ШТА СЕ ТО ДЕШАВА СА РУСИЈОМ? Шта то раде Руси?

ŠTA SE TO DEŠAVA SA RUSIJOM? Šta to rade Rusi?

10 oktobra 2019

Uvreda za uvredom , a patetično rusko ministarstvo spoljnih poslova se i dalje pita, “da li američke vlasti ne žele da normalizuju dijalog?”

Naravno da ne žele. Koliko dokaza je potrebno ruskom Ministarstvu spoljnih poslova?

Amerikanci hapse sina ruskog zakonodavca u inostranstvu, daleko izvan bilo koje legalne američke nadležnosti, kidnapovali su ga i priveli na suđenje u kvazi – sudu u Vašingtonu.Amerikanci su uhapsili Ruskinju, Mariju Butinu, lažno je optužili za špijuniranje i smestili je u zatvor. Takve situacije se i dalje ponavljaju.

Sada su Amerikanci, radi ispitivanja, pritvorili Inga Jumaševu, članicu ruskog parlamenta, koja je pozvana u SAD da učestvuje u forumu Fort Ross Dialogue, godišnjem događaju na kom Amerikanci i Rusi mogu direktno da razgovaraju jedni sa drugima.

Da li je ruska vlada sposobna da shvati da je za Ruse, čak i za članove ruske vlade, opasno da odu u SAD ili bilo gde van Rusije, gde ih mogu kidnapovati vašingtonski agenti?

Nakon što je Vašington prekršio diplomatski imunitet i preuzeo kontrolu nad ruskim konzulatom u San Francisku i trgovinskim kancelarijama u Njujorku i Vašingtonu, kako Rusi ne mogu da shvate da su SAD nasilnička država? Kako Rusija može da ima normalne odnose sa takvom državom? Da li je ruska vlada nesposobna da prizna očigledne činjenice?

Velika poniženja, koja ruska vlada tako spremno prihvata, samo podstiču još veća poniženja, koja će se tek pogoršati. Hoće li se Rusi ponovo umilato žaliti kada sam Putin bude zadržan i saslušan na ulasku u Sjedinjene Države? Zaista, mogao bi biti uhapšen zbog uplitanja u američke predsedničke izbore.

Hoće li ruska vlada ponovo zalepršati pred Vašingtonom? Kada će klečanje pred SAD-om prestati? Ponižavanja i zloupotreba Rusije neće prestati sve dok Rusija Vašingtonu ne pokaže zube. Vreme je od suštinskog značaja.

Nema razloga za to da se Rusija toliko plaši Sjedinjenih Država, bankrotirane, društveno degenerišuće zemlje, koja je, nakon dve decenije, pokazala da nije u stanju da pobedi nekoliko hiljada lako naoružanih talibana u Avganistanu.

Zašto ruska vlada izaziva osudu javnosti svuda u svetu omogućivši Americi i američkim vazalnim provincijama u Evropi da finansiraju nevladine organizacije, subverzivne organizacije kojima upravlja CIA unutar Rusije, koje izazivaju proteste i poremećaje, poput nedavnih u Moskvi, koji su omalovažili uticaj vladajućih stranaka na izborima u Moskvi?Pad podrške ruskoj nezavisnosti, u odnosu na približavanje Vašingtonu, nije posledica uspeha američke propagande. To je rezultat odbojnosti patriotskih Rusa čija vlada ne štiti Rusiju od američkog uplitanja u ruske izbore.

Nije li ruska vlada u hongkonškom nasilju primetila posledice neefikasnosti kineske vlade prema aktivnostima nevladinih organizacija koje finansiraju SAD? Zašto onda ruska vlada dozvoljava isto? Da li je Vašngton potplatio isti broj ruskih zvaničnika koliko i kineskih? Koliko je uobičajena izdaja u Rusiji i Kini?

Čini se da se Rusija, Kina i Iran nisu u stanju da se suoče sa činjenicom da je Vašington opasan protivnik koji namerava da uspostavi hegemoniju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI50 komentara

 1. persida says:

  Rusi nemaju m... U tome je cela prica. Cekaju da budu unisteni, pa da onda dobiju rat. Mikrofon ima Slobodanka. Esej da ne prelazi 10 stranica.

  • Pidza says:

   E ti imas

   • Velika Metla says:

    Nije ovde reč o tome da li on ima ili nema,nego je reč o Rusima. Mnogo korisnije bi bilo da si izneo neki argument protiv ovoga šta je "persida" napisala. Najlakše je nekoga kritikovazi bez ijednog argumenta! Sve šta je napisano u novinskom tekstu je živa ISTINA. Ja mogu da shvatim da neka mala,ili manja,država mora da trpi naci-amerikance,ali država s toliko,navodno, oružja kao Rusija da trpi ove bolesnike nije nikako normalno. Ja sam siguran da jedan Staljin ne bi trpeo ovo. Da su Rusi spržili nekoliko stotina nato-vih lešinara,koje vojskom nazivaju,kod ruske granice,garantujem ti da bi bila drugačija situacija,jer bi se ostali razbežali. Putin mi je mnogo sumnjiv,već odavno. Daće Bog da nisam u pravu.

    • Miraš says:

     "ali država s toliko,navodno, oružja kao Rusija da trpi ove bolesnike nije nikako normalno. Ja sam siguran da jedan Staljin ne bi trpeo ovo." - Trpeo je i Staljin kad je imao interes tj. kad je morao. Zar nije potpisan sporazum Ribnetrop-Molotov nepune dve godine pre napada Nemačke na SSSR, pakt je potpisan u Moskvi dana 23.08.1939 godine? Zar Zapad ne luduje i dan danas zbog tog pakta? Upitajte se zašto? Sigurno i zato što Staljin i SSSR time su dobili vreme da se cela zemlja bolje pripremi za nadolazeći svetski rat. ... "Da su Rusi spržili nekoliko stotina natovih lešinara" - garantujem ti da bi već bio obustavljen Severni tok 2. SAD posredstvom NATO-a baš to hoće da postigne - da preseće sve ekonomske veze Evrope sa Rusijom. Ako bi to postigli onda dobijaju ekonomski slabiju Rusiju protiv koje bi i mogli da krenu u rat.

  • Dragana says:

   Glupane, Rusi hoće da svet vidi ko su Amerikanci ha ha ha.

 2. Goran Swe says:

  Plus redakciji za clanak.

 3. Slobodanka says:

  Ovo su pitanja tipična za slabića koji u svojoj slabosti, očekuje da Rusija uleti i što pre reši problem. Moguće je da je u pitanju fino upakovana podlost prema Rusiji. Poput: "Hoće li ruska vlada ponovo zalepršati pred Vašingtonom? Kada će klečanje pred SAD-om prestati? Ponižavanja i zloupotreba Rusije neće prestati sve dok Rusija Vašingtonu ne pokaže zube. Vreme je od suštinskog značaja." - VREME ne radi za Zapad, odavno je jasno da Rusija ne treba ni da žuri ni da uleće. Najvažnija lekcija koju je današnja Rusija izvukla iz perioda Hladnog Rata i sukoba SSSR - SAD i zapad, je sledeća: Rusija ne sme sama da nosi teret konfrontacije sa SAD-om i celim Zapadom jer će ponovo biti slomljena. Ne izazivajte Rusiju. Čak i kad su fino i inteligentno napisane namere prema Rusiji one mogu biti veoma podle.

  • persida says:

   Ovo je logika Acike Vucica, zasto da se sukobimo, bolje da cekamo da se nas neprijatelj uneredi u gace. Bice to jednom, mozda za hiljadu godina. U medjuvremenu, snadjite se nekako.

   • Slobodanka says:

    O, jasno je da najpodlija pisateljica protiv Rusije osetila se prozvanom. Odmah se javlja. Je li ti Milićka večni uzor?

    • persida says:

     Nije, pisala sam protiv nje. Ideja da neko sme da kriticki misli samo a Zapadu, a nikako i o drugima, nije drugo do bolest uma. Preispitujem postavljam pitanja, a ti padas u nesvest jer ni na jedno pitanje ne umes logicki da odgovoris. Cak i najblizi Putinovi saradnici su ponekad kritikovali Putina. Sudeci tvoju logiku, svi oni rade za Milicku.

     • Slobodanka says:

      Moji komentari su prilično logični. Nego tebi je Brozova uravnilovka ugradjena u ćupu, posledice po tvoje rezonovanje su katastrofalne.

      • persida says:

       Ne lupetaj i ne podmeci. Vise sam kritikovala Brozovo nasledje od tebe. Pisala sam protiv Natoa i protiv clanstva u EU. Dakle, upravo suprotno od onoga sto reklamira Gospodja Milic, a ti tvrdis da za nju radim. Da li shvatas koliko si prolupala? A, da stvar okrenemo, pa da te ja proglasim KGB novinarom, jer ti osim Rusije nista ne vidis i samo Putina reklamiras sa penom na ustima. Dacu ti jedan primer koliko je jaka tvoja logika. U jednom tekstu si napisala da ne volis neke aspekte ruskog kapitalizma. Ali, nisi ni pomenula da je na celu tog koncepta upravo Putin. Ko drugi, da nije cika Zika iz Marinkove bare? Obozavateljka si kulta licnosti (Putin je tu kolateralna steta), a takve osobe imaju osobine deteta, ne daju svoju lutkicu nikome. Ako neko didirne lutkicu, dete ce poceti da se dere. Moraces da odrastes i da shvatis da drugi ljudi drugacije vide od tebe. Moraces da naucis da se moze kritikovati cak i ono sto volis i u sta verujes. Ako ikada stignes do tog nivoa.

   • Miraš says:

    Ne možeš Srbiju koja zauzima tek deo Balkana da porediš sa Rusijom. Balkanske cice-jogunice sve mere kroz svog Vučića, bilo da ga poštuju ili ga ne podnose. Iste su po pameti i ove i one bez obzira što su na suprotnim stranama.

 4. doktrina soka says:

  bravo!Za redakciju.U Siriji toliko Amera a niti jednog da uvate,a tek u Kini,pa vatajte ih za guse.Prvog bi capila Pompea,pa neka cvile.

 5. Miraš says:

  Tekstopisac bi da uvuče Rusiju u novi rat mamljenjem (izazivanjem) slično kao kad sa sirom mame miša da udje u mišolovku. Kako je došao do zaključka da Rusija ima tako malu, slabu i naivnu mišju pamet? Krajem 2016 godine Putin je izjavio da neće dozvoliti da Rusija bude uvučena u novi svetski rat. Rekao je tada i to da zna ko želi da izazove novi svetski rat.

  • persida says:

   Pa, Rusija je vec u ratu, u Siriji i na drugim mestima. Po tebi, Rusija ima misju pamet. Maslo logike ne bi bilo na odmet.

   • Miraš says:

    Vaša logika je da sve ratove porade Rusi, a Vi da žvrljkate po internetu i to makar šta. Hebeš takvu sestru koja bratu samo rata nudi. Ma ni ku*ca joj ne treba dati.

   • Miraš says:

    U Siriji Rusija učestvuje u konfliktu nastojeći da on bude ograničenih razmera i bez prevelikih eskalacija rata. Jeste u Siriji rat, ali daleko je on od svetskog rata pod uslovom da se ratne operacije snaga SAA pažljivo vode i da pritom ne budu dozvoljene nagle eskalacije sukoba od strane ratobornih suseda poput Izraela, S. Arabije, Turske, itd. Bliski istok potencijalno jeste područje sa kog bi mogao krenuti novi svetski rat. Činjenica je da Sirijski rat kako se dosad odvijao nije pretnja za Rusiju. Prema tome ne možeš da pišeš makar šta o Rusiji, Rusija se drži svojih obećanja. Ali tvrdoglavost jogunaste mazge ti se primila, a možda i neka lovica, pa ne odustaješ.

   • Miraš says:

    Ne izvrći moje reči, naučila si da manipučišeš od svog Vučića.

  • Velika Metla says:

   Miraš,dozvolio Putin ili ne dozvolio da Rusija bude umešana,uvučena....,kako god,u Treći svetski rat,ta ista Rusija će biti napadnuta od strane agresivnog i pljačkaškog zapada. E sad ja nisam toliki stručnjak da znam da li je bolje čekati da te napadnu,ili izvršiti preventivni,"vaspitni",udar. Nadam se da Rusija zna šta radi. Mada s obzirom na velike žrtve nkoje su imali do sada ne uliva nadu da znaju šta rade. Daj Bože da grešim. Zapad je u takvoj ekonomskoj situaciji da ako ne opljačka Sibir,preuzme ga od Rusije,gotovi su ekonoimski totalno. Sibir im je poslednja šansa za sopstveni spas,i zato će oni da napadnu Rusiju. Zašto je i ne bi napali kad će za njihove potrebe da ginu poluljudi u vidu "montenegrina,poljoša,baltičke stoke,ustaša....,i ostalih nesvršenih nazovi naroda,koji su se sami ponudili zapadu,iliti americi? Svako pametan bi takve budale iskoristio,naravno.

   • Miraš says:

    Teritoriju Rusije SAD neće napasti direktno vojno. Bi oni to, ali ne usudjuju se. Naoružanje koje Rusija poseduje deluje i kao preventivna odbrana. Jedino SAD i Zapad pokušavaju da ekonomski zaljuljaju i oslabe Rusiju pa da usled socijalnih problema Rusija sama podigne ruke u znak predaje.

   • Miraš says:

    Sada se prvenstveno brani južna granica Rusije i to počev od Krima, Krasnodarskog kraja, Abhazije, zatim spolja u Siriji, Iranu, itd. Za eventualni ratni pohod na Rusiju nije dovoljno i nema šanse za uspeh napasti Rusiju samo na njenoj zapadnoj granici iz Evrope. A mamini razmaženi gotovani koji očekuju da ih kao nekad oslobadja Crvena armija neka takvu mogućnost zaborave. Kako se zahvaljuju danas Rusiji za to? Korigovanjem istorije. E odsad neka se sami oslobadjaju.

    • doktrina soka says:

     Bas tako,za napad treba vise snage nego za odbranu,to smo uciili,ako smo naucili.

    • doktrina soka says:

     Bas tako,za napad treba vise snage nego za odbranu,to smo uciili,ako smo naucili.

   • Miraš says:

    Što se tiče Eu-rope i ona pripada Zapadu. Svako zaoštravanje Moskva-Vašington vodi ka okretanju evropskih ćurića protiv Rusije. To je staro i dobro poznato iskustvo iz nekoliko decenija Hladnog rata. Aktuelno je i sada. Mi ne znamo da li Rusija ima strateški plan za bolje slaganje i približavanje sada politički podeljenog, ali ipak celog Evroazijskog kontinenta. Može da okvirno ima takav plan, i da ćutke radi na tome. To može da bude dobar razlog zašto se Rusija ne upušta u teške rasprave sa Vašingtonom. Da li je Evroazijskom kontinentu potreban Vašington? Potreban im je koliko i glavni grad Australije, nešto malo više od toga.

 6. James Bond says:

  Konačno pravi članak ! To se primećuje godinama unazad, a tekstovi do sada i analize su kao da su Amerikanci poraženi, a uopšte nisu baš zbog pasivnih rusa

  • Milica says:

   Da li ste James Bond ili bi više odgovaralo Don Kihot? Zar nije donkihotovski naivno biti iskreno pošten prema velikim gadoovima koji vladaju svetom?

  • Za Srbiju says:

   Ruski kapital drže jevreji i prozapadni oligarsi. Rusija je u dužničkom ropstvu prema njima i zato vodi politiku, kakvu vodi. Jer, ako oni povuku svoje milijarde, Rusija je bankrotirala.

   • Za Srbiju says:

    To dokazuje da nije suverena država. Druga je stvar što bismo mi voleli.

 7. teoretičar says:

  Ovaj gori od mene, ali ja se bar potpišem a on se zamaskiro ko i neće. Zaista je članak nemilosrdan tim više što je sve istina, ali je malo uznemiravajući po Ruse pa neće stići daleko. Ipak, toliko mi je drago što ih našao baš gde ih najviše boli i gde se najviše povezuju - "Koliko je uobičajena izdaja u Rusiji i Kini?" Ni da je nas ovde priupitao, ne bi bolje pitao. U suštini, nije baš sve tako jednostavno. Kina i Rusija nemaju oružje takve vrste protiv USA, ali slabe reakcije na stalna poniženja su skoro neverovatna. Ko da su Srbija, brate mili. Mi smo bar porobljeni vojnom silom i izdajom par miliona Srba, a oni su izgleda sledeći na listi. Za Kinu nije ni čudo, ona robuje i Istoku i Zapadu već hiljadu godina. To se zove kineska hiljadugodišnja mud(r)ost. Radiš ceo milenijum za druge da bi opstao. Ali Rusi su čudo. Nisu toliko, samo ljubav prema Zapadnoj kulturi i osećaj manje vrednosti je gori nego otvoreno ropstvo Kine, koje je danas kao i uvek, na zvaničnom nivou i zove se saradnja sa Zapadom. Tako su nekad Mongoli sarađivali sa Kinom vekovima, pa posle Mongola Britanci vekovima, pa posle Britanaca Amerikanci vekovima...doduše sa amerima je tek počelo saradničko ropstvo. Sdruge strane, mora se priznati da Kina prvi put u svojoj istoriji i najzad, ima debele koristi od ropstva Zapadu. E ali, Kina sada ima šanse da se pretvori u nešto slično kao što su J Koreja, Nemačka ili Japan, države koje su se razvile i dostigle neslućeni standard robujući americi. Kina je već na putu da odustane od sukobljavanja. Ko .ebe J Kinesko more kad ti narod bogat. To je žalosna činjenica za Rusiju, jer Srbija i Rusija neće te šanse imati nikad. Sami nismo ni za dismo. Uvek neke revolucije, ludnice, demonstracije ubijanje careva, menjanje državnih sistema i na kraju ili bežanija ili ginjenje na fatove. Nešto veliko škripi u politici Rusije a još gore je što to Rusi neće da vide. Ipak, može lako biti da će Rusi isplivati i bez rata, samo ja nemam pojma kako. Možda je to samo moja nada. Gledajući sve šta se dešava, odnosno ono što je nama dostupno, ja više nisam pametan da shvatim šta ko radi. Ostao mi samo jasan osećaj nekog gađenja za sve što se događa na našoj planeti. Imam utisak da se to dešava...e ovo sam odlučio da ne završim. Suviše je bezlično lično.

  • persida says:

   Procitaj Dnevnike Dostojevskog i videces da su Rusi samoizdajice i mazohisti koji su uvek klecali pred Zapadom. Rusija ce se raspasti jer je velika izdaja na pomolu, Rus ce sve uraditi za dolar i lagodan zivot, kao i Srbin. Gde je tu neka velika razlika od Zapadnog coveka, ovde mnogi komentatori prosto plivaju na toj razlici koja ne postoji.

  • Miraš says:

   "Ipak, može lako biti da će Rusi isplivati i bez rata, samo ja nemam pojma kako..." - Baš to je u pitanju, ali i nastojanje da izbegnu nuklearni rat, važi i za Rusiju i za Kinu. Najpre bi sukobi sa Kinom i Rusijom krenuli sa upotrebom nenuklearnog oružja, a zatim eskalacija bi ubrzo dovela do upotrebe nuklearnog oružja. ... Rusija ima blizu 147 miliona stanovnika i teritoriju od 17.125.187 km2. Gustina naseljenosti je 8,56 stanovnika po/km². Pokušajte da zamislite koliko bi stanovnika bilo na toj velikoj teritoriji da je nekim čudom Rusija izbegla drugi svetski rat. Koliko bi Rusija danas bila razvijenija i njeno stanovništvo bogatije? Koliki bi bio ukupan BDP Rusije, a i BDP po glavi stanovnika. Posle drugog svetskog rata Rusija je imala veliki nedostatak muškog stanovništva, veliki broj invalida i veliki broj ruševina. Trebalo je opet efikasnije organizovati odbranu tako velike teritorije, a gde je obnova zemlje i ekonomski razvoj? Amerika jeste učestvovala u drugom svetskom ratu, ali ni slučajno nije platila tako visoku cenu kao Rusija te Amerikanaca sad ima 327 miliona i značajno su bogatiji od rusijskog stanovništva. Država SAD ima gotovo neprekidnu ekonomsku ekspanziju još od 1850. godine, a Rusija ima dva velika prekida zbog prvog i drugog svetskog rata i zbog dugog otklanjanja posledica tih ratova. ... Ovo je 15 najbogatijih zemalja sveta po veličini BDP-a po glavi stanovnika: 15. ISLAND – 52.150 dolara po glavi stanovnika, 14. HOLANDIJA – 53.580 dolara, 13. SAUDIJSKA ARABIJA – 55.260 dolara, 12. SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE – 59.500 dolara, 11. SAN MARINO – 60.360 dolara, 10. HONG KONG – 61.020 dolara, 9. ŠVAJCARSKA – 61.360 dolara, 8. UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI – 68.250 dolara, 7. KUVAJT – 69.670 dolara, 6. NORVEŠKA – 70.590 dolara, 5. IRSKA – 72.630 dolara, 4. BRUNEJ – 76.740 dolara, 3. SINGAPUR – 90.530 dolara, 2. LUKSEMBURG – 109.190 dolara, 1. KATAR – 124.930 dolara. Amerikanci jesu medju najbogatijima u svetu, a Rusijani su daleko od toga. ... NISU LUDI DA PO TREĆI PUT PONESU SVETSKI RAT NA SVOJIM PLEĆIMA, A POSEBNO NA SVOJOJ TERITORIJI. Prezirem ove gorde ponosne i priglupe komentatore koji bi Rusiju brzo i ponovo poslali u sveopštu katastrofu. Imam u vidu da Rusija je najveća slovenska zemlja te nakon njenog pretpostavljenog novog većeg slabljenja - nama bi tek oderali kožu. Ovo deranje kože dosad ispalo bi da je sitnica.

   • teoretičar says:

    Ima i smisla i logike sve što pišete. Ja opet i ponekad gledam sa posledične strane i te posledice me užasavaju. Bez obzira što se svi mi lečimo od poseldica i počnemo oporavljati, ostaje istina da uzrok nikada ne diramo niti uništavamo. Eto vam hrvata, muslimana, švaba...sve to ostalo i dalje i jača i dalje a spadaju u uzroke bolesti Rusa i Srba. Onako prostački, znate, kada bi se meni neko iskenjavao neprekidno ispred prozora moje kuće, ja bih jednog dana bacio punu kiblu na njega, majke mu ga...Ako ne znate šta je kibla, idite u sela i pitajte neke ljude starije od 60 godina. Ako ne budete imali uspeha, objasniću vam ja, ali nije ukrasno mada je bilo korisno vekovima.

 8. Republika Srpska says:

  Pijanom i bahatom kauboju treba razbiti zube i baciti ga u blato, samo to je rešenje, Đon Vejn je to dokazao, kad su mu to uradili smirio se, sad je miran :-)))

  • persida says:

   Nema ko da kauboje baci u blato jer oni koji bi mogli (Rusija i Kina) imaju iste vrednosti kao i kauboji, SVI SLUZE DOLAR I MATERIJALNE VREDNOSTI. I to je kraj price, sto ne iskljucuje da ce se Putin za Bozic opet slikati sa ruskom sirotinjom, negde na periferiji. Srpske budale padaju na te stosove kao musice u vino.

   • Milica says:

    Naša sirotice, komentari te itekako otkrivaju da Ti ne vidiš ništa više i dalje od bogatstva i materijalnih vrednosti. Ide balkanska cura nosa ponosita sa njuhom za dolare i bogatstvo.

    • teoretičar says:

     Milice, nemojte da me razočarate. Ja sam mislio da vi ne spadate u osobe koje čekaju komšinicu da se probudi pa da nastave svađu. Sećam se par vaših komentara pa zato kažem...

    • persida says:

     Kako da ne, kad nemas sta da kazes, a ti podmetni drugima upravo ono sto kritikuju i na sta ukazuju. Ovo sto sam napisala cak nije ni kritika vec najobicnija cinjenica. Pa, Putin je licno vise puta rekao da je Rusija kapitalisticka zemlja i da ce GLEDATI PRE SVEGA SVOJ INTERES. Ja to ne kritikujem, samo konstatujem. Isto tako misle i Ameri i Kinezi, pa se logicno namece pitanje gde je tu sukob interesa na nivou VREDNOSTI. A to je bas ono nematerijalno pitanje koje ti ne razumes.

     • Milica says:

      Kako ne vidiš gde je i u čemu je sukob interesa? Nisu Rusija i Kina, krenule u osvajanje sveta ratovima. A ni Iran, Sirija, Severna Koreja, itd. Zatim u redu je što Putin kaže da je Rusija sada kapitalistička zemlja, posebno zbog odnosa Rusija-Evropa. Ako je dosad komunizam-socijalizam bio velika smetnja za bolje razumevanje i saradnju izmedju zapadne kapitalističke Evrope i socijalističke Rusije, evo sada te barijere nema. Hladni rat u Evropi time gubi smisao. Zašto onda i dalje postoje teške konfrontacije? Zato što za kapitalizam zapadnog tipa u svim fazama razvoja bitna karakteristika je PLJAČKA.

 9. Velika Metla says:

  Nemojte da napadate ruske "partNjore"!;;;))) Ovi im doveli vojsku na prag kuće a oni ih nazivaju partnerima???? Ludilo.

 10. teoretičar says:

  Rusi, bacite bre već jednom kiblu na te vaše partnjore koji vekovima seru po ruskim granicama sve dok ne uđu u vaše sobe i nastave tamo. Ma nedajte im da uđu. Terajte ih izdaleka, inače eto ih jope ispred Moskve da vas štroje. Ako ne požurite, nateraće i nas uskoro u veterinare pa će vam i srpska vojska zavrtati...Spašavajte braćo Rusi. I sebe i nas.

 11. padre says:

  Baš mu nije neka logika!Što se više Ameri ponašaju kao uvređena mlada, to jim ugled pada!Sad jih niko više ne zarezuje, pa čak i sankcijama više škode sebi i svojim "saveznicima" nego onima, koje "sankcionišu"!

 12. persida says:

  Resili Rusi da podmetnu i drugi obraz, u duhu pravoslavlja. A posle ce da kukaju, opet ce oni biti nevini, a svo drugi krivi. E, pa vidi se da su od iste sorte sa Srbima.

 13. Veles says:

  Holivud je usadio psihotični kriterijum Zapada da je pobednik ko prvi potegne revolver, I ko je nasilnik. Ali Rusi su dokazali svaki put da je kraj bitan za sve stvari.

  • persida says:

   U nuklearnom obracunu, kazu strucnjaci da ce odlucivati sekunde. Dakle, isto kao i u holivudskim filmovima gde kauboji potezu pistolje.

   • persida says:

    Putin ce cekati da ga Ameri koknu prvi, pa ce tek onda da odgovori. I tu strategiju brane srpski putinolozi. Oni su svi protiv Rusije, njima je samo vazan Putin, a Rusija i ruski narod ih uopste ne interesuje. Tipicne primerke takvog oboljenja srecemo kod Mirasa i Slobodanke.

 14. A akoM says:

  USA i Zapad su bar 2-3 puta jači od Saveza Rusije i Kine,i to vojno,naučno-tehnološko-industrijski,financijski,organizacijski, itd! Totalni A-rat će izbjegavati i jedni i drugi,a za dugotrajni konvencionalni i A-ograničeni,to bi moglo biti presudno,i to znaju i jedni i drugi,i zato se USA-Zapad ponaša bahato i agresivno,a Rusija i Kina rezervirano i skromno!Naravno da USA-Zapad želi ovladati cijelom planetom i šire,absolutističji,ne birajući sredstva,i da to znaju i Rusija i Kina!Naravno da Ruso-Kineski tajkuni i moćnici žele plesati u tom plesu zapravo nadnacionalnih moćnika protiv sirotinje svijeta,a da rodoljubna itd.stoka sitnog zuba baulja kao guske kroz maglu i obično za čašu jogurta juriša i radi što joj kažu!I sad bi trebalo šaka pojedinaca biti Svjesno i suprotstaviti se tisućljećima školovanoj i organiziranoj oligarhiji,po mogućnosti suprotstaviti se uspješno,a zapravo sam kao Pavle na svijetu!Može se,Al tko s Bogom bude hodio!

 15. petrovgrad says:

  Zapad ima viskog BDP zahvaljujući kolonijama i neokolnijama, a ne od rada. Ja sam Rusofil i pored Srbije najviše volim Rusiju. Rusija, Kina, Indija, Iran i .. sve dok ne izbace lažni američki papir-dolare iz opticaja one su američke kolonije. Ja verujem da će u bliskoj budućnosti za deceniju dve izbaciti dolare i tada će doći kraj Americi i zapadu. Amerika se povlači iz ratova, odlazi iz Avganistana, Iraka, Sirije. Ona se sada bazira na zaštitu svoje ekonomije. Uvodi treće smene za štampanje dolara i uvaljuje Rusima, Kinezima, Indiji,..

 16. Beli Orao says:

  Želio bi više ovakvih članaka pa i dijaloga sa ruskim diplomatama ali baš o prirodi ovog problema očito Ruskog , kineskog , iranskog i srbskog naravno !!! Zašto u Srbiji danas i dalje vršljaju strani plaćenici , nevladine organizacije , izdajnici a vlast ( vučić) ćuti i dalje pokorno o tom NEPoduzimajući ništa ama baš ništa a ni vladi ili parlament zakonom označiti ih za strane špijune što i jesu i legalizovati hapšenje istih !!! Takve teme i probleme treba i mi uz INTRERMAGAZIN da podržimo !!! Najzad mogu da kažem bravo čovjeku koji je povukao ovaj problem tj lapsus država u koje ulažemo velike nade!!!

 17. Dragana says:

  Rusi su Pravoslavci i kao takvi ne napadaju. Ovakvom ponašanjem samo otvaraju oči ljudima celog sveta. Amerika je poroljivač i krvopija, dok Rusija štiti one koji joj zatraže pomoć. Amerika sve više propada, dok Rusija sve više napreduje. Evo je počeo izvoz Ruskih proizvoda za Ameriku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *