ШТА СЕ ТО ДЕШАВА: НАТО тенкови на белоруској граници (ВИДЕО)

ŠTA SE TO DEŠAVA: NATO tenkovi na beloruskoj granici (VIDEO)

20 decembra 2020

Borbeni tenkovi Leopard-2 različitih modifikacija Oružanih snaga Nemačke, Norveške i Holandije iz NATO borbene grupe Vigilant Leopard izvodili su zajedničke vežbe u Litvaniji.

Značajno je da su se ove vežbe odvijale nekoliko kilometara od beloruske granice.Ranije je novi vojni kontingent kopnenih snaga SAD rotacijom stigao na poligon litvanskih oružanih snaga u Pabradeu i već se pripremio za vežbe.

Prema podacima litvanskog Ministarstva odbrane, pripadnici 2. bataljona 8. konjičkog puka kopnenih snaga SAD zamenili su vojnike 2. bataljona 69. puka 2. brigade koji su u septembru stigli u Litvaniju na vežbe, koji su vežbe već završili i otišli ​​kući.

Planirano je da novi američki teški bataljon bude raspoređen na obuku u Litvaniji oko 8 meseci – do kraja leta. Amerikanci su stigli sa vojnom opremom i naoružanjem – tenkovima Abrams, oklopnim vozilima Bedli itd.

Ranije je Aleksandar Lukašenko više puta izjavio da NATO jača svoje borbene pozicije na granici Republike Belorusije, uključujući tenkovske i vazduhoplovne jedinice.

Liberalna opoziciona zajednica u Belorusiji tada je ove izjave shvatila sa smehom, tvrdeći da to nije ništa drugo do izgovor za premeštanje vojnih jedinica u nemirne zapadne regione zemlje.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. milorad3 says:

  Pre DVE god .sam napisao da će rat početi kada stignu NATO tenkovi na ruske granice.E pa stigli su.NATo ipentagon sami po sebi nemaju dovoljno snage i nemaju nameru da mobilišu "dragocene" (ja bih pre rekao nespsobne) gradjane zapadne alijanse i zato nameravaju da vode rat kao što je i vermaht radio.Većina topovskog mesa(poljci,"ukrajinci",rumuni litvanci bugari hrvati česi madjari gine u prvim linijama a "plemenite" NATO trupe služe kao "steznik" tog bašibozuka koji vrši glavni udar i ima najveće gubitke posledično.Teatar:sever norveške,S.zapadni delovi rusije, teritorije baltičkoh država,belorusija, ukrajina ,moldavija rumunija ,crno more, baltičko more.Oni misle da će tu moći da vode ograničeni, konvencionalni rat protiv rusije i da "puste krv" rusiji u jednom prolongiranom iscrpljujućem sukobu koji će na kraju rusiju da baci na kolena finansijski i ekonomski.TO JE PLAN.E sad mnogo zavisi šta će rusi da urade povodom tog plana, a mogu oni mnogo da urade.U svakom slučaju rat može da izbije već u toku marta meseca 2021,vrlo moguće, jer bjden ulazi u belu kuću sa teškim bremenom legitimiteta i to će samo da se povećava u USA,do tačke koja garantuje ozbiljnu političku nestabilnost u toj državi.ONI moraju da žure jer vreme sad radi protiv NEONACISTIČKOG "novog svetskog poretka".Medjutim oni nisu potpuno spremni za napad na rusiju i moraće da mobilišu države pod dominicilnom kontrolom pre samog napada,pretpostavljam da će ruse da optuže za koronu ili nešto slično da bi to propagandno ostvarili i mogli da uvedu ratno stanje u čitavoj z.evropi.a možda i u USA.Sledi period TERORA na zapadu,otvorenog TERORA unutar EU i USA i to odmah, sa bajdenom a sve pod izgovorom od pandemije:)

 2. Jovo says:

  Ova gospoda iz NATO-A treba ponovo u školske klupe i to samo na časove istorije. Zaboravili su šta je bilo nekad. Ponavljanje je majka znanja.

 3. Cirkon says:

  Belorusija je postala dio Rusije.NATO tenkovi nisu na beloruskoj nego na ruskoj granici.Međutim,to za najmoćniju vojnu silu svijeta tojest Rusiju ne znači apsolutno ništa.NATO Rusiji ne može ništa.

 4. Kalipso says:

  “Satana” – ruska interkontinentalna balistička raketa (R-36M2 Vojvoda). Bomba bačena na Hirošimu imala je snagu od 15 kilotona, a njena eksplozija ubila je 70.000 ljudi. Jedna raketa R – 36M2 nosi do 10 bojevih blokova od kojih svaki ima snagu od 750 kt (50 - pedeset Hirosima bombi). Ukupno 500 Hirosima. “Satana” je teška čak 209 tona. 2. "Sarmat" - nova ruska interkontinentalna balistička raketa dometa 18.000 km.Nosi bojeve blokove "Avangard" brzine 20 maha svaka ili 24.000 km/cas. Potrebno 500 raketa patriot da obore 1 avangard/deseti deo "Sarmata". Ako 1 Satana moze da unisti celu Evropu, 1 Sarmat moze da unisti celu Ameriku i juznu i severnu!

 5. petrovgrad says:

  Neće Ameri raketama na Rusiju ili obrnuto. Ameri će da ubace mnogo ofarbanih papira-dolar u Rusiji, kao platežno sredstvo. Rusi će da rade kao crnci za te papire. Tajkuni iz Rusije bič u ruke i uz pomoć političara da šibaju svoj narod na poslušnost. To će teći dok se ne pojavi neki brka i sve nacionalizuje, koga uhvati pravac Sibir. Tada će se Rusija osloboditi kolonije sa zapada. Za sada će raditi kao robovi za lažnjake.Moj bliski prijatelj radi blizu Vladovostoka već desetak godina. Od kada su uvedene sankcije Rusiji zarada mu je 25% manja, kad sve obračuna i plati kursne razlike. On mi je obvajašnjavao, ali to je viša matematika, Međutim krajni rezultat je jasan. Ranije mu je bila zarada nešte ispod 1900 dolara, a sada oko 1500 dolara. Da banalizujem 4 godine radi za sebe petu za saniranje posledica sankcije.

 6. mister x says:

  ni 500 patriota ne može oboriti avangard!brzina mu je 27 mahova,a patriot presreće ciljeve dobrzine do 4,5 mahova!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *