ШТА СЕ ТО ДЕШАВА СА РУСИЈОМ? Шта то раде Руси?

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА СА РУСИЈОМ? Шта то раде Руси?

10 октобра 2019

Увреда за увредом , а патетично руско министарство спољних послова се и даље пита, “да ли америчке власти не желе да нормализују дијалог?”

Наравно да не желе. Kолико доказа је потребно руском Министарству спољних послова?

Американци хапсе сина руског законодавца у иностранству, далеко изван било које легалне америчке надлежности, киднаповали су га и привели на суђење у квази – суду у Вашингтону.Американци су ухапсили Рускињу, Марију Бутину, лажно је оптужили за шпијунирање и сместили је у затвор. Такве ситуације се и даље понављају.

Сада су Американци, ради испитивања, притворили Инга Јумашеву, чланицу руског парламента, која је позвана у САД да учествује у форуму Форт Росс Диалогуе, годишњем догађају на ком Американци и Руси могу директно да разговарају једни са другима.

Да ли је руска влада способна да схвати да је за Русе, чак и за чланове руске владе, опасно да оду у САД или било где ван Русије, где их могу киднаповати вашингтонски агенти?

Након што је Вашингтон прекршио дипломатски имунитет и преузео контролу над руским конзулатом у Сан Франциску и трговинским канцеларијама у Њујорку и Вашингтону, како Руси не могу да схвате да су САД насилничка држава? Kако Русија може да има нормалне односе са таквом државом? Да ли је руска влада неспособна да призна очигледне чињенице?

Велика понижења, која руска влада тако спремно прихвата, само подстичу још већа понижења, која ће се тек погоршати. Хоће ли се Руси поново умилато жалити када сам Путин буде задржан и саслушан на уласку у Сједињене Државе? Заиста, могао би бити ухапшен због уплитања у америчке председничке изборе.

Хоће ли руска влада поново залепршати пред Вашингтоном? Kада ће клечање пред САД-ом престати? Понижавања и злоупотреба Русије неће престати све док Русија Вашингтону не покаже зубе. Време је од суштинског значаја.

Нема разлога за то да се Русија толико плаши Сједињених Држава, банкротиране, друштвено дегенеришуће земље, која је, након две деценије, показала да није у стању да победи неколико хиљада лако наоружаних талибана у Авганистану.

Зашто руска влада изазива осуду јавности свуда у свету омогућивши Америци и америчким вазалним провинцијама у Европи да финансирају невладине организације, субверзивне организације којима управља ЦИА унутар Русије, које изазивају протесте и поремећаје, попут недавних у Москви, који су омаловажили утицај владајућих странака на изборима у Москви?Пад подршке руској независности, у односу на приближавање Вашингтону, није последица успеха америчке пропаганде. То је резултат одбојности патриотских Руса чија влада не штити Русију од америчког уплитања у руске изборе.

Није ли руска влада у хонгконшком насиљу приметила последице неефикасности кинеске владе према активностима невладиних организација које финансирају САД? Зашто онда руска влада дозвољава исто? Да ли је Вашнгтон потплатио исти број руских званичника колико и кинеских? Kолико је уобичајена издаја у Русији и Kини?

Чини се да се Русија, Kина и Иран нису у стању да се суоче са чињеницом да је Вашингтон опасан противник који намерава да успостави хегемонију.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI50 коментара

 1. persida says:

  Rusi nemaju m... U tome je cela prica. Cekaju da budu unisteni, pa da onda dobiju rat. Mikrofon ima Slobodanka. Esej da ne prelazi 10 stranica.

   • Velika Metla says:

    Није овде реч о томе да ли он има или нема,него је реч о Русима. Много корисније би било да си изнео неки аргумент против овога шта је "персида" написала. Најлакше је некога критиковази без иједног аргумента! Све шта је написано у новинском тексту је жива ИСТИНА. Ја могу да схватим да нека мала,или мања,држава мора да трпи наци-американце,али држава с толико,наводно, оружја као Русија да трпи ове болеснике није никако нормално. Ја сам сигуран да један Стаљин не би трпео ово. Да су Руси спржили неколико стотина нато-вих лешинара,које војском називају,код руске границе,гарантујем ти да би била другачија ситуација,јер би се остали разбежали. Путин ми је много сумњив,већ одавно. Даће Бог да нисам у праву.

    • Miraš says:

     "ali država s toliko,navodno, oružja kao Rusija da trpi ove bolesnike nije nikako normalno. Ja sam siguran da jedan Staljin ne bi trpeo ovo." - Trpeo je i Staljin kad je imao interes tj. kad je morao. Zar nije potpisan sporazum Ribnetrop-Мolotov nepune dve godine pre napada Nemačke na SSSR, pakt je potpisan u Moskvi dana 23.08.1939 godine? Zar Zapad ne luduje i dan danas zbog tog pakta? Upitajte se zašto? Sigurno i zato što Staljin i SSSR time su dobili vreme da se cela zemlja bolje pripremi za nadolazeći svetski rat. ... "Da su Rusi spržili nekoliko stotina natovih lešinara" - garantujem ti da bi već bio obustavljen Severni tok 2. SAD posredstvom NATO-a baš to hoće da postigne - da preseće sve ekonomske veze Evrope sa Rusijom. Ako bi to postigli onda dobijaju ekonomski slabiju Rusiju protiv koje bi i mogli da krenu u rat.

  • Dragana says:

   Глупане, Руси хоће да свет види ко су Американци ха ха ха.

 2. Slobodanka says:

  Ovo su pitanja tipična za slabića koji u svojoj slabosti, očekuje da Rusija uleti i što pre reši problem. Moguće je da je u pitanju fino upakovana podlost prema Rusiji. Poput: "Hoće li ruska vlada ponovo zalepršati pred Vašingtonom? Kada će klečanje pred SAD-om prestati? Ponižavanja i zloupotreba Rusije neće prestati sve dok Rusija Vašingtonu ne pokaže zube. Vreme je od suštinskog značaja." - VREME ne radi za Zapad, odavno je jasno da Rusija ne treba ni da žuri ni da uleće. Najvažnija lekcija koju je današnja Rusija izvukla iz perioda Hladnog Rata i sukoba SSSR - SAD i zapad, je sledeća: Rusija ne sme sama da nosi teret konfrontacije sa SAD-om i celim Zapadom jer će ponovo biti slomljena. Ne izazivajte Rusiju. Čak i kad su fino i inteligentno napisane namere prema Rusiji one mogu biti veoma podle.

  • persida says:

   Ovo je logika Acike Vucica, zasto da se sukobimo, bolje da cekamo da se nas neprijatelj uneredi u gace. Bice to jednom, mozda za hiljadu godina. U medjuvremenu, snadjite se nekako.

   • Slobodanka says:

    O, jasno je da najpodlija pisateljica protiv Rusije osetila se prozvanom. Odmah se javlja. Je li ti Milićka večni uzor?

    • persida says:

     Nije, pisala sam protiv nje. Ideja da neko sme da kriticki misli samo a Zapadu, a nikako i o drugima, nije drugo do bolest uma. Preispitujem postavljam pitanja, a ti padas u nesvest jer ni na jedno pitanje ne umes logicki da odgovoris. Cak i najblizi Putinovi saradnici su ponekad kritikovali Putina. Sudeci tvoju logiku, svi oni rade za Milicku.

     • Slobodanka says:

      Moji komentari su prilično logični. Nego tebi je Brozova uravnilovka ugradjena u ćupu, posledice po tvoje rezonovanje su katastrofalne.

      • persida says:

       Ne lupetaj i ne podmeci. Vise sam kritikovala Brozovo nasledje od tebe. Pisala sam protiv Natoa i protiv clanstva u EU. Dakle, upravo suprotno od onoga sto reklamira Gospodja Milic, a ti tvrdis da za nju radim. Da li shvatas koliko si prolupala? A, da stvar okrenemo, pa da te ja proglasim KGB novinarom, jer ti osim Rusije nista ne vidis i samo Putina reklamiras sa penom na ustima. Dacu ti jedan primer koliko je jaka tvoja logika. U jednom tekstu si napisala da ne volis neke aspekte ruskog kapitalizma. Ali, nisi ni pomenula da je na celu tog koncepta upravo Putin. Ko drugi, da nije cika Zika iz Marinkove bare? Obozavateljka si kulta licnosti (Putin je tu kolateralna steta), a takve osobe imaju osobine deteta, ne daju svoju lutkicu nikome. Ako neko didirne lutkicu, dete ce poceti da se dere. Moraces da odrastes i da shvatis da drugi ljudi drugacije vide od tebe. Moraces da naucis da se moze kritikovati cak i ono sto volis i u sta verujes. Ako ikada stignes do tog nivoa.

   • Miraš says:

    Ne možeš Srbiju koja zauzima tek deo Balkana da porediš sa Rusijom. Balkanske cice-jogunice sve mere kroz svog Vučića, bilo da ga poštuju ili ga ne podnose. Iste su po pameti i ove i one bez obzira što su na suprotnim stranama.

 3. doktrina soka says:

  bravo!Za redakciju.U Siriji toliko Amera a niti jednog da uvate,a tek u Kini,pa vatajte ih za guse.Prvog bi capila Pompea,pa neka cvile.

 4. Miraš says:

  Tekstopisac bi da uvuče Rusiju u novi rat mamljenjem (izazivanjem) slično kao kad sa sirom mame miša da udje u mišolovku. Kako je došao do zaključka da Rusija ima tako malu, slabu i naivnu mišju pamet? Krajem 2016 godine Putin je izjavio da neće dozvoliti da Rusija bude uvučena u novi svetski rat. Rekao je tada i to da zna ko želi da izazove novi svetski rat.

  • persida says:

   Pa, Rusija je vec u ratu, u Siriji i na drugim mestima. Po tebi, Rusija ima misju pamet. Maslo logike ne bi bilo na odmet.

   • Miraš says:

    Vaša logika je da sve ratove porade Rusi, a Vi da žvrljkate po internetu i to makar šta. Hebeš takvu sestru koja bratu samo rata nudi. Ma ni ku*ca joj ne treba dati.

   • Miraš says:

    U Siriji Rusija učestvuje u konfliktu nastojeći da on bude ograničenih razmera i bez prevelikih eskalacija rata. Jeste u Siriji rat, ali daleko je on od svetskog rata pod uslovom da se ratne operacije snaga SAA pažljivo vode i da pritom ne budu dozvoljene nagle eskalacije sukoba od strane ratobornih suseda poput Izraela, S. Arabije, Turske, itd. Bliski istok potencijalno jeste područje sa kog bi mogao krenuti novi svetski rat. Činjenica je da Sirijski rat kako se dosad odvijao nije pretnja za Rusiju. Prema tome ne možeš da pišeš makar šta o Rusiji, Rusija se drži svojih obećanja. Ali tvrdoglavost jogunaste mazge ti se primila, a možda i neka lovica, pa ne odustaješ.

   • Miraš says:

    Ne izvrći moje reči, naučila si da manipučišeš od svog Vučića.

  • Velika Metla says:

   Мираш,дозволио Путин или не дозволио да Русија буде умешана,увучена....,како год,у Трећи светски рат,та иста Русија ће бити нападнута од стране агресивног и пљачкашког запада. Е сад ја нисам толики стручњак да знам да ли је боље чекати да те нападну,или извршити превентивни,"васпитни",удар. Надам се да Русија зна шта ради. Мада с обзиром на велике жртве нкоје су имали до сада не улива наду да знају шта раде. Дај Боже да грешим. Запад је у таквој економској ситуацији да ако не опљачка Сибир,преузме га од Русије,готови су еконоимски тотално. Сибир им је последња шанса за сопствени спас,и зато ће они да нападну Русију. Зашто је и не би напали кад ће за њихове потребе да гину полуљуди у виду "монтенегрина,пољоша,балтичке стоке,усташа....,и осталих несвршених назови народа,који су се сами понудили западу,илити америци? Свако паметан би такве будале искористио,наравно.

   • Miraš says:

    Teritoriju Rusije SAD neće napasti direktno vojno. Bi oni to, ali ne usudjuju se. Naoružanje koje Rusija poseduje deluje i kao preventivna odbrana. Jedino SAD i Zapad pokušavaju da ekonomski zaljuljaju i oslabe Rusiju pa da usled socijalnih problema Rusija sama podigne ruke u znak predaje.

   • Miraš says:

    Sada se prvenstveno brani južna granica Rusije i to počev od Krima, Krasnodarskog kraja, Abhazije, zatim spolja u Siriji, Iranu, itd. Za eventualni ratni pohod na Rusiju nije dovoljno i nema šanse za uspeh napasti Rusiju samo na njenoj zapadnoj granici iz Evrope. A mamini razmaženi gotovani koji očekuju da ih kao nekad oslobadja Crvena armija neka takvu mogućnost zaborave. Kako se zahvaljuju danas Rusiji za to? Korigovanjem istorije. E odsad neka se sami oslobadjaju.

    • doktrina soka says:

     Bas tako,za napad treba vise snage nego za odbranu,to smo uciili,ako smo naucili.

    • doktrina soka says:

     Bas tako,za napad treba vise snage nego za odbranu,to smo uciili,ako smo naucili.

   • Miraš says:

    Što se tiče Eu-rope i ona pripada Zapadu. Svako zaoštravanje Moskva-Vašington vodi ka okretanju evropskih ćurića protiv Rusije. To je staro i dobro poznato iskustvo iz nekoliko decenija Hladnog rata. Aktuelno je i sada. Mi ne znamo da li Rusija ima strateški plan za bolje slaganje i približavanje sada politički podeljenog, ali ipak celog Evroazijskog kontinenta. Može da okvirno ima takav plan, i da ćutke radi na tome. To može da bude dobar razlog zašto se Rusija ne upušta u teške rasprave sa Vašingtonom. Da li je Evroazijskom kontinentu potreban Vašington? Potreban im je koliko i glavni grad Australije, nešto malo više od toga.

 5. James Bond says:

  Konačno pravi članak ! To se primećuje godinama unazad, a tekstovi do sada i analize su kao da su Amerikanci poraženi, a uopšte nisu baš zbog pasivnih rusa

  • Milica says:

   Da li ste James Bond ili bi više odgovaralo Don Kihot? Zar nije donkihotovski naivno biti iskreno pošten prema velikim gadoovima koji vladaju svetom?

  • Za Srbiju says:

   Ruski kapital drže jevreji i prozapadni oligarsi. Rusija je u dužničkom ropstvu prema njima i zato vodi politiku, kakvu vodi. Jer, ako oni povuku svoje milijarde, Rusija je bankrotirala.

   • Za Srbiju says:

    To dokazuje da nije suverena država. Druga je stvar što bismo mi voleli.

 6. теоретичар says:

  Овај гори од мене, али ја се бар потпишем а он се замаскиро ко и неће. Заиста је чланак немилосрдан тим више што је све истина, али је мало узнемиравајући по Русе па неће стићи далеко. Ипак, толико ми је драго што их нашао баш где их највише боли и где се највише повезују - "Kолико је уобичајена издаја у Русији и Kини?" Ни да је нас овде приупитао, не би боље питао. У суштини, није баш све тако једноставно. Кина и Русија немају оружје такве врсте против УСА, али слабе реакције на стална понижења су скоро невероватна. Ко да су Србија, брате мили. Ми смо бар поробљени војном силом и издајом пар милиона Срба, а они су изгледа следећи на листи. За Кину није ни чудо, она робује и Истоку и Западу већ хиљаду година. То се зове кинеска хиљадугодишња муд(р)ост. Радиш цео миленијум за друге да би опстао. Али Руси су чудо. Нису толико, само љубав према Западној култури и осећај мање вредности је гори него отворено ропство Кине, које је данас као и увек, на званичном нивоу и зове се сарадња са Западом. Тако су некад Монголи сарађивали са Кином вековима, па после Монгола Британци вековима, па после Британаца Американци вековима...додуше са америма је тек почело сарадничко ропство. Сдруге стране, мора се признати да Кина први пут у својој историји и најзад, има дебеле користи од ропства Западу. Е али, Кина сада има шансе да се претвори у нешто слично као што су Ј Кореја, Немачка или Јапан, државе које су се развиле и достигле неслућени стандард робујући америци. Кина је већ на путу да одустане од сукобљавања. Ко .ебе Ј Кинеско море кад ти народ богат. То је жалосна чињеница за Русију, јер Србија и Русија неће те шансе имати никад. Сами нисмо ни за дисмо. Увек неке револуције, луднице, демонстрације убијање царева, мењање државних система и на крају или бежанија или гињење на фатове. Нешто велико шкрипи у политици Русије а још горе је што то Руси неће да виде. Ипак, може лако бити да ће Руси испливати и без рата, само ја немам појма како. Можда је то само моја нада. Гледајући све шта се дешава, односно оно што је нама доступно, ја више нисам паметан да схватим шта ко ради. Остао ми само јасан осећај неког гађења за све што се догађа на нашој планети. Имам утисак да се то дешава...е ово сам одлучио да не завршим. Сувише је безлично лично.

  • persida says:

   Procitaj Dnevnike Dostojevskog i videces da su Rusi samoizdajice i mazohisti koji su uvek klecali pred Zapadom. Rusija ce se raspasti jer je velika izdaja na pomolu, Rus ce sve uraditi za dolar i lagodan zivot, kao i Srbin. Gde je tu neka velika razlika od Zapadnog coveka, ovde mnogi komentatori prosto plivaju na toj razlici koja ne postoji.

  • Miraš says:

   "Ipak, može lako biti da će Rusi isplivati i bez rata, samo ja nemam pojma kako..." - Baš to je u pitanju, ali i nastojanje da izbegnu nuklearni rat, važi i za Rusiju i za Kinu. Najpre bi sukobi sa Kinom i Rusijom krenuli sa upotrebom nenuklearnog oružja, a zatim eskalacija bi ubrzo dovela do upotrebe nuklearnog oružja. ... Rusija ima blizu 147 miliona stanovnika i teritoriju od 17.125.187 km2. Gustina naseljenosti je 8,56 stanovnika po/км². Pokušajte da zamislite koliko bi stanovnika bilo na toj velikoj teritoriji da je nekim čudom Rusija izbegla drugi svetski rat. Koliko bi Rusija danas bila razvijenija i njeno stanovništvo bogatije? Koliki bi bio ukupan BDP Rusije, a i BDP po glavi stanovnika. Posle drugog svetskog rata Rusija je imala veliki nedostatak muškog stanovništva, veliki broj invalida i veliki broj ruševina. Trebalo je opet efikasnije organizovati odbranu tako velike teritorije, a gde je obnova zemlje i ekonomski razvoj? Amerika jeste učestvovala u drugom svetskom ratu, ali ni slučajno nije platila tako visoku cenu kao Rusija te Amerikanaca sad ima 327 miliona i značajno su bogatiji od rusijskog stanovništva. Država SAD ima gotovo neprekidnu ekonomsku ekspanziju još od 1850. godine, a Rusija ima dva velika prekida zbog prvog i drugog svetskog rata i zbog dugog otklanjanja posledica tih ratova. ... Ovo je 15 najbogatijih zemalja sveta po veličini BDP-a po glavi stanovnika: 15. ISLAND – 52.150 dolara po glavi stanovnika, 14. HOLANDIJA – 53.580 dolara, 13. SAUDIJSKA ARABIJA – 55.260 dolara, 12. SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE – 59.500 dolara, 11. SAN MARINO – 60.360 dolara, 10. HONG KONG – 61.020 dolara, 9. ŠVAJCARSKA – 61.360 dolara, 8. UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI – 68.250 dolara, 7. KUVAJT – 69.670 dolara, 6. NORVEŠKA – 70.590 dolara, 5. IRSKA – 72.630 dolara, 4. BRUNEJ – 76.740 dolara, 3. SINGAPUR – 90.530 dolara, 2. LUKSEMBURG – 109.190 dolara, 1. KATAR – 124.930 dolara. Amerikanci jesu medju najbogatijima u svetu, a Rusijani su daleko od toga. ... NISU LUDI DA PO TREĆI PUT PONESU SVETSKI RAT NA SVOJIM PLEĆIMA, A POSEBNO NA SVOJOJ TERITORIJI. Prezirem ove gorde ponosne и приглупе komentatore koji bi Rusiju brzo i ponovo poslali u sveopštu katastrofu. Imam u vidu da Rusija je najveća slovenska zemlja te nakon njenog pretpostavljenog novog većeg slabljenja - nama bi tek oderali kožu. Ovo deranje kože dosad ispalo bi da je sitnica.

   • теоретичар says:

    Има и смисла и логике све што пишете. Ја опет и понекад гледам са последичне стране и те последице ме ужасавају. Без обзира што се сви ми лечимо од поселдица и почнемо опорављати, остаје истина да узрок никада не дирамо нити уништавамо. Ето вам хрвата, муслимана, шваба...све то остало и даље и јача и даље а спадају у узроке болести Руса и Срба. Онако простачки, знате, када би се мени неко искењавао непрекидно испред прозора моје куће, ја бих једног дана бацио пуну киблу на њега, мајке му га...Ако не знате шта је кибла, идите у села и питајте неке људе старије од 60 година. Ако не будете имали успеха, објаснићу вам ја, али није украсно мада је било корисно вековима.

 7. Republika Srpska says:

  Pijanom i bahatom kauboju treba razbiti zube i baciti ga u blato, samo to je rešenje, Đon Vejn je to dokazao, kad su mu to uradili smirio se, sad je miran :-)))

  • persida says:

   Nema ko da kauboje baci u blato jer oni koji bi mogli (Rusija i Kina) imaju iste vrednosti kao i kauboji, SVI SLUZE DOLAR I MATERIJALNE VREDNOSTI. I to je kraj price, sto ne iskljucuje da ce se Putin za Bozic opet slikati sa ruskom sirotinjom, negde na periferiji. Srpske budale padaju na te stosove kao musice u vino.

   • Milica says:

    Naša sirotice, komentari te itekako otkrivaju da Ti ne vidiš ništa više i dalje od bogatstva i materijalnih vrednosti. Ide balkanska cura nosa ponosita sa njuhom za dolare i bogatstvo.

    • теоретичар says:

     Милице, немојте да ме разочарате. Ја сам мислио да ви не спадате у особе које чекају комшиницу да се пробуди па да наставе свађу. Сећам се пар ваших коментара па зато кажем...

    • persida says:

     Kako da ne, kad nemas sta da kazes, a ti podmetni drugima upravo ono sto kritikuju i na sta ukazuju. Ovo sto sam napisala cak nije ni kritika vec najobicnija cinjenica. Pa, Putin je licno vise puta rekao da je Rusija kapitalisticka zemlja i da ce GLEDATI PRE SVEGA SVOJ INTERES. Ja to ne kritikujem, samo konstatujem. Isto tako misle i Ameri i Kinezi, pa se logicno namece pitanje gde je tu sukob interesa na nivou VREDNOSTI. A to je bas ono nematerijalno pitanje koje ti ne razumes.

     • Milica says:

      Kako ne vidiš gde je i u čemu je sukob interesa? Nisu Rusija i Kina, krenule u osvajanje sveta ratovima. A ni Iran, Sirija, Severna Koreja, itd. Zatim u redu je što Putin kaže da je Rusija sada kapitalistička zemlja, posebno zbog odnosa Rusija-Evropa. Ako je dosad komunizam-socijalizam bio velika smetnja za bolje razumevanje i saradnju izmedju zapadne kapitalističke Evrope i socijalističke Rusije, evo sada te barijere nema. Hladni rat u Evropi time gubi smisao. Zašto onda i dalje postoje teške konfrontacije? Zato što za kapitalizam zapadnog tipa u svim fazama razvoja bitna karakteristika je PLJAČKA.

 8. Velika Metla says:

  Немојте да нападате руске "партЊоре"!;;;))) Ови им довели војску на праг куће а они их називају партнерима???? Лудило.

 9. теоретичар says:

  Руси, баците бре већ једном киблу на те ваше партњоре који вековима серу по руским границама све док не уђу у ваше собе и наставе тамо. Ма недајте им да уђу. Терајте их издалека, иначе ето их јопе испред Москве да вас штроје. Ако не пожурите, натераће и нас ускоро у ветеринаре па ће вам и српска војска завртати...Спашавајте браћо Руси. И себе и нас.

 10. padre says:

  Baš mu nije neka logika!Što se više Ameri ponašaju kao uvređena mlada, to jim ugled pada!Sad jih niko više ne zarezuje, pa čak i sankcijama više škode sebi i svojim "saveznicima" nego onima, koje "sankcionišu"!

 11. persida says:

  Resili Rusi da podmetnu i drugi obraz, u duhu pravoslavlja. A posle ce da kukaju, opet ce oni biti nevini, a svo drugi krivi. E, pa vidi se da su od iste sorte sa Srbima.

 12. Veles says:

  Holivud je usadio psihotični kriterijum Zapada da je pobednik ko prvi potegne revolver, I ko je nasilnik. Ali Rusi su dokazali svaki put da je kraj bitan za sve stvari.

  • persida says:

   U nuklearnom obracunu, kazu strucnjaci da ce odlucivati sekunde. Dakle, isto kao i u holivudskim filmovima gde kauboji potezu pistolje.

   • persida says:

    Putin ce cekati da ga Ameri koknu prvi, pa ce tek onda da odgovori. I tu strategiju brane srpski putinolozi. Oni su svi protiv Rusije, njima je samo vazan Putin, a Rusija i ruski narod ih uopste ne interesuje. Tipicne primerke takvog oboljenja srecemo kod Mirasa i Slobodanke.

 13. A akoM says:

  USA i Zapad su bar 2-3 puta jači od Saveza Rusije i Kine,i to vojno,naučno-tehnološko-industrijski,financijski,organizacijski, itd! Totalni A-rat će izbjegavati i jedni i drugi,a za dugotrajni konvencionalni i A-ograničeni,to bi moglo biti presudno,i to znaju i jedni i drugi,i zato se USA-Zapad ponaša bahato i agresivno,a Rusija i Kina rezervirano i skromno!Naravno da USA-Zapad želi ovladati cijelom planetom i šire,absolutističji,ne birajući sredstva,i da to znaju i Rusija i Kina!Naravno da Ruso-Kineski tajkuni i moćnici žele plesati u tom plesu zapravo nadnacionalnih moćnika protiv sirotinje svijeta,a da rodoljubna itd.stoka sitnog zuba baulja kao guske kroz maglu i obično za čašu jogurta juriša i radi što joj kažu!I sad bi trebalo šaka pojedinaca biti Svjesno i suprotstaviti se tisućljećima školovanoj i organiziranoj oligarhiji,po mogućnosti suprotstaviti se uspješno,a zapravo sam kao Pavle na svijetu!Može se,Al tko s Bogom bude hodio!

 14. petrovgrad says:

  Запад има виског БДП захваљујући колонијама и неоколнијама, а не од рада. Ја сам Русофил и поред Србије највише волим Русију. Русија, Кина, Индија, Иран и .. све док не избаце лажни амерички папир-доларе из оптицаја оне су америчке колоније. Ја верујем да ће у блиској будућности за деценију две избацити доларе и тада ће доћи крај Америци и западу. Америка се повлачи из ратова, одлази из Авганистана, Ирака, Сирије. Она се сада базира на заштиту своје економије. Уводи треће смене за штампање долара и уваљује Русима, Кинезима, Индији,..

 15. Beli Orao says:

  Желио би више оваквих чланака па и дијалога са руским дипломатама али баш о природи овог проблема очито Руског , кинеског , иранског и србског наравно !!! Зашто у Србији данас и даље вршљају страни плаћеници , невладине организације , издајници а власт ( вучић) ћути и даље покорно о том НЕПодузимајући ништа ама баш ништа а ни влади или парламент законом означити их за стране шпијуне што и јесу и легализовати хапшење истих !!! Такве теме и проблеме треба и ми уз ИНТРЕРМАГАЗИН да подржимо !!! Најзад могу да кажем браво човјеку који је повукао овај проблем тј лапсус држава у које улажемо велике наде!!!

 16. Драгана says:

  Руси су Православци и као такви не нападају. Оваквом понашањем само отварају очи људима целог света. Америка је порољивач и крвопија, док Русија штити оне који јој затраже помоћ. Америка све више пропада, док Русија све више напредује. Ево је почео извоз Руских производа за Америку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u