ШТА СЕ ТО ДЕШАВА: НАТО тенкови на белоруској граници (ВИДЕО)

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА: НАТО тенкови на белоруској граници (ВИДЕО)

20 децембра 2020

Борбени тенкови Леопард-2 различитих модификација Оружаних снага Немачке, Норвешке и Холандије из НАТО борбене групе Vigilant Leopard изводили су заједничке вежбе у Литванији.

Значајно је да су се ове вежбе одвијале неколико километара од белоруске границе.Раније је нови војни контингент копнених снага САД ротацијом стигао на полигон литванских оружаних снага у Пабрадеу и већ се припремио за вежбе.

Према подацима литванског Министарства одбране, припадници 2. батаљона 8. коњичког пука копнених снага САД заменили су војнике 2. батаљона 69. пука 2. бригаде који су у септембру стигли у Литванију на вежбе, који су вежбе већ завршили и отишли ​​кући.

Планирано је да нови амерички тешки батаљон буде распоређен на обуку у Литванији око 8 месеци – до краја лета. Американци су стигли са војном опремом и наоружањем – тенковима Абрамс, оклопним возилима Бедли итд.

Раније је Александар Лукашенко више пута изјавио да НАТО јача своје борбене позиције на граници Републике Белорусије, укључујући тенковске и ваздухопловне јединице.

Либерална опозициона заједница у Белорусији тада је ове изјаве схватила са смехом, тврдећи да то није ништа друго до изговор за премештање војних јединица у немирне западне регионе земље.

(Правда)

KOMENTARI6 коментара

 1. milorad3 says:

  Pre DVE god .sam napisao da će rat početi kada stignu NATO tenkovi na ruske granice.E pa stigli su.NATo ipentagon sami po sebi nemaju dovoljno snage i nemaju nameru da mobilišu "dragocene" (ja bih pre rekao nespsobne) gradjane zapadne alijanse i zato nameravaju da vode rat kao što je i vermaht radio.Većina topovskog mesa(poljci,"ukrajinci",rumuni litvanci bugari hrvati česi madjari gine u prvim linijama a "plemenite" NATO trupe služe kao "steznik" tog bašibozuka koji vrši glavni udar i ima najveće gubitke posledično.Teatar:sever norveške,S.zapadni delovi rusije, teritorije baltičkoh država,belorusija, ukrajina ,moldavija rumunija ,crno more, baltičko more.Oni misle da će tu moći da vode ograničeni, konvencionalni rat protiv rusije i da "puste krv" rusiji u jednom prolongiranom iscrpljujućem sukobu koji će na kraju rusiju da baci na kolena finansijski i ekonomski.TO JE PLAN.E sad mnogo zavisi šta će rusi da urade povodom tog plana, a mogu oni mnogo da urade.U svakom slučaju rat može da izbije već u toku marta meseca 2021,vrlo moguće, jer bjden ulazi u belu kuću sa teškim bremenom legitimiteta i to će samo da se povećava u USA,do tačke koja garantuje ozbiljnu političku nestabilnost u toj državi.ONI moraju da žure jer vreme sad radi protiv NEONACISTIČKOG "novog svetskog poretka".Medjutim oni nisu potpuno spremni za napad na rusiju i moraće da mobilišu države pod dominicilnom kontrolom pre samog napada,pretpostavljam da će ruse da optuže za koronu ili nešto slično da bi to propagandno ostvarili i mogli da uvedu ratno stanje u čitavoj z.evropi.a možda i u USA.Sledi period TERORA na zapadu,otvorenog TERORA unutar EU i USA i to odmah, sa bajdenom a sve pod izgovorom od pandemije:)

 2. Jovo says:

  Ova gospoda iz NATO-A treba ponovo u školske klupe i to samo na časove istorije. Zaboravili su šta je bilo nekad. Ponavljanje je majka znanja.

 3. Циркон says:

  Белорусија је постала дио Русије.НАТО тенкови нису на белоруској него на руској граници.Међутим,то за најмоћнију војну силу свијета тојест Русију не значи апсолутно ништа.НАТО Русији не може ништа.

 4. Kalipso says:

  “Satana” – ruska interkontinentalna balistička raketa (R-36M2 Vojvoda). Bomba bačena na Hirošimu imala je snagu od 15 kilotona, a njena eksplozija ubila je 70.000 ljudi. Jedna raketa R – 36M2 nosi do 10 bojevih blokova od kojih svaki ima snagu od 750 kt (50 - pedeset Hirosima bombi). Ukupno 500 Hirosima. “Satana” je teška čak 209 tona. 2. "Sarmat" - nova ruska interkontinentalna balistička raketa dometa 18.000 km.Nosi bojeve blokove "Avangard" brzine 20 maha svaka ili 24.000 km/cas. Potrebno 500 raketa patriot da obore 1 avangard/deseti deo "Sarmata". Ako 1 Satana moze da unisti celu Evropu, 1 Sarmat moze da unisti celu Ameriku i juznu i severnu!

 5. petrovgrad says:

  Неће Амери ракетама на Русију или обрнуто. Амери ће да убаце много офарбаних папира-долар у Русији, као платежно средство. Руси ће да раде као црнци за те папире. Тајкуни из Русије бич у руке и уз помоћ политичара да шибају свој народ на послушност. То ће тећи док се не појави неки брка и све национализује, кога ухвати правац Сибир. Тада ће се Русија ослободити колоније са запада. За сада ће радити као робови за лажњаке.Мој блиски пријатељ ради близу Владовостока већ десетак година. Од када су уведене санкције Русији зарада му је 25% мања, кад све обрачуна и плати курсне разлике. Он ми је обвајашњавао, али то је виша математика, Међутим крајни резултат је јасан. Раније му је била зарада неште испод 1900 долара, а сада око 1500 долара. Да банализујем 4 године ради за себе пету за санирање последица санкције.

 6. mister x says:

  ni 500 patriota ne može oboriti avangard!brzina mu je 27 mahova,a patriot presreće ciljeve dobrzine do 4,5 mahova!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u