ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У АМЕРИЦИ? Најаве за револуцију, грађански рат…

ŠTA SE TO DEŠAVA U AMERICI? Najave za revoluciju, građanski rat…

24 avgusta 2018

DONALD Tramp poručio je sunarodnicima – čak i onima koji ga ne vole – da će svi da budu vrlo siromašni ako dođe do njegovog impičmenta.

Pritom je upozorio da će i same spekulacije o njegovom odstranjivanju od vlasti naneti veliku štetu američkoj ekonomiji.

Dodao je: „To bi urušilo berze i svi bi bili veoma siromašni. Ne znam zašto biste smenili nekog ko radi odličan posao?!“Tramp je ovako odgovorio na pitanje smatra li da će demokrate pokušati da ga smene ako najesen steknu kontrolu nad Kongresom SAD.

Nimalo neočekivano, Amerikancima se na povodom namere demokrata  da pokrenu proceduru impičemnta obratio i Trampovpravni zastupnik – bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani. I, nimalo slučajno: otišao je još dalje.

On je – u intervjuu britanskom telekanalu Sky News doslovno rekao:

„Američki narod će ustati u slučaju impičmenta Donaldu Trampu. Jer, za impičment nema nikakvog osnova. Za to nije dovoljno ni ono što je govorio predsednikov bivši advokat Majkl Koen (plaćanje Trampovim bivšim ljubavnicama da o tome ćute). Trampu se može prirediti impičment samo iz političkih razloga, a protiv toga će se američki narod dići na ustanak“.

U Sjedinjenim Državama je procedura impičmenta bila pokretana tri puta: 1868. protiv predsednika SAD Endrju Džonsona (pod optužbom da je nezakonito smenio ministra odbrane) , 1998—1999. protiv Bila Klintona (za lažno sv edočenje i ometanje pravosuđa)

Ričard Nikson je 1974- podneo ostavku pre nego što je počeo deo procedute u Senatu SAD.

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad says:

  Pa u USA je odavno neka vrsta VOJNE HUNTE, tzv "deep state" i serija dodouše dvorskih državnih udara koja je usledila posle regana da bi obezbedila nastavak kontrole federalne vlade od strane bezbednosnih i odredjenih finanisjkih kartela su dovele do toga da fedralna vlada uopšte više ne sluša druge instance političkog i finansijskog okruženja u americi.Drugim rečima jedna političko finansijska grupa je UZURPIRALA zakone i nema nameru da ostale više pusti ni blizu tome.Tramp je političar koji NIJE iz tog zavereničkog društva i odatle histerija.STVARNO može da se desi da dodje do sukoba u USA i to će biti klasikla latinoamerička priča: NAROD vs PRIVATNA DRŽAVA, a mnogima je sada vidljivo da je država PRIVATIZOVANA ZA NEKE a ZA NEKE NIJE :)Samo neće to baš tako brzo da ide ali će se desiti ako mahinacijama ,lažima i nezakonitim postupcima profesionalne administracije tramp bude neustavno i bez razloga SMENJEN.Tada će biti JASNO VELIKOM BROJU LJUDI KOJI SU GLASALI ZA NJEGA DA OD DEMOKRATIJE TAMO NI D NIJE OSTALO.VREME JE DA SE PROBUDE AMERIKANCI IZ SLATKOG DIZNILEND POLITIČKOG SNA JER STVARNO SU IH POTPUNO DOVELI DO RUBA GRADJANSKIH SLOBODA I PRAVA I TO JE SADA VIDLJIVO I ŠIROJ PUBLICI TAMO.

  • Miki says:

   Teško da Tramp nije u tom društvu. Sve ovo je samo pokazatelj da međ slugama istog gospodara ima više frakcija. Te je i ova borba samo deo šoua kojim se mažu oči robovima. Jer će naravno nastaviti da služe gospodarima kao zombiji.

 2. rajkoo says:

  Ako bude takvih kombinacija konacno ce i Srbi moci kroz plot da gledaju kako igra mecka u tudjem dvoristu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *