski koridor, kojim će brže "projahati" do Sarajeva.

 5. Predrag says:

  evo čistog dokaza da je sve to ista banda. spinuju javnost o izgradnji puta a o pravim problemima ni reči.

 6. Kulak says:

  Srbi su konstantno najjači,a izmišljeni narodi će imati sudbinu izmišljenih naroda.I to je to.

 7. Beli Orao says:

  A Srbija da vas izgradi ma idite i bosančerosi i milogorci u TPM!

 8. Luka says:

  Nije on " promenio ploču " nego od toga CG ima najdirektniju moguću potpuno jasnu korist- goli interes . Ideja je - da se Crna Gora "izvuče iz planina i brda " pa kad to ne ide jadransko -jonskim pravcem koji je i tako duži jer bi išao linijom -granica -Split -Zagreb onda " iskoristimo Srbiju da se dokopamo EU"." Srbija bi trebala da zastane sa tim budućim autoputem negde iza Ivanjice pod nekim izgovorom ili i nešto dalje ali svakako znatno pre granice kod Brodareva sve do bitne i proverive promene crnogorske politike prema njoj kao i SPC i srpskom narodu u celini A oni neka putuju do Sarajeva , pa preko Banja Luke do Zagreba -pa neka vide kako to na terenu izgleda ako već neće tek budućim "jadransko -jonskim autoputem " od granice do Splita i Zagreba i Minhena . Šta će im " okupatori" ( Srbija ) još od 1918. godine? Neka, sram da bude takvu drljevićevsku kvazisocijalističku i kleronacionsalističku vlast ka Evropi idu ka i preko Hrvatske. Zašto da im Srbija bude mostobran za izvlačenjre iz samo turistički uvek lepih planina iz kojih naravno hoće da se izvuku vekovima ali blateči u ovoj fazi tih odnosa koga ako ne "slabiju " vojno neutralnu Srbiju ? Hteli bi u budućnosti ili i već sada da je i zastraše čak i sa NATO-om kako bi progurali prljave antistorijske interese na štetu Srba ,SPC i same R. Srbije To im ne treba dozvoliti a premijer Marković vođen n isključivo ovakvim infrastrukturnim interesima može da " menja dlaku"i prividno "okreće ploču " može koliko god hoće. Nadati se da će hrabri narod u CG da iznedri neke potpuno druge ljude a da će ovakvom režimo naći neko drugo istorijsko mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *