ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У ЛИБИЈИ: Непознати МИГови-29 бранили војску генерала Хафтара!

ŠTA SE TO DEŠAVA U LIBIJI: Nepoznati MIGovi-29 branili vojsku generala Haftara!

17 septembra 2021

Nekoliko udara lovaca MiG-29 bilo je dovoljno da slome snage militanata koje su napale vojsku generala Haftara.Višenamenski lovci MiG-29, koji su se misteriozno pojavili u naoružanju libijske nacionalne armije (LNA), ponovo su privukli pažnju.

Kako se ispostavilo, ovog puta su borbeni avioni, kako se ranije pretpostavljalo, isporučeni iz Rusije, uspeli da unište superiorne snage terorista koji su pokušali da izvedu kontranapad protiv libijske nacionalne armije.

Poznato je da su militanti napali Libiju iz susednog Čada, međutim, letelicama ruske proizvodnje trebalo je samo nekoliko minuta da potpuno unište militante i njihovu opremu.

Fotografije prikazuju jednu od epizoda napada lovaca MiG-29 na teroriste iz Čada.

Zahvaljujući snažnim udarima borbenih aviona, glavne neprijateljske snage su uništene, a ostatak militanata primoran da beži. Kao rezultat još jednog talasa napada avijacije Libijske nacionalne armije, militanti su ponovo ozbiljno desetkovani.

Ranije su se misteriozni lovci MiG-29 ratnog vazduhoplovstva Libijske nacionalne armije istakli u porazu nadmoćnih snaga Turske i Vlade Nacionalnog sporazuma.

Tada su migovi uništili kolone vojne opreme, a uspeli su da potisnu i Turske PVO sisteme sa ugrađenim sistemima elektronskog ratovanja kada su ih uspešno uništili.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *